Hoera ik ben jarig (geweest)! #Hieperdepiep Tag

Afgelopen dinsdag was ik jarig! Wat vliegt de tijd toch! Ik ben alweer 33 jaar oud en heb een dochter van één jaar. Jeetje. En juist omdat alles voor mijn gevoel zo snel gaat, heb ik een paar maanden geleden de ‘Hieperdepiep’ Tag verzonnen. Om even stil te staan bij dit moment, terug te kijken naar het afgelopen jaar en uit te kijken naar het nieuwe jaar.

Ook al loopt deze Tag nou niet bepaald storm bij andere bloggers: Ik ga het in ieder geval zelf gebruiken voor mijn kleine madam en voor mezelf. In december was mijn dochtertje jarig en vulde zij ook deze Tag in. Elk jaar willen we tijdens onze verjaardagen dus even gaan kijken naar het afgelopen jaar, naar het nu en naar het aankomende jaar. Even stil staan. Nou, daar gaat ie dan!

Hoe oud ben je vandaag geworden?

Ik ben nu 33 jaar geworden. Dat eigenlijk wel prima. Eén klein dingetje zit me wel wat dwars. In mijn puberteit was ik er een periode lang van overtuigd dat ik niet ouder zou gaan worden dan 33 jaar. Ik weet niet precies waarom. Maar het is altijd een beetje in mijn achterhoofd blijven hangen. Ik hoop echt dat het niet klopt hoor. Brrrr… Ik moet er niet aan denken. Dus als ik volgend jaar weer jarig ben, ga ik dat maar extra enthousiast vieren.

Hoe ga je jouw verjaardag vieren?

Op de dag zelf heb ik het gevierd door te shoppen met de kleine madam en met mijn moeder. Dat was heel gezellig en ik ben behoorlijk verwend met een lekkere lunch en leuke verrassingen van mijn moeder. Ik voelde me echt jarig. ’s Avonds heb ik lekker samen met mijn man en wat goddelijke hemelse chocolade doorgebracht. 

cake taart jarig

Daarnaast had ik gisteren voornamelijk familie op bezoek gehad om mijn verjaardag te vieren met zelfgebakken cake, lekkere hapjes en een hoop gezelligheid. Dat vond ik ook erg gezellig. Aankomende zondag komt de vriendengroep van mijn man gezellig langs voor een verjaardagsspelletjesmiddag. Tussendoor komt er ook nog wat verjaardag bezoek over de vloer. Dus je kunt wel zeggen dat ik het verjaardag gevoel dit jaar lekker uitsmeer over meerdere dagen. 😉

Wat staat er op jouw verlanglijstje?

Ik heb op www.lijstje.nl een verlanglijstje gemaakt met wat inspiratie voor mijn familie en vrienden. Door mijn man ben ik verwend met yogalessen en heerlijke bonbons. En verder heb ik van familie en vrienden ondertussen al de boeken ‘Kruidentocht‘ en ‘This is not a book‘ gekregen voor mijn verjaardag. En ook heb ik veel lekkere chocolade, plantjes, bloemen, een fotoshoot bij Misabelle, een selfiering, het spel ‘Big deal’ en geld gekregen. Daar ben ik allemaal erg blij mee! 

selfie ring big deal

Ik heb op mijn verlanglijstje o.a. ook een goede wokpan (de vorige is afgelopen week in de kliko belandt; het was nu echt op), het spel ‘Exploding Kittens‘ en het boek ‘Check je column’ staan. 

Maar eigenlijk hoop ik voornamelijk voor dit jaar waarin ik 33 ben op een jaar vol liefde, fijne familie en vrienden. Want dat is eigenlijk het meest waardevol, nietwaar?

Weet je hoe jouw geboorte is gegaan? En zo ja, wat weet je ervan?

Ik weet van mijn moeder dat de zwangerschap best soepel verliep. Alleen de bevalling was behoorlijk heftig. Op maandagavond begonnen de weeën en ik ben pas woensdag 13 februari 1985 om 12:00 geboren. Juist nu ik zelf een bevalling heb meegemaakt, snap ik pas echt hoe heftig dat moet zijn geweest. Alhoewel mijn fysieke situatie natuurlijk anders was voorafgaand aan de bevalling, vond ik 12 uur weeën en persen lang zat. Ik was kapot. Laat staan zo lang als mijn moeder erover heeft moeten doen. Dus daar neem ik met alle plezier mijn petje voor af. En ik ben blij dat het haar gelukt is destijds. 😉

Wat heb je het afgelopen jaar geleerd?

Veel. Ik heb vooral veel geleerd op het gebied van mama zijn. Omdat ik vrijwel fulltime thuis ben, heb ik mijn dochter heerlijk zien opgroeien. Ik durf te vertrouwen op mijn eigen gevoel als het gaat om de kleine madam. Ook heb ik veel geleerd op het gebied van bloggen, geduld hebben met mijn lichaam (ook als het niet zoveel kan als ik op dat moment wil) en dankbaar zijn voor wat er wél is. Al gaat dat laatste me de ene keer gemakkelijker af dan de andere. Vooral op het gebied van solliciteren dan.

