Hoera! De kleine madam is één jaar geworden!

Hieperdepiep hoera! Mijn eerste verjaardag!

Vandaag ben ik één jaar geworden! Mijn allereerste verjaardag. Wat spannend! Mama zegt dat er lieve familie en vriendjes langskomen om te vieren dat ik een jaartje ben geworden. Ik zou ook kadootjes krijgen. Lijkt me leuk! Joepie! Speciaal voor mijn verjaardag heeft mama wat vragen verzonnen voor mij.

Mama denkt dat ik wel één van je meest jonge bloggers op de wereld ben. Dat maakt mij niks uit. Ik vind het gewoon leuk. Lekker kletsen, babbelen en brabbelen. Leuk op de foto en dan kijken of andere kindjes, mama’s, papa’s en andere mensen het een leuk stukje gebrabbel vinden. 

Hoe oud ben je vandaag geworden?

Ik ben vandaag precies één jaartje oud geworden. 

Hoe ga je jouw verjaardag vieren?

Mama zegt dat ik vandaag heel veel verjaardagsvisite krijg. Verjaardagsvisite betekent dat mijn opa’s, oma’s, opoe, ooms, tantes, familie en vriendjes langskomen, omdat ze blij zijn dat ik alweer één jaartje leef. ’s Ochtends komt er verjaardagsvisite, maar ook ’s middags na mijn middagslaapje komen er lieve mensen. Gezellig hè? Ook zegt mama dat ik lekker mag snoepen van een Apietaart, komkommer, krentjes en tomaatjes. Ik kan niet wachten, want ik ben een echte snoepkont hoor. Ik vind bijna alles lekker! Gisteren heeft papa al mooie slingers en ballonnen opgehangen. Dat vond ik super interessant. Ik heb er steeds naar gekeken en gewezen.

Advertentie
Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Wat staat er op jouw verlanglijstje?

Samen met mama heb ik een verlanglijstje gemaakt. Daar staan boekjes, blokjes, Lego en andere speeltjes op.

Van papa en mama krijg ik volgens mij een grote roze schelp. Die heb ik heus wel in de hal zien staan hoor! Ik weet nog niet zo goed wat ik daar nou mee moet, maar dat gaan papa en mama me vast nog wel uitleggen. 

Weet je hoe jouw geboorte is gegaan? En zo ja, wat weet je ervan?

Ja, het was vorig jaar en mama was in het ziekenhuis opgenomen. Nadat mama wat pilletjes in het ziekenhuis had gekregen op zaterdagavond 9 december, werd het tijd voor mij om eruit te komen.

Ik poepte vrolijk in mama’s vruchtwater en toen konden we beginnen. Mama vond het heel zwaar, maar na tien uurtjes weeën, puffen en persen kwam ik er blèrend uit.

Om 6:41 op 10 december kwam ik uit mama’s buik en in papa’s armen. 

Wat heb je afgelopen jaar geleerd?

Heel veel. Ik kan al staan, knuffelen met Apie, rozijntjes pakken, krentenbollen zelf opeten, met de tuitbeker gooien, met een bal gooien, kruipen, omrollen, tandjes poetsen (als ik zin heb tenminste), blaadjes van boekjes omslaan, klappen, vliegen in mijn vliegtuig, ‘papapa’ en ‘mamama’ brabbelen, de trap op kruipen, dansen op muziek en nog veel meer.

Waar ik sinds een tijdje achter ben gekomen, is dat als ik naar iets wijs mama en papa me vertellen wat het is. Opa, oma en andere mensen trouwens ook.

Ik wijs nu ook naar eten, drinken en andere dingetjes die ik graag wil hebben! