Maandoverzicht april: Mijn bruidsjurk, nieuwe baan en digitale detox

Maandoverzicht april: Mijn bruidsjurk, nieuwe baan en digitale detox

Deze maand ben ik niet erg veel online geweest vanwege de digitale detox, maar dat houdt niet in dat er niets is gebeurd in ons leventje. Hoog tijd voor een leuke terugblik op de maand april!

Wat is er deze maand zoal gebeurd?

Veel. Eén van de leukste veranderingen is dat ik een nieuwe baan heb! Dit gebeurde allemaal tijdens mijn digitale detox week en dus was het een flinke uitdaging om de wifi niet gewoon aan te zetten en iedereen het blije nieuws te appen. Maar ik heb me ingehouden! Hihi!

digitale detox 

Het is een fijne verandering, maar zet wel even ons ritme op de kop. Ik moet na een kleine twee jaar thuis zitten wel weer even wennen aan vroeger opstaan, ukkie naar de oppas brengen en het werken op een kantoortje. Soms ben ik bek af na zo’n dag, maar al met al gaat het gelukkig best goed.

Verder hebben we gezellig Pasen gevierd, hebben we Monkeytown bezocht, heb ik (een traantje wegpinkend) in het publiek gezeten tijdens een concert van Stef Bos, hebben we een vier generatie fotoshoot gedaan (mijn dochter, mijn vader, mijn oma en ik), heb ik regelmatig lekkere yoga moves gedaan, hebben we tijdens Koningsdag de rommelmarkt afgestruind voor leuk speelgoed voor onze kleine madam en heb ik gezellige lunchdates gehad met familie en vriendinnen. Zo ongeveer. Samengevat.

Hoe gaat het met de kleine madam?

Terwijl mama nog wat moet wennen aan alle veranderingen, lijkt ukkie er met gemak doorheen te fietsen. Vol plezier gaat ze dagjes naar oma’s, opa’s en naar de gastouder, zodat ik lekker kan gaan werken. Ideaal.

Ze is alweer 16 maanden oud en wat vliegt de tijd. Onze kleine madam kan steeds meer en dat is zo mooi om te zien. Ze kletst er steeds meer op los en probeert steeds vaker onze woorden na te zeggen. Zo leuk! Apie noemt ze ‘Aaaaaah’ en oma noemt ze ‘oema’. Onze kleine madam is lekker nieuwsgierig en onbevangen. Ze zegt iedereen gedag en heeft om de haverklap sjans met voorbijgangers. “Daaaaag” roept ze dan. En dan lacht ze en zwaait ze en vallen alle voorbijgangers in katzwijm.  Inclusief deze trotse mama. 😉

puzzelen sterre in stoel

Af en toe probeert ze ons wel uit. Dan kijkt ze ons met die donderoogjes aan en dan weet je al dat ze iets gaat doen waarvan ze weet dat ze het niet mag. Zo probeert ze soms te staan op de bank of dingen te pakken die ze niet mag hebben. We proberen zo consequent mogelijk te zijn en dat werpt gelukkig vaak zijn vruchten af. Ach ja, de grenzen opzoeken hoort erbij. Hoe kan ze het anders ontdekken?

Verder is ze gek op haar nieuwe stoel (cadeautje van papa), lekker samen thee drinken, puzzels maken, boekjes lezen, lekker snoepen en verstoppertje spelen met Nijntje. We hebben een heel leuk spelletje met een pratende Nijntje. Ukkie gaat dan bijvoorbeeld met mij in de hal staan wachten, totdat haar papa Nijntje heeft verstopt. Als we de kamer binnenkomen moeten we (met hulp van de geluiden die Nijntje maakt) Nijntje vinden. Ze vind dit spelletje helemaal leuk. Het is ook echt een klein spelletjesdier. Net als haar papa en mama.

Welke blog heb ik deze maand met veel plezier geschreven?

Ik heb mezelf niet veel de tijd gegund om te bloggen deze maand. Gedeeltelijk door de digitale detox, maar ook omdat ik op zoek was naar een nieuwe balans rondom mijn werk. Of eigenlijk is dat nog steeds een beetje zoeken. Maar de balans komt er steeds gemakkelijker.

Van de vier blogs die ik heb geschreven, ben ik het meest trots op de review over de trouwkaarten. Naast dat ik het heel gaaf vond om de kaarten te mogen maken voor een review, ben ik ook erg trots op het eindresultaat. Ik vind het schrijven van een review echt leuk. Ik houd ervan om eerlijke, duidelijke en uitgebreide reviews te schrijven.

Welk gerecht heb ik deze maand met veel plezier gemaakt? (Zowel uit eigen kookboekje of van een ander)

Ik heb met heel veel plezier zelf nasi gemaakt met mijn eigen kruidenmix. Hier heb ik nog niets over gedeeld op mijn blog of social media, want deze kruidenmix heb ik tijdens mijn digitale detox in elkaar geflanst. Ik moet het recept nog eventjes uitschrijven en dan zal ik het vol trots en plezier delen op mijn blog. Hier alvast een foto om jullie lekker te maken. 😉

nasi

Hoe gaat het met het afvallen?

Ik ben nu officieel mijn tien kilo kwijt en ben rustig door aan het gaan met gezond eten. Het liefst zou ik nog iets van vijf kilo afvallen, maar ik heb geen haast. Deze manier van rustig afvallen via de Bodieboost-methode bevalt me prima. Ik zit op zich wel lekker in mijn vel, maar zou graag een wat platter buikje willen hebben.

Hoe gaat het met de huwelijksvoorbereidingen?

