Mijn Moeder, Schoonmoeder en Oma

moederdag bloghop

Welkom bij de moederdag bloghop

Het is Moederdag! Hét moment om je moeder eventjes lekker in het zonnetje te zetten! Daarom vier ik samen met 23 andere mamabloggers Moederdag door onze lezers eens lekker in het zonnetje te zetten. Bij alle 24 bloggers maak je kans op een leuke moederdagprijs en je kunt bij elke mamablogger gemakkelijk ‘doorhoppen’ naar de volgende blog.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je hier terecht bent gekomen via de leuke mamablog Coffee and Kids van Mathilde. Een mooie mamablog waar je dagelijks een portie herkenbare, grappige en/of handige blogs kunt lezen over mama zijn. Dank je wel voor het doorsturen Mathilde!

Eventjes stil staan bij mijn moeder, schoonmoeder en oma

Naast dat Moederdag natuurlijk best een commerciële bedoeling is, vind ik het toch een mooie dag om even bij mijn mama, oma en schoonmama stil te staan. Misschien vinden we het soms vanzelfsprekend, maar ik ben heel fijn dat ze er zijn. Zonder mijn oma en mama was ik er nooit geweest. En zonder mijn oma, mama en schoonmama was ook mijn dochter nooit geboren. 

Mijn moeder

Zo ben ik erg dankbaar voor mijn moeder. Ze is er altijd voor me. In moeilijke tijden, maar gelukkig ook in vrolijke fijne tijden. In de periode na de scheiding van mijn ouders, was ze mijn rots in de branding. Ik was best een depressieve puber en had het niet gemakkelijk met de situatie. Ik was als de dood dat mijn moeder me zou verlaten en claimde haar soms best. Met veel liefde en geduld heeft ze me door die periode gesleept, terwijl het ook niet bepaald makkelijk voor haar was. Daar heb ik nog steeds veel bewondering voor.

Gelukkig hebben we ook veel mooie, fijne herinneringen gemaakt. Zo is mijn moeder stapelverliefd op mijn dochtertje. Die twee kunnen helemaal in hun eigen wereldje zitten samen. Lezen, spelen, zingen en kletsen. Ik zit er dan soms een beetje voor spek en bonen bij. Maar mij hoor je niet klagen. Ik vind het leuk om te zien en tel mijn zegeningen. Ook vind ik het heel fijn om vragen aan haar te kunnen stellen nu ik zelf moeder ben. Met mijn moeder kan ik moeiteloos uren praten. Ik hou heel veel van mijn moeder.

Mijn moeder en mijn dochtertje (april 2017)

Mijn schoonmoeder

Ook wil ik mijn schoonmoeder eens in het zonnetje zetten. Want ik ben erg blij met mijn lieve schoonmoeder. Ze is sterk en lief tegelijkertijd. Vooral tijdens mijn heftige zwangerschap hebben we elkaar veel beter leren kennen. We hebben in die periode samen gehuild, maar gelukkig ook gelachen. En juist door die moeilijke tijd heb ik geleerd dat ik ook op haar kan steunen als dat nodig is. Daar ben ik heel dankbaar voor.

Niet iedereen heeft zoveel mazzel met haar schoonmoeder, dat weet ik. Maar ik ben echt wel blij met de mijne. Ik hou van haar. Bovendien heeft ze mijn lieve vriend laten opgroeien tot de man die hij nu is. Dus alleen daar ben ik al dankbaar voor. Mijn schoonmoeder is ook helemaal gek om onze dochter. Ze geniet zichtbaar van de tijd met onze dochter en daar geniet ik op mijn beurt weer van. 

Mijn oma

En om het rijtje af te sluiten, vind ik het ook erg fijn dat ik mijn oma nog heb. De moeder van mijn vader is de enige van mijn vier opa’s en oma’s die nog in leven is. Mijn opa – haar man – is vorig jaar helaas overleden en het is een behoorlijk pittig jaar voor haar. Alle eerste keren komen voorbij: De eerste kerst, de eerste verjaardag, de eerste lente zonder haar man. Na ruim zestig jaar getrouwd te zijn lijkt me dat niet bepaald makkelijk.

Ik heb echt bewondering hoe ze zich erdoorheen slaat. Ze laat haar verdriet toe, maar laat haar hoofd niet zakken. Dat vind ik knap en ik ben heel trots op haar. We zien mijn oma niet dagelijks (ook niet wekelijks eerlijk gezegd), maar ik hou wel ontzettend veel van haar. Ik ben blij dat ze mijn oma is en ik vind het heel bijzonder dat ze mijn dochter zo bewust kan meemaken.

