15x Cadeautips voor bloggers, ouders en kookgekken!

15x Cadeautips voor bloggers, ouders en kookgekken!

Baby Deals

Nog maar een paar dagen en het is alweer vrolijk kerstfeest. Lekker met de familie en vrienden bij de kerstboom snoepen van een heerlijk kerstdiner. En dan natuurlijk elkaar verrassen met leuke, originele cadeautjes!

Heb jij alle kerstcadeautjes al in huis?

Nee? Maak je geen zorgen! Uit onderzoek blijkt dat de meeste kerstinkopen in de laatste week plaatsvinden. Je bent dus zeker niet de enige! Om je te helpen geef ik je vandaag 15 last-minute kerst cadeautips! Je kunt ze thuis vanaf je luie bank bestellen en laten bezorgen door Bol.com. Dan heb je het meestal al de volgende dag in huis! Weg cadeaustress! 🙂

15 last minute cadeautips!

Ik geef je vandaag inspirerende cadeautips voor:

 • De schrijf-a-holic

 • De kookgek

 • Mama’s en papa’s

Er zit vast wel iets bij om je lieve partner, kinderen, ouders, familie en vrienden mee te verrassen!

Cadeautips voor de blogger en/of schrij-a-hol-ic

Wat is bullet journalling? 

Ik ben er zelf nog niet heel bekend mee, maar het lijkt helemaal hip te zijn: Bullet Journalling! Mij zegt het nog niet heel veel, al ben ik wel nieuwsgierig. In het boek ‘Bullet Journalling doe je zo!” legt Rachel Wilkerson Miller uit hoe je op een creatieve manier een normaal notitieboekje omtovert jouw perfecte dagboek, to-dolijstje en planner in één! Een leuke leestip dus! Prijs 14,99

Luxe notitieboek van Pip

Een echte schrijfster of schrijver zou het liefst elke dag eventjes schrijven. In een dagboek, op een blog of gewoon in een mooi notitieboekje. Een voorbeeld van een mooi vormgegeven notieboekje is voor mij een luxe vormgegeven notitieboek van Pip Studio, zoals deze mooie roze A5 notitieboek met mooie bloemen. Prijs: 9,99

Vijf jaar lang elke dag een vraag

Wil je de schrijfster in spe een handje helpen met de dagelijkse inspiratie, dan kun je haar ‘Een vraag per dag: Een dagboek voor 5 jaar’ cadeau doen. Elke dag stelt het boek je een leuke vraag. Onder elke vraag staat vijf keer schrijfruimte. Voor elke jaar een gedeelte. Ik heb dit boek zelf en schrijf er nu voor het derde jaar in. Ik vind het erg leuk om te zien hoe mijn meningen, ervaringen, voorkeuren en situaties jaarlijks veranderen. Voor mij is het een boek om me te inspireren, maar ook een leuk boek om terug te kijken op de afgelopen jaren. Prijs: 15,95

Betere blogs en columns leren schrijven

Als laatste geef ik je nog een leestip mee voor schrijf-a-holics die graag bloggen of columns schrijven en hier nog beter in willen worden. In het boek ‘Check je column’ krijgen de schrijffreaks praktische adviezen en tips om nog beter te worden in het schrijven van columns en blogs. Hoe schrijf je persoonlijk en toch origineel? Dit boek helpt daarbij. Prijs: 14,99

Een boekje vol uitdagingen

Ook een leuke tip is om een ‘Wreck this journal everywhere’ te geven. Een lekker handzaam invulboek met de meest uiteenlopende opdrachten en schrijfuitdagingen. Een boekje waar je helemaal niet voorzichtig mee hoeft te doen en wel lekker alles mee kan en mag doen wat je wil. Ik heb veel goede verhalen gehoord van mensen die al verslaafd zijn aan dit concept. Misschien moet ik ook maar eens beginnen aan die verslaving… Prijs: 9,99

