Maandoverzicht maart: Sneeuw, snot, sambal en afscheid nemen

Maandoverzicht maart: Sneeuw, snot, sambal en afscheid nemen

Net als vorige maand, post ik ook deze keer een leuk overzicht van de afgelopen maand. Enerzijds om mezelf scherp te houden wat betreft mijn voornemens voor dit jaar, maar anderzijds ook om jou een lekker overzichtje te geven van de maand maart. Heb je wat gemist? Wat is er veranderd aan de website? En wat kun je eventueel nog bekijken of lezen?

Wat is er deze maand zoal gebeurd?

Samen met mijn man, dochtertje en moeder ben ik een weekje naar Stadtkyll geweest. Lekker een huisje gehuurd in een Landal park, waar mijn man al zo lang hij leeft elk jaar komt. Het is voor hem een tweede thuis (een beetje wat Zoutelande voor mij is) en dus fijn om heen te gaan. Het heeft er heerlijk gesneeuwd en we hebben aardig wat ondernomen. Mijn schoonouders waren daar ook en dat was erg gezellig. Op mijn Instagram pagina heb ik je ook een beetje meegenomen op vakantie met wat leuke vakantiekiekjes.

stadtkyllstadtkyll

Verder kreeg de griep me helaas in zijn greep (wat een hardnekkig, snotterig griepje dit jaar! Bah!), heb ik hele mooie uitnodigingen voor ons huwelijk mogen maken (daarover binnenkort meer!) en is mijn moeder 60 jaar geworden (gevierd met lekker uit eten gaan en een feestje met een gezellige barbecue). Met solliciteren gaat het ook best goed. Maar daarover vertel ik je verderop wat meer.

Hoe gaat het met de kleine madam?

Met onze lieve dochter gaat het goed. Ze is deze maand 15 maanden geworden. Op wat gesnotter na heeft ze gelukkig niets van mijn griep meegekregen. Ze ontwikkelt zich lekker door. Ik merk dat ze steeds meer kan en snapt. Zo loopt ze al heel makkelijk en begint ze al wat woordjes te kletsen. Ook doet ze de geluiden van dieren na, zoals “Boe”, “Mauw”, “Beeh” en “Toet toet”. Oké, die laatste is geen dier, maar een auto. Maar het is zo leuk om haar te horen kletsen!

Verder is ze helemaal gek van Nienke van Zappelin. De liedjes, spelletjes en verhaaltjes van Nienke vindt ze helemaal leuk. Ze kan er ademloos naar kijken. En dan het liefst op de schoot van haar papa. Daarnaast leest ze graag boekjes en gaat het steeds beter met puzzelen. Ook klimt en klautert ze graag overal in en op. 

sterre in speelgoedkistjeik en ukkie

Welke blog heb ik deze maand met veel plezier geschreven?

De meest persoonlijke blogpost was ‘afscheid nemen bestaat wel‘ over het afscheid wat in maart heb genomen. Ik neem je daarin mee in mijn afscheidsperiode (of eigenlijk het gebrek daaraan in die tijd) van mijn oude werkgever en hoe ik hier mee om ging. Ik vond het best spannend om dit te schrijven, omdat ik me behoorlijk kwetsbaar opstelde. Maar eigenlijk waren de reacties hartverwarmend. Dat deed me erg goed. En het afscheid nemen zelf heeft me voor mijn gevoel bevrijd. Ik ben nu echt klaar voor die nieuwe baan.

afscheid nemen

Welk gerecht heb ik deze maand met veel plezier gemaakt? (Zowel uit eigen kookboekje of van een ander)

In maart hebben we voor het eerst sambal gemaakt. Voor ons heel bijzonder, aangezien dit naar aanleiding van het recept van mijn opa was. Opa is vorig jaar overleden en kon heel goed Indisch koken. Zijn sambal was de lekkerste die ik kende en ik mocht altijd een potje komen halen. Nu was voor het eerst het voorraadje wat ik van hem had op aan het raken (ik eet de sambal tegenwoordig ook op brood; dan gaat het snel) en werd het tijd om zelf aan de slag te gaan. Tijdens het maken van de sambal heb ik wel veel aan hem gedacht. Het voelt heel dubbel. Fijn om het te maken, maar ik miste hem opeens wel weer extra. De sambal zelf is overigens heerlijk geworden. Dus mijn broodjes met banaan en pindakaas met sambal zijn op dit moment niet aan te slepen.

