5x Écht Leuke Romcoms (Valentijnsbloghop + Winactie)

Het is vandaag Valentijnsdag: Een dag vol romantiek en liefdevolle presentjes.Tenminste, als we de media moeten geloven. In alle folders, reclames en ook op internet staan verschillende manieren om je liefde te tonen middels dure geurtjes, chocolade, etentjes, weekendjes weg en wat dan ook wel niet meer. Best leuk hoor, maar is dat waar de liefde over gaat?

Hoe wij Valentijnsavond doorbrengen

romcoms

Omdat ik gisteren jarig was en we op 18 februari altijd ons halve jubileum vieren (oh, dan is het nog maar 6 maanden tot we gaan trouwen!!), maken wij geen enorme heisa van Valentijnsdag.

Wat ik wel leuk vind, is om een lekker gerechtje te koken en samen op de bank een filmpje te kijken. Even lekker kletsen, kroelen en knuffelen samen.

Mobieltjes opzij, de kleine madam op bed en eventjes tijd maken voor elkaar. En dat hoeft helemaal niet moeilijk of duur te zijn. Echte aandacht voor elkaar is onbetaalbaar. 

Daarom deel ik vandaag vijf leuke romantische komedies met je om lekker bij op de bank weg te zwijmelen. 

Valentijns bloghop met winacties 

Advertentie
Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

En als klap op de vuurpijl mag ik zelfs een leuke dvd cadeau doen met een leuke Valentijnsdag winactie, aangezien ik mee doe met de ‘From Bloggers With Love’ bloghop actie van Amanda.

Met 23 andere bloggers vieren we vandaag Valentijnsdag door jullie leuke presentjes te gunnen. Dus kom je via Linda van ‘ThuisLeven’ gehopt op mijn blog? Wees dan welkom op mijn gezellige blog over moeder zijn, onze trouwplannen, lekker koken, leuke bordspelletjes en alle wat ons verder inspireert!

Over de winactie lees je overigens meer onderaan deze blog.

Maar nu eerst: Vijf leuke romcoms voor Valentijnsdag!

film holiday

Valentijn romcom 1: The Holiday

Dit is echt één van mijn favoriete films, maar vreemd genoeg nog niet erg bekend. Het gaat over de rijke en succesvolle Cameron Diaz uit Hollywood, die net bedrogen is door haar vriend en de (te) lieve Kate Winslet uit Engeland die hopeloos verliefd is op haar baas. Beiden hebben dus geen geluk in de liefde.

Wanneer ze elkaar op internet tegenkomen, besluiten ze impulsief een tijdje van huis te gaan ruilen. Ze doorbreken hiermee eindelijk hun oude patronen en… (het is natuurlijk een romcom) dit avontuur brengt onverwacht nieuwe liefdes is hun leven.

Ik vind the Holiday een heerlijke wegzwijmelfilm. Goed geacteerd (Ook door tegenspelers Jude Law en Jack Black) en een lekker verhaal waar je even goed van kan genieten. Ideaal voor Valentijnsdag dus!

it's complicated meryl streep

Valentijn romcom 2:  It’s complicated

Meryl Streep en Alec Baldwin spelen in deze lekkere film een gescheiden koppel die jaren later een affaire met elkaar beginnen. Alec vindt het heerlijk, maar Meryl heeft zo haar twijfels. Wil ze dit wel en is dit wel handig in verband met hun drie kinderen, die destijds best een klap van de scheiding hebben meegekregen?

En dan ontmoet ze ook nog de charmante architect Steve Martin, die haar huis gaat verbouwen.

Deze film vind ik minder voorspelbaar dan de gemiddelde romcom. Ik vind de hoofdrolspelers heerlijk (ongegeneerd) spelen. Met daarbij nog een eervolle vermelding voor acteur John Krasinski, die naast dat ie een knappe vent is ook nog heel grappig is in deze film. Hij is de schoonzoon van Meryl en ontdekt op een gegeven moment de affaire van Meryl en Alec. Heel grappig!

In ieder geval, ook dit is zeker een aanrader! Een leuke romantische zwijmelfilm, die ook heel mooi scheidingen, affaires én heerlijke chocoladecroissants in beeld brengt.


p.s. I love you

Valentijn romcom 3: P.S. I love you

Deze film vind ik echt een tranentrekker en toch superromantisch tegelijkertijd. Het is een verfilming van één van mijn favoriete boeken van Cecelia Ahern. Het verhaal gaat over Hilary Swank en Gerard Butler. Ze zijn heerlijk gelukkig samen, totdat Gerard overlijdt. Hillary is ontroostbaar en sluit zich af voor de wereld. Totdat ze een brief vindt met Gerard’s handschrift.

Je volgt Hilary een jaar lang, terwijl ze – met hulp van de berichten van haar overleden man – langzaam weer opkrabbelt en weer deel neemt aan het leven.

Het verhaal is heel zorgvuldig geschreven en totaal niet voorspelbaar. Het kan wel een tikkie emotioneel zijn, dusse… zorg voor waterproof mascara!

music and lyrics hugh grant

Valentijn romcom 4. Music and Lyrics

In deze vrolijke romantische komedie is Hugh Grant een idool uit de jaren ’80. Bijna niemand kent hem meer en hij schnabbelt op reünies en in pretparken. Om zijn carrière wat nieuw leven in te blazen, krijgt hij de kans om een nummer te schrijven voor een grote popster. Er is wel een probleem: Hij is goed in muziek componeren, maar slecht in teksten schrijven.

Dan blijkt zijn plantenverzorgster Drew Barrymore een onverwachts talent voor tekstschrijven te zijn. Samen werken ze – met ups en downs – aan een nieuw nummer en ontstaat er ook een nieuwe liefde.

