Maandoverzicht Februari: Verjaardag, spuitluiers en pestokaas!

Maandoverzicht Februari: Verjaardag, spuitluiers en pestokaas!

Vanaf nu ga ik mezelf elke maand wat vragen stellen. Enerzijds om mezelf scherp te houden wat betreft mijn voornemens voor dit jaar, maar anderzijds ook om jou een lekker overzichtje te geven van deze afgelopen maand. Heb je wat gemist? Wat is er veranderd aan de website? En wat kun je eventueel nog bekijken of lezen?

Wat is er deze maand zoal gebeurd?

Ik ben een jaartje ouder geworden. Ik ben nu 33 jaar en ik moet zeggen dat ik nog niet echt veel verschil merk. Wel ben ik door familie en vrienden verwend met lieve, leuke en attente cadeautjes en kaartjes. Samen met mijn dochtertje en mijn moeder ben ik op de dag zelf lekker gaan shoppen en lunchen. Dat was heel erg gezellig!

Verder hebben we hier alledrie het griepvirus overleefd, hebben we de Olympische Spelen op de voet gevolgd, heb ik voor het eerst meegedaan aan een heuse bloghop (wat overigens erg goed beviel) en ben ik gisteren na meer dan anderhalf jaar weer eens bij mijn oude werkgever binnengestapt. Puur voor mezelf. Aangezien ik nooit afscheid heb kunnen nemen destijds, was het nog best even een stap voor me. Ik heb mijn toegangspasje ingeleverd en voor mezelf het boek kunnen sluiten. Dat voelt goed.

Hoe gaat het met de kleine madam?

De kleine madam is over het algemeen lekker bezig. Ze is een blij ei, slaapt goed door en is heel duidelijk in wat ze wel en niet wil. Op het consultatiebureau noemden ze haar ‘een kind dat duidelijk goed in haar vel zit’. Dat is natuurlijk een compliment aan mij en mijn man, maar daarnaast hebben we ook mazzel met onze kleine meid.

Al had ze een paar dagen na haar prikjes op het consultatiebureau even wat mindere dagen. Minimaal vijf spuitluiers per dag, hangerig, sneller huilend én er kwam een tandje door. Ik vond dat wel heel vermoeiend als mama. Ik ben ook blij dat die dagen nu voorbij zijn.

En misschien is het zelfs nog wel een groei- en ontwikkelingssprong geweest. Aangezien onze kleine meid daarna definitief niet meer in maatje 8o paste. Ook maakte ze letterlijk stappen: Ze loopt nu los! Niet constant, maar ze is wel druk aan het oefenen. Ik vind het zo stoer! Ik ben een trotse mama!

Welke blog heb ik deze maand met veel plezier geschreven?

Eigenlijk vond ik alle blogs erg leuk om te schrijven (anders schrijf ik ze niet). Maar toch kies ik dan voor mijn blog over kindfulness. Over hoe mijn dochtertje me elke dag weer inspireert om door haar ogen naar de wereld te kijken. Niemand kan mij zo goed leren om mindful te leven als mijn eigen dochter. 

Welk gerecht heb ik deze maand met veel plezier gemaakt? (Zowel uit eigen kookboekje of van een ander)

Ik heb deze maand vooral veel cakes gebakken in Februari. Ik ben natuurlijk jarig geweest en heb dat verschillende keren gevierd deze maand. Samen met mijn moeder heb ik de cakes gebakken in verschillende bakvormen, maar altijd mét het heerlijke recept van mijn moeder. Zij maakt gewoon de lekkerste cakes als je het aan mij vraagt. Ik ben zelf erg enthousiast over de rozencake. Die is erg mooi geworden. Eigenlijk bijna te mooi om te eten.