Daarnaast hebben we de 60e verjaardag van mijn moeder bij ons thuis gevierd met een heerlijke barbecue. Mijn lieve vriend is gek op barbecueën en ik vind het heerlijk om mee te snoepen. Onze dochter trouwens ook. Ze was enorm aan het snaaien die dag. Het was erg gezellig. Volgens mij heeft mijn moeder ook erg genoten van haar verjaardag. 

broodje pindakaas banaan sambalbbq

Hoe gaat het met het afvallen?

Volgende vraag graag. -zucht- 

Oke, even eerlijk. Het gaat niet zo lekker. Tijdens de vakantie had ik besloten even een weekje de teugels te laten vieren. Even te mogen snoepen. Vreemd genoeg vond ik al die snoep niet eens zo lekker. Ik ben regelmatig misselijk geweest die week. Mijn lichaam is niet meer aan die snoep gewend denk ik.

En toch lukte me het na dat weekje weg niet meer zo goed om de teugels te pakken te krijgen. Ik ben deze maand 4 ons aangekomen. Dat valt nog best mee, maar ik was liever wat kwijtgeraakt. Vooral met ons huwelijk wat er aan komt.

Hoe gaat het met de huwelijksvoorbereidingen?

We hebben de uitnodigingen gemaakt en verstuurd. Heel gaaf! Ik heb de uitnodigingen mogen maken als opdracht voor een leuke online fotoshop. Aan het eind van deze maand lees je mijn ervaringen en mag je een blik werpen op de uitnodigingen in een review.

Verder hebben we ons budget weer even bekeken en we zitten goed op schema met sparen. De spaarbingo gaat goed, dus dat is fijn. Deze maand gaan we mijn trouwjurk ophalen (de oorspronkelijke afspraak was verzet in verband met mijn griepje) en willen we ringen gaan shoppen.

Ook zijn we nog op zoek naar een mooie Old Timer voor de fotoshoot, maar dat is nog niet zo gemakkelijk. Mocht je een goede tip hebben, dan horen we het graag!

Hoe gaat het met het meer online zijn in mijn eigen leven?

Soms goed, soms wat minder. Ik heb nog steeds periodes dat ik echt ‘in mijn mobiel duik’. Instagram en Facebook zijn dan echt mijn valkuilen. Die informatiestroom houdt nooit op, hè? Ik ben nog op zoek naar een app waarmee je Instagram posts vooruit kan plannen. Dat zou me denk ik echt helpen om meer offline te zijn.

qwixx

Gelukkig heb ik ook boeken lezen herontdekt en speel ik samen met mijn man veel spelletjes in de avond. Eerlijk gezegd vind ik dat veel gezelliger dan in mobieltjes kijken of tv kijken. Maar we zijn dan ook echt spelletjesgekken. Rummikub, Phase 10, Qwixx en Pandemie spelen we op dit moment erg graag. 

Wat is de meest gelikede foto op mijn Instagram pagina?

Grappig genoeg is de meest gelikede foto van afgelopen maand mijn enige gesponsorde foto. Ik mocht van Saal Digital een canvas maken in ruil voor een eerlijke review op mijn Instagram account. Nou, dat vond ik wel een goed idee! De review is misselijkmakend positief geworden, maar ja, het was wel mijn eerlijke mening. Het werkte allemaal gewoon simpelweg top en was ook nog eens snel in huis. We zijn overigens helemaal verliefd op deze gave canvas. Deze foto kreeg 165 likes.

canvas

Welke foto op Instagram (van een ander account) is me het meest bijgebleven?

Op de dag dat Stephen Hawking overleden was, kwam deze mooie quote voorbij. Ik heb het geliked en even bij het leven en de wijsheid van deze briljante wetenschapper stilgestaan. 

stephen hawking quote

Hoe gaat het met het opruimen en ontspullen?

Ik heb het babyspeelgoed van onze dochter eens goed uitgezocht en een hele collectie ligt nu in een tas (naast een grote zak babykleding) te wachten tot ik het ga doneren. Eerlijk gezegd vergeet ik het steeds. Oeps!