Ik, oma en de kleine madam
Ik, mijn oma en mijn dochtertje (januari 2018)

Gevoel en liefde in woorden vangen

Met bovenstaande woorden heb ik geprobeerd om mijn gevoel en mijn liefde voor mijn moeder, schoonmoeder en oma in woorden te vangen. Als klein Moederdag cadeautje voor deze drie lieve vrouwen en omdat ik het fijn vind om ze eventjes in het zonnetje te zetten. Naast gevoelens en herinneringen in woorden vastleggen, houd ik ook erg van momenten vastleggen in mooie beelden

Mooie momenten in beelden laten vastleggen

Ik maak zelf aardige foto’s, maar onze favoriete fotografe Michelle van Fotostudio Misabelle heeft er pas écht gevoel voor. Vanaf de geboorte van onze dochter zijn wij al vijf keer bij haar geweest om foto’s te laten maken.

Zo hebben we zowel mijn moeder als mijn oma een fotoshoot van Misabelle cadeau gedaan en ook de cakesmash fotoshoot voor de eerste verjaardag van onze dochter hebben wij bij Michelle gedaan. Ook hebben we haar geboekt als onze fotografe tijdens ons huwelijk. Je kan dus wel zeggen dat we stiekem een beetje fan van haar werk zijn. 😉

We vinden haar een kei in mensen een goed gevoel geven en op hun gemak stellen. En dat zie je duidelijk terug in haar foto’s. Ze zijn niet geforceerd, maar lekker speels en gewoon simpelweg… heel erg mooi! Met al deze mooie foto’s hebben we ondertussen al mokken, een canvas, fotoalbums, een slinger en natuurlijk onze prachtige trouwkaarten gemaakt.  

trouwkaarten  canvas

Win een studio fotoshoot bij fotostudio Misabelle

En daarom vind ik het dan ook zo ontzettend gaaf dat ik een studio fotoshoot bij Fotostudio Misabelle t.w.v. 29 euro weg mag geven!

Dan kun je zelf met je moeder, je gezin, vrienden of familie (maximaal 7 personen) meemaken hoe leuk het is om mooie foto’s bij Michelle te laten maken. De fotoshoot kun je zelf reserveren via haar website en vindt plaats in haar fotostudio in Renkum. Enne… bereid je alvast voor op keuzestress, want een half uur na de fotoshoot mag je meteen de foto’s komen bekijken. Uit deze foto’s mag je vervolgens één foto in 20×30 laten afdrukken en mee naar huis nemen. Als je meer foto’s wil bestellen, kan dat natuurlijk ook. Maar die foto’s zijn dan voor je eigen kosten. 

Hoe kun je deze mooie prijs winnen?

Het is eigenlijk heel simpel:

 1. Reageer onderaan deze pagina en vertel me waarom je deze fotoshoot wil winnen.
  (Let er goed op dat je jouw e-mailadres correct invult, zodat ik contact met je op kan nemen als je hebt gewonnen)
 2. Extra winkans? Tag je vrienden en/of familie onder het berichtje over deze winactie op Facebook en/of Instagram.

Het volgen van Fotostudio Misabelle en Cynspirerend op Instagram is zeker heel lief, maar niet verplicht om kans op de prijs te maken. 

Iedereen die meedoet krijgt een lootje. (Heb je getagd op Facebook en/of Instagram? Dan krijg je een tweede lootje erbij en dus extra winkans). Op maandag 21 mei ga ik een lootje trekken. De winnaar krijgt per e-mail bericht. De winnaar van deze actie wordt ook maandag 21 mei bekend gemaakt op mijn Facebook en Instagram pagina.
(Je hebt vervolgens 72 uur om te reageren op mijn mailtje. Heb ik geen reactie terug? Dan ga ik een andere winnaar gelukkig maken.)

En Hop! Door naar de volgende mamablog!

Nu stuur ik jullie met veel plezier door naar Volg Mama. Een leuke mamablog van drie jonge moeders die vol plezier schrijven over het moederschap. Zo vond ik het stuk over het oppimpen van het Ikea keukentje echt heel inspirerend om te lezen. 

Ik hoop dat jullie mijn blog ook inspirerend vonden om te lezen en/of te leren kennen. Ik wens je een mooie en vooral liefdevolle Moederdag toe!

moederdag bloghop

Wil je meer lezen over opvoeden en moederschap?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op PinterestFacebook en Instagram.

Deze blog bevat een samenwerking met Fotostudio Misabelle. In deze blog staan tevens affliate links.

🔎 Zoek je iets speciaals?
Zoeken
Picture of Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
🤩 Meest gelezen
✨ Nieuwste blogs

Misschien vind je dit ook inspirerend:

Picture of Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.

📫 Mag ik je blijven inspireren?