Deze film is erg grappig. Alleen het openingsnummer waar Hugh Grant zich uitleeft in een jaren ’80 clip is al te leuk. Maar ook de chemie tussen de hoofdrolspelers klopt. De bijrollen zijn ook erg komisch en het is eigenlijk wel een film die je gezien móet hebben, als je van dit genre houdt.

hartenstraat winactie film winnen

Valentijn romcom 5. Hartenstraat

Deze vrolijke, Nederlandse komedie is geregistreerd door één van mijn favoriete Nederlandse actrices: Sanne Vogel.

Maar de film gaat niet om Sanne, maar om de Negen Straatjes in Amsterdam. Iedereen in die straatjes is op zoek naar liefde: Van de rokkenjager Tygo Gernandt tot stalkster Georgina Verbaan.

Maar de film draait vooral om de man die er eigenlijk niet naar op zoek is: Marwam Kenzari leeft er met zijn dochtertje en vindt het wel prima zo. En ook modeontwerpster Bracha van Doesburgh -die naast zijn etenswinkel een modezaak begint- vindt hij niet echt leuk. De twee zijn echte tegenpolen.

Daar denkt Bracha toch anders over. Wanneer ze hoort dat hij aan internetdaten doet, zoekt ze hem op en beginnen ze te chatten.

De film heeft hier en daar wel wat voorspelbare kantjes, maar is wel een film die lekker makkelijk weg kijkt. Ideaal voor een romantisch avondje. Ook is het leuk de verschillende bekende Nederlandse acteurs in hele andere rollen te zien. Ik vind het echt een heerlijke romantische komedie van eigen bodem!

Winactie: Hartenstraat winnen?

En dat is meteen een leuk bruggetje naar de winactie die bij deze blog hoort! Lijkt het jou leuk om de film ‘Hartenstraat’ zelf te zien? P

laats dan hieronder een berichtje en je maakt kans op deze leuke Hollandse romcom! Je kunt meedoen met deze actie t/m dinsdag 20 februari. Daarna maak ik de winnaar bekend op mijn Facebook-pagina en mijn Instagram account. Dus het is handig als je me even volgt op (één van) de social media kanalen. 

Ben je helemaal in de winning mood? Hop dan ook eens naar de blog van Natascha. Ook zij heeft een leuk Valentijnsbericht en winactie online staan!

Doe je mee met de winactie? Enne… Heb jij verder nog leuke filmtips voor een romantische avond?

Bewaar dit artikel op Pinterest:

romcoms

Wil je meer lezen over mij en mijn blog?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op PinterestFacebook en Instagram.

Deze blog bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen enthousiasme. In deze blog staan wel affliate links.

Cynthia Lukassen

44 gedachten over “5x Écht Leuke Romcoms (Valentijnsbloghop + Winactie)”

 1. Aaaah ik hou van die echte romcoms!! Maar mijn vriend kijkt op geen ene mogelijkheid mee hoor haha!

 2. ❤️Dit is wel heel erg Cynspirerend! La La Land (2016) vind ik heel erg romantisch en leuk❤️

 3. Grappig, ik associeer The Holiday altijd met kerst… Hartenstraat heb ik al gezien, dus ik laat de winactie even lopen.

 4. Ps i love you is zo leuk! Andere favoriet is met Ryan Gossling… Hoe heet die film nu ook al weer? The Notebook! De film die je kunt winnen zou ik ook graag willen zien! ❤️

 5. O leuk! Ik heb It’s complicated nog niet gezien, daar moet maar eens verandering in komen. Je mag iemand anders kiezen voor de winactie, want ik maak heel weinig tijd vrij om films te kijken.

 6. Leuke film,past helemaal bij Valentijnsdag
  Ik doe graag mee en volg je nu op Facebook & Instagram.

 7. Lijkt me echt een zeer leuke film om te zien. Maak daarom zeer graag kans.
  En als mijn man deze komedie niet leuk zal vinden om te bekijken, ga ik toch gewoon een meiden-avond organiseren.
  Chips en wijn erbij en genieten.

 8. Van de lijst heb ik alleen de film Music and lyricus gezien. Dat is echt een leuke film. Succes met de winactie. Ik heb geen dvd speler, dus doe niet mee.

 9. Met deze films moet ik bij mijn wederhelft niet echt afkomen… Geef ons maar een goed opgebouwde thriller, zelfs met Valentijn ! 🙂

 10. Super top 5! De eerste vier heb ik al gezien en vond ik stuk voor stuk leuke films, de 5de ken ik nog niet en daarom waag ik graag m’n kans om ook over deze te kunnen meespreken! 😉

 11. The Holidayis is ook één van mijn favoriete films en P.S. I love you heb ik volgens mij wel gezien alleen weet ik dit niet zeker meer.

  P.S. Ik doe niet mee aan de winactie

 12. Ja heerlijk wegkijken zon films I love it dus ik doe zeker graag mee its complicated met meryl streep ook zo prachtig haha

 13. Super leuk die ga ik lekker samen met mn dochter van 23 kijken als mijn man weer eens op zakenreis is.

 14. Leuk en ik doe heel graag mee….
  Omdat ik een gebroken pols heb en wekenlang in het gips zit en niet kan…

  Bl.: chucky1012

  Twitter: chucky1012

  Insta.: @chucky1012

  Fb.: Ike Hassankhan

  Pinterest: Homemadepicturemania Sao Nonac

  Google+: Beautyandfashionvlogs ByIke

  Yt.: Beautyandfashionvlogs ByIke

  Em.: dots_223@hotmail

  Fijne dag

Reacties zijn gesloten.