Maandoverzicht mei: Balans zoeken, koorts en een krat vol speciaalbiertjes

Maandoverzicht mei: Balans zoeken, koorts en een krat vol speciaalbiertjes

Wat is er deze maand zoal gebeurd?

Eerlijk gezegd vond ik het mei best een drukke maand en door de hitte soms ook erg vermoeiend. Maar ja, ik ben natuurlijk nog aan het zoeken naar een balans met mijn nieuwe baan, het huishouden, het gezin, leuke dingen doen en ook nog ergens tijd voor mezelf vinden.

Daarom hebben we een spelletjesdoos van 999 games gekocht en ik heb mezelf verwend met drie Flow specials. Want het is heerlijk om een leuk spelletje met mijn man te spelen als ukkie op bed ligt. Dat is echt even tijd voor ons tweetjes. En de Flow boeken dagen me uit even lekker te lezen, schrijven, tekenen en creatief bezig te zijn. Heerlijk.

Manlief en ik hebben trouwens wel wat leuke uitjes gehad. Zo zijn we gaan shoppen in Amersfoort en zijn we uit eten geweest voor moederdag. Ook hebben we een heerlijke pinksterdag met de familie gebarbecued. 

3 lunchboxes 

Ook heb ik qua blog wat leuke mailtjes mogen ontvangen van bedrijven die met me willen samenwerken. Dat vind ik helemaal top: Ik heb een mooi fotoalbum mogen maken van Saal Digital, een fotoshoot van fotostudio Misabelle mogen weggeven tijdens een winactie en ben nu aan het kijken of ik een kledinglijn kan promoten voor een goed doel (daarover later meer). Het is leuk om die kansen te krijgen, ook al is dat nog allemaal wel erg nieuw voor me. 

Door een Canadese (!) mamablogger ben ik gevraagd om mee te doen met de #7daysofreal uitdaging. Zeven dagen lang deel ik ongeposeerde en amper bewerkte foto’s over mama zijn. Het idee is dat er zoveel gestileerde foto’s op Instagram geplaatst worden dat het beeld van mama’s (maar ook andere mensen) onrealistisch wordt. Dit is een kleine tegenbeweging, waarin we dus de realiteit delen. Ik bewerk mijn foto’s sowieso niet al te erg (vind ik niet nodig, ik wil eerlijk blijven), maar merk dat ik door deze challenge nóg eerlijker deel waar ik als mama tegenaan loop. En de reacties die ik op de foto’s krijg, zijn ontzettend lief en hartverwarmend. Ik zit momenteel midden in de challenge, dus neem gerust een kijkje op mijn Instagram account

 flow

Hoe gaat het met de kleine madam?

Ze is 17 maanden en doet het goed. Ze is ons blije ei en huppelt vrolijk het leven door. Ik ben wel echt gezegend met zo’n lieve dochter hoor. 

Verder is ukkie een paar dagen ziek geweest. Met 39,5 graden koorts jammerde ze zich op mijn schoot in slaap. Zo zielig. Tijdens zulke dagen zou ik het liefst iedereen en alles afzeggen en volledig voor mijn dochter zorgen. Maar ja, dat kan dus niet. Met moeite ben ik dus toch naar mijn werk gegaan, terwijl mijn dochtertje een dagje uitziekte bij mijn moeder. Ik vond het moeilijk (ik wil gewoon zelf voor haar zorgen), maar wist ook wel dat ze bij mijn moeder in goede handen was. Uiteindelijk lijkt het erop dat de koorts veroorzaakt werd door een kiesje die doorkwam. Ze slijmt nu nog wel, maar de verhoging is weg en haar eetlust is weer terug gelukkig.

dochter 

Ik merk wel duidelijk dat ze weer een groei door heeft gemaakt. Ze is echt in een ‘copy+paste’ modus beland. Ze doet van alles na. Van woordjes na brabbelen, dansen met oma en met de bezem de boel aanvegen bijvoorbeeld. Het is echt schattig om te zien. En dan ben ik echt een trotse mama. De woordjes ‘opa’, ‘auto‘ en ‘thee’ zijn toegevoegd aan de vocabulaire. En dat laatste (thee drinken) is haar grootste hobby. Met haar speelgoedserviesje komt ze dan bij me zitten en dan gaan we samen thee drinken. Dat vind ik zo’n heerlijk mama-dochter momentje. 