Voor de kookgek

Simpel bereiden, lekker eten en niets verspillen

Ik heb op mijn blog al eerder een recept gedeeld van Jorrit en Sophie van ‘Lekker en Simpel’. Ik vind hun simpele, maar oh zo smakelijke recepten altijd erg inspirerend. Het zijn altijd recepten met ingrediënten die gewoon in de supermarkt te vinden zijn. Niet te moeilijk, maar wel lekker dus! In augustus jongstleden is hun nieuwste kookboek ‘Lekker & Simpel: 1x kopen 5x koken” uitgekomen, waarmee ze je helpen om lekker afwisselend te koken en minder voedsel te verspillen. Prijs: 20 euro      

Praktische en grappig: Voor de ultieme bbq-fan

Zoek je nog een ultiem kerstcadeau voor een enthousiaste barbecuer? Met dit grappige en toch enorm handige barbecue schort heeft de BBQ-gek alles bij de hand om de lekkerste vleesjes te grillen. Het heeft tien zakken voor tangen, sauzen en andere accessoires, zeven houders voor blikjes of flesjes en een flesopener. Dit originele cadeau levert je vast en zeker een uitnodiging op voor de eerstvolgende (winter)barbecue! Prijs: 16,99

De perfecte basis

Toen ik op mezelf ging wonen, vond mijn moeder het belangrijk dat ik een goed Basiskookboek meekreeg. Ik kreeg van haar ‘Het nieuwe kookboek’ en ik gebruik het nog steeds regelmatig. Er staan niet alleen goede recepten in, maar ook gewichtstabellen, informatie over kruiden en specerijen, uitleg over diverse bereidingstechnieken, hoe producten te conserveren en tips bij het tafeldekken bijvoorbeeld. Erg uitgebreid en een handige basis voor zowel ervaren als beginnende hobbykoks. Ik vind het echt een aanrader! Prijs: 20 euro  

Een taartje vol liefde

Voor een enthousiaste bakker/bakster die met veel liefde de heerlijkste taartjes en gebakjes op tafel zet, is deze springvorm echt een aanrader. Naast dat het een mooie hartvorm heeft, staat het merk Zenker ook voor een goede kwaliteit. Dus wil je jouw bakkende moeder, zus of opa aanmoedigen om nog meer lekkers te bakken voor je? Toon je liefde met een liefdevolle bakvorm. Prijs: 11,99

Buiten op zoek naar kruiden, binnen lekker koken

In het boek ‘Kruidentocht’ legt Marjolein Holtkamp je uit welke kruiden, bomen en planten je in het wild tegen kunt komen, langs een fietspad of in een park bijvoorbeeld. En deze planten -die je normaal gewoon voor lief neemt- blijken eigenlijk heel bijzonder te zijn! Met dit boek in de hand kan de hobbykok buiten op zoek naar ingrediënten en om deze vervolgens in de keuken lekker te verwerken in een lekker gerecht. Want ja, hier staan natuurlijk ook recepten in! Prijs: 16,99

 

Voor de ouders

 

Inzicht in de groeispurtjes van je baby

Dit boek heeft mij persoonlijk veel inzicht gegeven in onze kleine madam. Het boek geeft op een toegankelijke manier aan in welke ontwikkelingsfase je kleintje zit en hoe je jouw ukkie hierin kan steunen en stimuleren. We hebben het boek ‘Oei ik Groei‘ er vaak op nageslagen als onze kleine meid een beetje hangeriger of verdrietiger was dan normaal. Het boek geeft ouders meer houvast en zorgde in ieder geval dat ik mijn dochtertje beter begreep. Het zou eigenlijk standaard bij de geboorte van elk kindje gegeven moeten worden aan de ouders. Maar aangezien dat niet het geval is, is het in ieder geval een mooi kerstcadeau voor de ouders van een baby of ouders in spé. Prijs: 29,99

Uitsprakenboekje kletspraat 

Kinderen zeggen de leukste dingen. Die van mij brabbelt vooral nog haar brabbeltjes, maar ik kan me er nu al op verheugen dat ze straks lekker bijdehand uit de hoek gaat komen. Al die leuke kletspraat kun je kwijt in een vrolijk vormgegeven uitsprakenboekje van Zoedt. Leuk om te bewaren en later terug te lezen met je kinderen. Prijs: 12,99

Lekker relativeren en lachen met mama Roos

Over het boek ‘We rommelen maar wat aan’ van Roos Schlikker heb ik al veel leuks gehoord en ook de reviews op Bol.com zijn enthousiast. In dit boek vertelt de columniste van o.a. het Parool en Kek Mama over haar leven als moeder. Eerlijk, ontroerend, grappig en met een flinke hoop relativeringsvermogen. En dat vind ik wel mooi, aangezien zij openhartig is over een deel van mama zijn wat lang niet iedereen met elkaar durft te delen. Want tja, we rommelen allemaal toch eigenlijk maar wat aan? Prijs: 12,50

Wie gaat de baby verschonen?