Ik heb een bruidsjurk! Samen met mijn moeder, schoonmoeder, nichtje en tante zijn we de jurk op gaan halen. Ik heb het nog een keertje aan mogen trekken en de jurk zat zo mooi! Iedereen was aan het huilen toen ik de jurk aan had. Dus dat voorspelt niet veel goeds voor onze trouwdag. Ik moet maar zorgen dat ik die dag wel zorgen dat mijn mascara waterproof is! Hahaha!

Verder zijn onze trouwkaarten gemaakt en verstuurd. Ik vind ze zo leuk geworden! De eerste reacties op de RSVP’s zijn al binnen. De tijd vliegt. Over ruim 3 maanden is het al zo ver. Spannend!

fotofabriekfotofabriek 

In mei gaat mijn man op zoek naar een pak en gaan we samen op zoek naar ringen. Ook voor de bruidsmeisjes moeten we nog op pad. Soms ben ik het overzicht een beetje kwijt, maar gelukkig is mijn lieve man Mr Excel. Hij kan overal een handig excelletje van maken. En dus hebben we ook een overzichtelijk excelletje met wat we allemaal nog moeten regelen. Gelukkig maar!

Hoe gaat het met het meer online zijn in mijn eigen leven?

Ik heb van 9 april t/m 16 april geen internet op mijn smartphone gehad, omdat ik meedeed aan de digitale detox week. Ik vond het (op wat frustraties na) eigenlijk best lekker om niet zoveel input te hebben van binnenkomende meldingen en alle social media. Ook heb ik een kleine pauze gehad wat betreft het bloggen en alle social media, maar ben sinds Koningsdag weer lekker online. Maar wel wat meer met mate. En af en toe neem ik nog een kleine digitale detox door lekker het internet een paar uurtjes uit te zetten op mijn smartphone.

Wat is de meest gelikede foto op mijn Instagram pagina?

Mijn foto van mijn salade met left over gezonde kapsalon viel het meest in de smaak. Het kreeg maar liefst 134 likes. Overigens heb ik er zelf ook erg van genoten!

gezonde kapsalon

Welke foto op Instagram van een ander account is me het meest bijgebleven?

Onderstaande foto is van de Belgische travelblogger Sigridofthesun. Ik volg haar al een tijdje met veel plezier. Ze maakt erg mooie foto’s van haar reizen. Op dit moment maakt ze een roadtrip door Amerika. Deze foto in ‘the city of Angels’ (oftewel Los Angeles) vond ik erg creatief. Ik houd wel van zulke mooie effecten.

sigrid

Hoe gaat het met het opruimen en ontspullen?

Volgende vraag. Dit was niet bepaald mijn prioriteit deze maand. Hihi.

Hoe gaat het met solliciteren?

Ja, goed dus! Want ik heb een baan! Het is allemaal erg snel gegaan: Sinds half april ben ik drie dagen per week receptioniste in een mooi, bosrijk vakantiepark. Het is erg leuk en afwisselend werk. Wel moet ik geduld hebben met mezelf, aangezien ik graag alles meteen wil weten en kunnen. Bij mijn vorige werkgever werkte ik uiteindelijk acht jaar, dus daar wist ik best veel over de materie en met wie ik waarvoor contact op kon nemen. Hier begin ik weer bij nul. Maar ik heb gelukkig lieve collega’s die me helpen, dus dat gaat goedkomen. 

Deze vraag ga ik dus vanaf mei lekker skippen en hopelijk hoeven we deze niet meer terug te vinden in mijn maandoverzichten.

Hoe gaat het met het beter plannen van mijn blog?

Ahum… Volgende vraag. Ook dit was niet bepaald mijn prioriteit deze maand. Hahaha!

Welke blogs heb ik deze maand geschreven?

Hier komen ze alle vier eventjes voor je op een rijtje. Heb jij ze allemaal al gelezen?

Review: Trouwkaarten maken op Fotofabriek.nl 

Digitale detox: Ik ga zeven dagen offline

Maandoverzicht maart: Sneeuw, snot, sambal en afscheid nemen

Paasbloghop met een leuke winactie

 

20 gedachten over “Maandoverzicht april: Mijn bruidsjurk, nieuwe baan en digitale detox”

  1. Wat een leuk maandoverzicht!! Een trouw plannen is zoooo leuk!! Ik heb daar zo van genoten, maar wat komt er veel bij kijken hé!! Proficiat met je nieuwe baan!! En die Nasi ziet er echt wel lekker uit, heb ik zelf nog nooit gemaakt!

  2. Leuk maandoverzicht! Gefeliciteerd met je baan. Ik heb ook een nieuwe baan sinds 3 weken en dat geeft zoveel rust in je hoofd!

  3. Wat een leuk overzicht! Ik heb ook een tijdje een content-detox gedaan. Ik was zo gefocust op presteren voor mijn blog en mijn studie, dat het mij allemaal gewoon teveel werd. Gelukkig gaat het nu weer goed en kan ik het voor nu nog goed combineren. Goedzo dat je al 10 kilo kwijt bent, voelt goed hé!

  4. Ik hou ook van zo een digitale detox… Ik ga er binnekort trouwens een artikel over schrijven in ons magazine. Ik wist wel niet dat er zo een week was, ik doe het gewoon als het me nodig lijkt! 😉

  5. Ik ga binnenkort een artikel schrijven over digitale detox, wel voor een magazine, het kan zo heerlijk zijn, vind ik. De ineglaste weken gaan ook steeds beter hier en ook tussendoor schakel ik af en toe gewoon alles uit. Ik kan het iedereen aanraden.

    En verder lijk je ook wel “goed bezig”, hè! Nieuwe job! super

    oh ja, opruimen en ontspullen heb ik begin dit jaar gedaan, heb er ook nog ergens een blog van. het is heerlijk! De stap om te beginnen is best een drempel, maar eens bezig! 😉

Een reactie plaatsen