Welke blog heb ik deze maand met veel plezier geschreven?

Ik vond eigenlijk alle blogs die ik heb geschreven wel erg leuk deze maand. Maar voor mij was het toch wel een klein hoogtepuntje dat ik een fotoshoot van Fotostudio Misabelle mocht weggeven tijdens de Moederdagbloghop. Wij hebben bij haar erg mooie foto’s mogen maken en ik vond het een cadeautje om iemand anders blij te mogen maken met zo’n gave fotoshoot. 

Naast dat ik het leuk vond om zo’n gave prijs weg te mogen geven, vond ik het ook leuk om mijn moederfiguren in het zonnetje te zetten. Dus ik heb mijn moeder, schoonmoeder en oma even online laten weten hoe blij ik met ze ben. Het was ook heel fijn om van alledrie te horen dat ze dat erg fijn vonden om te lezen. Dat deed me goed.

Welk gerecht heb ik deze maand met veel plezier gemaakt? (Zowel uit eigen kookboekje of van een ander)

Ondanks dat ik het best een drukke maand vond, heb ik toch wat kunnen kokerellen. Ik heb erg genoten van onze nasi goreng zonder pakjes en zakjes. Het receptje heb ik zelf verzonnen met een zelf samengestelde kruidenmix. Het is hier enthousiast ontvangen gelukkig! 🙂

Daarnaast is het aspergeseizoen begonnen en hebben we een heerlijke ovenschotel met asperges van Brenda Kookt gemaakt. Dat was ook wel erg genieten hoor.

De laatste dagen van mei waren zo ontzettend heet dat ik geen zin had de hitte van een oven of fornuis. Daarom ben ik maar gaan experimenteren met het maken van lekkere ijsjes met (bijna) alleen maar fruit erin. Zodra ik helemaal tevreden ben over deze ijsjes, komt het receptje online. Dat beloof ik. 

aspergeschotel ijs

Hoe gaat het met het afvallen?

Goed. Er is weer wat af en ik zit nu op bijna 11 kilo in totaal. Dus dat is fijn. Door deze hete dagen ben ik wel sneller moe. Dan is het soms echt een uitdaging om niet naar het ‘foute’ eten te grijpen. De bakken Ben & Jerry ijs flirten behoorlijk met me tijdens het boodschappen doen… Maar tot nu toe kan ik ze weerstaan. 😉 

Hoe gaat het met de huwelijksvoorbereidingen?

Goed! Mijn vriend en ik hebben een dagje Amersfoort gedaan en zijn daar allebei geslaagd voor mooie schoenen voor de grote dag. 

We zijn op ‘fotolocatie-jacht’ geweest in de omgeving (we zijn er nog niet helemaal uit). Verder is vriendlief met zijn vader in Duitsland geslaagd voor een mooi pak en heeft hij een leuke auto kunnen regelen voor onze trouwdag. Hij wil mij niet laten zien hoe de auto eruit ziet, dus ik laat me die dag maar verrassen. 😉 Ook hebben we afspraken voor juli gemaakt met de dj, de fotografe en een schoonheidsspecialiste (proef make-up).

fotoshoot huwelijk fotoshoot huwelijk

Wat een geregel is dat eigenlijk: Zo’n huwelijk. Als je je bedenkt dat het allemaal maar voor één dag is! Maar goed: Die dag gaan we wel onze liefde vieren en bezegelen. Het is wel een speciale dag natuurlijk.