Cynthia van Cynspirerend.nl

Elke maand typ ik persoonlijk een mailtje vol inspiratie aan meer dan 750 trouwe lezers.

Wil jij de volgende mail vol updates, inspiratie en winacties ook ontvangen? 

👉🏻 Ja leuk, mail mij ook!

69 gedachten over “Mijn Moeder, Schoonmoeder en Oma”

 1. Pingback: Maandoverzicht mei 2018: Balans zoeken, koorts en een krat vol speciaalbiertjes - Cynspirerend.nl
 2. Ik doe heel graag mee. We maken wel veel foto’s van onze dochter van 4,5 maand, maar foto’s van ons drieën hebben we helaas nauwelijks.

 3. Wat een onwijs leuke winactie is dit! Ik heb mijn moeder ook een fotoshoot cadeau gedaan voor Moederdag. Vind ik toch wel het meest persoonlijke cadeau dat je kan geven. Omdat ik dit al geregeld heb, sla ik deze winactie over. Succes met het kiezen van de gelukkige! 🙂

 4. Oh super leuk ik doe graag mee! Ik ben ook al 3 keer bij Michelle geweest en ze is inderdaad een top fotografe! Ik ben inmiddels mijn levensstijl aan het omgooien en ben -18 kg kwijt. Meestal kom ik voor mijn zoontje bij de fotograaf maar zou het ook super leuk vinden om mooie foto’s van mij zelf te laten maken.

 5. Dat is bij mij vlak bij! Een extra reden om mee te doen. Ik zou wel mooie foto’s van mijn man en mij willen laten maken. Wij zijn met een zeer klein budget getrouwd in Kameroen. Daar was toen geen professionele fotograaf. Mooi om nu toch eens foto’s van ons samen te maken.

 6. Super leuk om te winnen voor mijn beste vriendin die net is bevallen van een zoontje!

 7. Wat leuk om via deze moederdaghop op jouw pagina terecht te komen! Ik heb een beetje rondgekeken en denk dat ik zeker vaker terug zal komen, ziet er heel leuk uit! 😀

  Ik doe gráág mee met de winactie voor de fotoshoot, zou geweldig zijn om op proffessionele wijze ons pleeggezin vastgelegd te hebben! Zou heeel bijzonder zijn! <3

 8. Je hebt mooi uitgelegd waarom deze vrouwen speciaal voor jouw zijn! Foto’s spelen hier zo’n enorm belangrijke rol in. Dan kan je vaak terugkijken op mooie momenten.

 9. Wat een toffe prijs zeg en wat een mooie foto’s! Ik kende eerlijk gezegd je blog ook nog helemaal niet, leuk dat je meedoet aan de bloghop. Ik doe niet mee voor de prijs want volgende week gaan wij zelf al met de familie weer een fotoshoot doen.

 10. Wat een mooie foto is het geworden. Mijn man heeft ook weleens een foto laten maken met onze zoon en zijn vader en opa. 4 mooie generaties.

 11. Wat een mooi artikel! Ik doe niet mee aan de winactie want ik heb zelf geen kinderen en heb mijn mama ook niet meer 🙂 Wat lief wat je zegt over je oma trouwens!

 12. Mooi wat je over je oma zegt. Het lijkt mij ook heel zwaar om na 60 jaar iemand waar je van houdt los te moeten laten.

 13. mooi stukje over je mams oma en schoonmoeder was mooi om te lezen hoe je ze waardeert. hoop dat je een fijne moedersdag hebt gehad?

 14. Ik vind mezelf altijd ‘wat moeilijk’ op foto’s staan (ogen half dicht ofzo…) maar ik zou best een mooie foto van ons gezinnetje willen hebben…
  Ik doe mee!

  • Mijn oma zag er ook een beetje tegenop om die reden, maar de foto’s zijn heel mooi geworden. Ik voeg je lootje toe! Leuk dat je mee doet!

 15. Ik zou het heel erg gaaf vinden om deze shoot te winnen om zo een gave foto te laten maken om mijn tweede zwangerschap aan te laten kondigen door mijn zoontje van 15 maanden..

  • Oh dat is een hele mooie en speciale reden! Gefeliciteerd met je prille zwangerschap! Ik voeg je lootje toe!

 16. Leuk! Ik doe graag mee. We zijn nog opzoek naar een leuke fotograaf voor onze bruiloft. Ik vind het vooral belangrijk dat ze goed kan met onze kinderen. En een leuke familie foto is altijd fijn voor aan de muur.

  • Oh dan kan ik Misabelle echt aanraden hoor! Ze is heel erg goed met kids! Ik voelde me meteen bij haar op mijn gemak en mijn dochtertje ook. Ik voeg je lootje toe!