 

Verder heb ik natuurlijk mijn eigen receptje ontwikkeld voor gehaktballen. Eéntje waarbij mijn dochtertje later hopelijk zal zeggen: “De gehaktballen van mijn moeder, die zijn gewoon het lekkerst!” En wat ik zelf wel fijn vind aan dit recept is dat ik de kruidenmix zelf heb gemaakt met kruiden. Net als de bijbehorende jus trouwens. Dus ballen gehakt zonder onnodige vetten en zout, zónder aan de smaak af te dingen. Ik ben er eigenlijk best wel trots op. 🙂

Daarnaast maakte ik ook een lekkere ovenschotel met krieltjes en (in ons geval) broccoli. Het recept komt van één van mijn favoriete foodblogs: Lekker en Simpel. Zoals jullie weten ben ik ook erg dol op hun gezonde kapsalon, maar ook deze ovenschotel (trouwens ook zonder pakjes en zakjes) is erg aan te raden. We gaat het zeker vaker maken!

Hoe gaat het met het afvallen?

Ik heb eigenlijk nog niet veel geblogd over mijn doel om wat lekkerder in mijn vel te gaan zitten. En dus onder andere af te vallen. Ik doe dat door te Bodieboosten samen met mijn man en moeder. Het gaat op een rustig tempo, maar nog steeds goed. Deze maand ben ik ruim een kilo afgevallen en in totaal zit ik nu op bijna 10 kilo. Ik vind dat best knap van mezelf met alle cakes en andere lekkernijen rondom mijn verjaardag. Ik heb me ook niet elke week even streng kunnen houden aan het gezonde eten. Toch voelt het nog steeds goed om op deze manier rustig af te vallen. Ook de yogalessen helpen me hiermee.

Hoe gaat het met de huwelijksvoorbereidingen?

Ook al heeft mijn dochtertje een duidelijke mening over welke jurken ik vooral niet moet gaan dragen, heb ik de jurk al besteld. Deze wordt helemaal op maat voor me gemaakt en eind maart kan ik de jurk op komen halen. Dat vind ik stiekem wel heel erg spannend.

Verder zijn we druk bezig met de uitnodigingen. We hebben bij onze favoriete fotografe Misabelle hele mooie foto’s gemaakt voor op de kaart en we zijn nu druk bezig met het ontwerp en de tekst. Door heel concreet hiermee bezig te zijn, wordt het ineens wel een stuk echter ineens. En toch ook wel spannend.

We hebben nog genoeg te plannen en bespreken. We hebben gelukkig een overzichtelijk excelbestandje met wat er nog moet gebeuren en wat er nog betaald moet worden. Ook zijn we druk extra aan het sparen middels een Spaarbingo. Een hele handige manier om redelijk ongemerkt extra te sparen. Maar daarover binnenkort meer.

Hoe gaat het met het meer online zijn in mijn eigen leven?

Wisselend. Over het algemeen probeer ik me bewust te zijn van mijn omgeving en mijn smartphone zo min mogelijk te gebruiken in gezelschap. Alleen als ik echt heel moe ben houd ik het gewoon niet vol. Dan kruip ik het liefst in mijn telefoon. Dus dat is nog wel een dingetje om aan het werken.

Wat is de meest gelikede foto op mijn Instagram pagina?

Ik snap er niets van, maar dit is dus de meest gelikede foto van Februari! Mijn bordje met heerlijke pestokaas van de Zuivelhoeve kreeg maar liefst 219 likes! Deze kaas had ik als één van de verjaardagscadeautjes van mijn moeder gekregen en ik heb er bijna elke avond een paar kleine blokjes van gesneden en opgesnoept. Dat is nog eens verantwoord snoepen.

Er is trouwens nog wel één filmpje op mijn Instagram pagina die in Februari meer likes kreeg dan deze foto en dat is het filmpje van mijn dochter die trouwjurken aan het beoordelen was. Dit filmpje kreeg 290 likes!

Welke foto op Instagram (van een ander account) is me het meest bijgebleven?

Afgelopen maand heb ik het Instagramaccount van mayavorderstrasse ontdekt. En ik moest zo lachen om onderstaande foto die zij in februari gepost had: Het is zo herkenbaar! Ik vind het echt lastig om te douchen als ukkie op bed ligt. Ik denk steeds dat ik haar wakker hoor worden of zelfs hoor huilen. Gelukkig ontdekte ik door onderstaande foto dat ik gelukkig niet de enige mama ben die hier last van heeft. 🙂

 

Hoe gaat het met het opruimen en ontspullen?