Hoe gaat het met solliciteren?

Ik solliciteer me een klein ongelukje en heb weer een paar gesprekken achter de rug. En… spannend: Ik ben uitgenodigd voor een tweede gesprek. Deze vindt binnenkort plaats. Ik vertel er nog even niets over. Het is nog pril en afwachten of het echt wat wordt. Maar op zich heb ik er een goed gevoel over. Duimen dus!

Overigens gaat mijn man ook naar een nieuwe werkgever. Hij is gewoon gevraagd (!) en kon met goede voorwaarden over naar hen. Ik ben stiekem een beetje jaloers dat ie gevraagd is (terwijl ik me een ongeluk solliciteer), maar eigenlijk ben ik voornamelijk heel trots op hem. Hij is goed in zijn werk en ik vind het fijn dat hij de waardering en bevestiging krijgt.

Hoe gaat het met het beter plannen van mijn blog?

Door de vakantie en de griep ging het plannen van mijn blog… eh… op zijn zachts gezegd: Ruk! Mijn planner voor mijn blog heeft al een paar weken geen pen meer gezien. Misschien ben ik niet echt een planner. Of misschien is het logisch – gezien de vakantie en griep – dat het plannen in de soep is gelopen. Toch? Zou dat het zijn?

Ik heb overigens de mogelijkheid ingebouwd voor lezers om een update per e-mail te ontvangen, wanneer ik een nieuwe blog heb geschreven. Ik heb al een paar leuke aanmeldingen ontvangen. Overigens doe ik – naast het versturen van blog updates – niets anders met jouw gegevens. En daarnaast kun je je op elk moment ook weer uitschrijven. Dat vind ik op zich logisch, maar ik wil het voor de volledigheid wel even aan je melden. Als je trouwens op de hoogte wil blijven, kun je jouw gegevens hieronder achterlaten!

[fcb id=’3′ align=’center’][/fcb]

Welke blogs heb ik deze maand geschreven?

Als afsluiter nog even de blogs die ik heb geschreven. Ik hoop dat ik er volgende maand wat meer kan schrijven.

Maandoverzicht februari: Verjaardag, spuitluiers en pestokaas!

Afscheid nemen bestaat wel

Review: Qwixx Deluxe

6 tips bij het kopen van een betaalbaar kraamcadeau

Paasbloghop met een leuke winactie!

P.S. De Paasbloghop is eigenlijk van 1 april, maar aangezien de winactie nog geldt tot 8 april noem ik het toch even. Gewoon als extra tip! 😉

Couponactie INT boeken - Juli

19 gedachten over “Maandoverzicht maart: Sneeuw, snot, sambal en afscheid nemen”

  1. Leuk om zo te lezen en wat leuk toch d voorbereidingen voor het huwelijk! Ik an me voorstellen hoor, dat je best een beetje jaloers was op je man die gevraagd werd. Succes met de gesprekken!

  2. Haha ik vond je titel al erg uitnodigend om verder te lezen 😉 Wat heb je een hoop gedaan in maart! Leuk zeg. Druk ook wel, maar ook veel leuke dingen. Die sambal wil ik ook weleens zelf proberen te maken.

  3. Balen dat het met afvallen nog niet zo wil lukken. Weet je ook waardoor dat komt? En lukt het bijvoorbeeld om elke dag minstens 30 minuten ‘matig intensief’ te bewegen? Of elke dag 10000 stappen te zetten?

  4. Wat zijn dit soort artikelen toch leuk om te lezen. Ik overweeg het ook zelf nog steeds om te gaan schrijven. Maar ben altijd bang dat niemand er op zit te wachten haha. Spannend je sollicitatie, hoop op een goede uitkomst voor je!

  5. Leuk maandartikel om te lezen! Succes alvast met je tweede sollicitatiegesprek! En ook met de voorbereidingen voor je huwelijk, ik ben benieuwd naar de uitnodigingen die je gemaakt hebt!

  6. Ja inderdaad een stomme griep maar ook heel wat leuke dingen. Wat goed dat hij een nieuwe baan aangeboden kreeg en dat het goed gaat met de kleine madam!

Een reactie plaatsen