Wat vond je niet zo gemakkelijk het afgelopen jaar?

Dat gaat wel redelijk hand in hand met wat ik geleerd heb natuurlijk. Ik vond en vind het met tijden echt niet gemakkelijk om geen baan te hebben. En ook het geduld hebben met mijn lichaam die moest herstellen van de zwangerschapsziekte HG kostte me soms veel van mijn geduld. En toch, datzelfde uitgeputte lichaam heeft wel een heel mooi kindje gemaakt, gevoed en gebaard. Dus tegelijkertijd ben ik mijn lichaam ook enorm dankbaar. Heel dubbel.

Waar was je afgelopen jaar erg blij mee?

Met stip op één: Mijn gezin! Mijn dochtertje is echt een engeltje en mijn man is zo lief en geduldig met me geweest. Ik heb veel op hem kunnen steunen. Daar ben ik erg blij mee. Maar ook met mijn lieve moeder en verdere familie ben ik erg blij. En ik ben dankbaar dat mijn lijf zich heeft hersteld. Dat is toch maar knap.

Oh ja, en ik ben dankbaar voor mijn blog, waar ik heerlijk mijn creatieve ei in kwijt kan en lekker veel van kan leren. Gelukkig worden mijn stukken ook gelezen en raak ik er ook mensen mee. Oprechte reacties op mijn blog of op social media doen me erg goed en motiveren me ook om te blijven schrijven.

Op welke blogpost die je hebt geschreven het afgelopen jaar ben je het meest trots? En waarom?

Oh, dat is wel een lastige. Ik vind het gewoon heerlijk om te bloggen. Ik ben helemaal gek op schrijven en vind een blog die goed voelt voor mijzelf al snel een blog om trots op te zijn. Even denken…. Ik twijfel tussen ‘Hoe goed let jij op jouw lichaamstaal bij kinderenn?‘ en ‘Wat het met me doet om nog steeds geen baan te hebben‘, omdat beide blogs heel eerlijk geschreven zijn. Vanuit mijn gevoel. Ik stel me daar – voor mijn gevoel – best kwetsbaar op en deel ook waar ik in geloof.

Waar wil jij het aankomende jaar sowieso nog over gaan schrijven?

Ik zal je natuurlijk op de hoogte houden wat betreft mijn voornemens om te ontspullen en doneren, om af te vallen en om minder op mijn mobiel te gluren. En ik hoop je wat meer in mijn huwelijksvoorbereidingen mee te gaan nemen, zonder meteen alles te verklappen voor de genodigden. Dus daar ben ik even over na aan het denken.

huwelijk wedding loading

Ik hoop ook wat samenwerkingen aan te kunnen gaan het aankomende jaar. Met andere bloggers, maar ook met bedrijven die het inspirerend vinden als ik voor ze schrijf.

Wat wens je jezelf toe voor het aankomende jaar?

Liefde. Bakkenvol liefde. Voor en van mijn man, dochter, moeder, familie, vrienden en zelfs van iedereen die ik niet eens (goed) ken. Dat én respect. Ik vind dat gewoon heel belangrijk en zou er het liefste de hele wereld mee willen vullen, zodat het een mooie(re) wereld zou worden.

Als ik op een minder filosofische, maar meer praktische tour zou gaan, wens ik mezelf een hele fijne baan en een heerlijke trouwdag toe. Oh ja, en om lekker te blijven leven natuurlijk. Op naar mijn 34e verjaardag! 🙂

Ik hoop dat je het leuk vond om mijn Hieperdepiep tag te lezen. Hoe vier jij jouw verjaardag het liefst?

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van mijn blog?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op PinterestFacebook en Instagram.

Deze blog bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen inspiratie. In deze blog staan wel een paar affliate links.

Cynthia Lukassen
Laatste berichten van Cynthia Lukassen (alles zien)

37 gedachten over “Hoera ik ben jarig (geweest)! #Hieperdepiep Tag”

  1. Wat een gave tag! Ik moet eerlijk bekennen dat ik pas sinds kort weet wat tags zijn, haha! (Schaam! )
    Het is duidelijk dat je goed in je vel zit. 🙂
    Wel heftig dat je 33ste een beetje dubbel is, ik snap dat je best graag naar de 34 wilt gaan.
    Ik heb ook zoiets, maar bij mij is het de 96, waarvan ik al sinds mijn puberteit zeg dat ik het ga halen, dat klinkt toch iets beter, haha! (Hoewel het met mijn verkeerd gebakken pannenkoeken lichaam best een eind nog is hoor, haha! Maar wie weet kunnen ze nog voor die tijd een bionic woman van me maken! )

    Beantwoorden

Plaats een reactie