Dit is een grappige gadget voor (aankomende) mama’s en papa’s die wel van een spelletje houden: Een dobbelsteen die bepaalt wie de baby nu weer gaat verschonen! Je kunt de dobbelsteen in het blauw of het roze bestellen. En ik zou af en toe best zo’n dobbelsteen willen hebben, wanneer onze kleine madam weer een uur in de wind stinkt! Hihi! Prijs: 3,24

Eerste Hulp Bij Kinderen

Dit boek is handig voor elke ouder van kinderen tussen de 0 en 8 jaar: Het boek ‘Eerste Hulp Bij Kinderen’. Het legt je in handige en simpele bewoordingen uit wat je kunt doen bij kleine ongevalletjes, maar ook bij levensbedreigende situaties. Het geeft je houvast, terwijl de kleine ukkies al vallend en opstaand de wereld aan het ontdekken zijn. Prijs: 19,99

 

Wat vind jij van deze verzameling kerst cadeautips? Zit er iets (voor je familie, vrienden of stiekem voor jezelf) bij?


Nee, wij hebben deze producten niet gratis ontvangen om er iets over te schrijven. Wij krijgen ook niet betaald het opsommen van deze tips. Dit doe ik puur, omdat ik goede ervaringen met het product heb en/of het product me echt een aanrader lijkt om te kopen.

Ja, deze blog bevat wel affliate links. Dat houdt in: wanneer je op een link van Bol.com klikt en dan het betreffende product bij Bol.com koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Hiermee kan ik de onderhoudskosten van de website betalen. Dit kost jou niets extra’s, maar kan mij net een kleinigheidje opleveren.

 

Advertenties
Baby Deals

29 gedachten over “15x Cadeautips voor bloggers, ouders en kookgekken!”

 1. Er zitten vooral dingen bij die ik zelf heel graag wil hebben…
  Ik denk dat ik de link van jouw blogpost maar gewoon naar heel de familie doorstuur dan weten zij wat ze voor mij moeten kopen

  Xxx

 2. Dank voor de tips! Het boek check je column heb ik wel eens bij de bibliotheek geleend en is inderdaad een aanrader. Fijne feestdagen alvast!

 3. Wreck this journal is naar het schijnt een echte aanrader! Zo een dobbelsteen heb ik ook ooit is aan mijn jongere zus gegeven maar dan met andere opdrachten. Ze heeft het nooit veel gebruikt! Handige tips!

 4. Ontzettend leuk! Wat een gave tips! Ik ben helemaal weg van de notitieboekjes (maar zoals mijn dochtertje van 5 – nu al – zegt: “Mama, je hebt genoeg notitieboekjes”. Kuch). Het boek van Roos Schlikker zou ik HEEL graag willen hebben. Ik vind dat ze zulke rake, kwetsbare en mooie columns schrijft.

 5. 5 jaar lang een vraag: lijkt me een heel handig boekje als je eens een dag geen schrijf-inspiratie hebt!
  Het boekje over wilde kruiden is heel geschikt voor manlief, die al diverse trips met Ellen Mookhoek ( ook een wildpluk deskundige ) heeft gemaakt!

 6. Vijf jaar lang elke dag een vraag heel tof. Aan de ene kant word je ‘gedwongen’ om elke dag even na te denken/even stil te staan, aan de andere kant heb je jaren later een mooi naslagwerkje.

 7. Een hele mooie kadolijst. Daar zitten echt dingen tussen die ik zelfwel wil hebben, als schrijf- en kookgek. Ook heel fijn dat je er zoveel zorg aan hebt besteed en het meteen duidelijk is waar het over gaat. Thnx
  😉

Plaats een reactie