Aankomende maand gaan we jurkjes zoeken voor onze bruidsmeisjes en hopen we toch echt te slagen voor mooie, niet al te dure trouwringen. Ook moet ik nog even kijken naar iets van een bruidsboeket. Ik zou het liefst een mooi boeket met lavendel en heide willen. Een mooie paarse kleur en dat die bos bloemen ook nog lekker ruikt die dag. Dusse… mocht iemand nog tips hebben?

Hoe gaat het met het meer online zijn in mijn eigen leven?

Over het algemeen gaat goed. Mijn digitale detox heeft er wel voor gezorgd dat ik me veel meer bewust ben van mijn internetgebruik. Ook vind ik het nog steeds heerlijk om af en toe een paar uur mijn wifi op mijn mobiel uit te zetten. Geen input! Heerlijk even rust. Wat dat betreft heeft de detox echt wel invloed op me gehad.

Wat is de meest gelikede foto op mijn Instagram pagina?

Zoals ik al eerder schreef, zijn mijn man en ik een dagje in Amersfoort geweest. We waren op zoek naar trouwringen en schoenen voor die dag. De schoenen zijn geluk (hoera!), maar de ringen nog niet echt.

Maar ja, daarna raakten we afgeleid.

Ik door lekkere chocolaatjes van Bakkerij de Jong (de meest heerlijke chocolade ever! Mocht je ooit in Amersfoort zijn, koop daar chocolade!) en manlief door bierwinkel ‘Hop’. Terwijl hij een krat vulde met allemaal speciaalbiertjes, keek ik rustig rond. Ik vond de labels op de bierflesjes echt grappig. (Vooral de Wally Wally, want zo heet mijn vader!) Ik maakte er wat foto’s van en kreeg lieve reacties en maar liefst 134 likes. Leuk!

bierwinkel hop  wally bier

Welke foto op Instagram (van een ander account) is me het meest bijgebleven?

Toen ik deze quote op de Instagram pagina van blogster Proud Weirdo tegenkwam, dacht ik: “Ja, dat is ook zo!”. Vooral omdat ik zoekende ben qua balans en de hitte me af en toe best moe maakt, moet ik eens niet zo kritisch en veeleisend voor mezelf zijn. Ont-span. Ik heb deze quote gedownload en op mijn smartphone gezet. Even als herinnering. 

 proud weirdo gentle

Hoe gaat het met het opruimen en ontspullen?

Ik heb Sterre’s speelgoed eens goed opgeruimd en wil een keer op een rommelmarkt gaan staan om ze te verkopen. Ooit. Als de huwelijksvoorbereidingen achter de rug zijn. Als Sterre wat ouder is. En als ik wat meer balans heb ik werk en privé. Ergens in 2060 dus… 😉

Op de Facebookpagina ‘Moeders met Minder’ zag ik tevens een oproepje staan voor een zwangere vrouw met weinig financiële middelen. Ze zocht onder andere een boxmobiel en newborn kleertjes. Dus een hele tas met oude spullen van de kleine madam is die kant op gegaan.

Hoe gaat het met het beter plannen van mijn blog?

Beter. Maar dat houdt eigenlijk vooral in dat ik heb losgelaten dat ik het wil plannen. Ik heb nou eenmaal een leven wat iets drukker is geworden. Ik ben balans aan het zoeken. En ik vind bloggen helemaal leuk, maar het is en blijft mijn hobby. Wie weet dat het ooit meer dan dat kan worden, maar op dit moment heb ik die ambitie (nog) niet. Ik schrijf, omdat ik dat lekker vind om te doen! Dus doe ik het ook wanneer ik er behoefte aan heb of als ik me geïnspireerd voel. Ach ja, mijn blog heet niet voor niets Cynspirerend, denk ik dan maar. 😉

Welke blogs heb ik deze maand geschreven?

Ik heb vier leuke en heel verschillende blogs geschreven afgelopen maand. Hier staan ze voor je op een rijtje:

6 gedachten over “Maandoverzicht mei: Balans zoeken, koorts en een krat vol speciaalbiertjes”

Een reactie plaatsen