 17. Ik zou heel graag een shoot willen voor een mooie foto van ons gezin. De laatste keer was toen ik zwanger was van onze tweeling wat alweer ruim 2,5 jaar geleden is.. super leuk dus om een mooie foto van ons gezin te kunnen laten maken.

 18. Het lijkt mij als moeder juist leuk om Mijn 3 mooie volwassen dochters te verrassen met een fotoshoot.
  Voor henzelf maar ook voor mij lijkt het mij prachtig om samen met hen op een mooie foto te stralen.
  Eigenlijk heb ik alleen foto’s van hun e samen van de basis school…

  • Dat kan ik me voorstellen. Dat is ook zeker heel speciaal! Ik heb een mooi lootje met je naam erop toegevoegd aan de hoge hoed!

 19. Leuk om een shoot te doen met mijn twee jongens!
  En leuk dat ik je blog gevonden heb!

  • Leuk dat je me gevonden hebt en enthousiast bent! Fijn! Ik zie dat je ook getagd hebt op Facebook dusse… 2 winkansen voor jou!

 20. Het is niet alleen moederdag, ook schoonmoederdag! Ik heb geluk met beide…. 🙂

 21. Fijne moederdag! Ook nu de kinderen groter worden is het heel fijn om een mooie foto met hen te mogen hebben!

  • Jazeker hoor! Ik voeg twee lootjes toe met jouw naam! Ik zag dat je ook een vriendin had getagd op Facebook! Leuk!

 22. Wat een leuk moederdagcadeau. Mijn moeder met haar 2 kleindochters op de foto zou een leuk moederdagcadeau zijn voor volgend jaar

  • Er mogen maximaal 7 personen op, dus je zou er zelf ook bij op kunnen. 3 generaties op één foto is ook altijd mooi. Je lootje is toegevoegd!

 23. Ik doe graag mee. En als ik win wil ik deze geven aan mijn schoonouders dat ze met hun kleinkinderen een fotoshoot kunnen doen. Een onbetaalbare herinnering.

 24. Fijne moederdag. Ik doe graag mee. Ik en mijn dochter is het een hele lange tijd geweest maar nu met mijn vriend erbij zijn we een combinatie-gezin van 6. En de kinderen van mijn vriend zijn per 1 mei bij hem komen wonen dus het lijkt me leuk om eens een mooie foto van ons 6en te hebben

  • Mee eens. Ik vind het mooi om even bij mijn mama, schoonmoeder en oma stil te staan. En ik vind het ook best leuk om een beetje verwend te worden door mijn man en dochtertje. Dat hoeft niks groots te zijn. Een knuffel extra ofzoiets vind ik ook al fijn!

 25. Ja, ik ben moeder en ja ik ben verwend vandaag. Maar een fotoshoot met mijn man samen lijkt me ook wel eens leuk. We zijn al 32 jaar samen en nog steeds dikke vriendjes, maatjes, liefjes.
  Ik zou dan ook graag kans maken op een fotoshoot.

 26. Wat een ontzettende leuke actie! Een fotoshoot van ons gezinnetje staat al langer op mijn verlanglijstje.
  Nu ons samengestelde gezinnetje vorig jaar compleet werd door de geboorte van de dochter van mij en mijn man wil ik heel graag een mooie foto van ons hele gezin samen

 27. Ik doe graag mee. Om samen met mijn moeder dit te kunnen doen. Ze heeft jaren geleden haar enkel gebroken en verbrijzeld na jaren revalidatie kan ze zins een half jaar weer hele stukken lopen en heeft ze weinig pijn meer. Iets wat we niet meer hadden verwacht. Daarom zou dit een mooi cadeau zijn voor haar.

 28. Ik doe heel graag mee. Ik zou graag een fotoshoot van mij en mijn dochter willen…

  Facebook: An Na

 29. Maar jij lieve schat bent ondertussen zelf ook moeder – mijn lieve oudste kleindochter –
  MOEDER – dát is voor mij toch iets speciaal.
  Veel liefs van mij
  ❤️❤️❤️❤️

 30. Lieve Cynthia,
  Je hebt precies de juiste woorden gebruikt om haar manier van werken te schetsen.
  Zo heb ik haar ook ervaren.
  Nog veel plezier met alle mooie plaatjes die je door haar gaat maken . . .

Reacties zijn gesloten.

Op dit moment is het niet meer mogelijk om een reactie onder dit blog achter te laten. Wil je toch even reageren? ✉ Stuur me een berichtje!

👩🏻‍💻 Vind je dit inspirerend?

Ja? Ontvang dan één keer per maand de nieuwste updates over jouw favoriete onderwerp(en) in je mailbox!