Ik ben bezig. Er staat een grote tas met kleding van mijn dochter klaar om te doneren aan stichting Babyspullen. Ik vergeet alleen steeds om dat ook daadwerkelijk te doen. Verder heb ik wat spellen, kleding, schaatsen en andere dingen kunnen verkopen via Marktplaats deze maand. Dat is toch mooi en gaat allemaal in de pot voor ons huwelijk.

Hoe gaat het met solliciteren?

Redelijk goed. Ik ben twee keer op gesprek geweest bij bedrijven voor het bijhouden van de online communicatie voor het bedrijf. Beide gesprekken waren erg fijn, al heb ik van één van hen al gehoord dat ze toch voor een ander gaan. Desalniettemin voelt het fijn om weer op gesprek te zijn geweest. Daarnaast heb ik een gesprek gehad om in september een workshop te gaan geven (als coach). Dat ziet er op dit moment ook goed uit en ik ben daar erg enthousiast over. Ook ga ik waarschijnlijk beginnen met vrijwilligerswerk voor een goed doel en ga ik voor hen de social media en website bijhouden. En natuurlijk zijn er weer aardig wat sollicitaties de deur uit, maar daar heb ik nog geen reacties van ontvangen. Afwachten dus, maar ik voel me er al een stuk positiever over dan een maandje terug.

Hoe gaat het met het beter plannen van mijn blog?

Ik begon deze maand goed, want ik had zelfs wat vooruit gewerkt. Maar door de griep die door ons gezin heen heeft gewoekerd en daarna mijn verjaardag kwam de klad er weer als vanouds in. Mijn plan om in ieder geval elke donderdagavond te gaan werken aan mijn blog heb ik ook niet echt consequent kunnen volhouden. Het is echt nog zoeken naar een structuur en ik heb het nog niet gevonden.

Op zich is het natuurlijk niet erg, want ik schrijf op mijn blog als hobby. En mijn doel is vooral te schrijven als ik inspiratie heb. Alleen heb ik op dit moment veel meer inspiratie dan tijd. Dat ligt grotendeels aan mijn gebrek aan planning. Dat is zeker nog een puntje om aan te werken. Dusse… Als iemand tips heeft, sta ik daar zeker voor open!

Welke blogs heb ik deze maand geschreven?

En dan nu als afsluiter nog even mijn blogs van deze maand op een rijtje. Heb jij ze al gelezen?

 

Sale juli 2019

24 gedachten over “Maandoverzicht Februari: Verjaardag, spuitluiers en pestokaas!”

 1. Wat een lieve dochter heb je idd kinderen zijn een grote inspiratiebron. Je kan je kind alles leren over het leven maar eigenlijk leert je kind waar het leven echt om draait. Deze quote heb ik in het Engels met een foto van mijn zoon erbij. Deze hangt in de gang van mijn huis, love it good reminder. Succes met de voorbereidingen voor je huwelijk

 2. Leuk zo’n maandoverzicht. Zeker met een kleine kun je zo goed bijhouden wat er allemaal gebeurt 😀 Succes met afvallen en het voorbereiden van je huwelijk!

 3. wauw, dit is een leuk concept, maandoverzichtje… ook fijn om voor jezelf te doen, denk ik…
  Verder bedacht ik me dat kinderen je inderdaad heel mindful leren zijn en dat pestokaas gewoon heerlijk is….

 4. Wat leuk zo’n maandoverzichtje! Geeft een helder en duidelijk inzicht, als je even niet bij bent geweest met het lezen van je blogs. Ik vond persoonlijk je blog: Wees Bewust met je kind, een hele mooie boodschap en erg fijn om te lezen.

  Liefs,

  Grassiëlla

 5. Duidelijk een drukke week! Ik overweeg het om ook zulke maand- of weekoverzichtjes op mijn blog te plaatsen. Ik doe het nu alleen in de vorm van de beautyproducten die ik de afgelopen maand heb opgebruikt!

 6. Wat leuk, zo’n maandoverzicht aan de hand van vragen. Het ‘dwingt’ je om meer met je doelen bezig te zijn zo denk ik. Zeker door het openbaar te maken. En mooi he hoe kindjes je de wereld weer anders laten zien <3.

Een reactie plaatsen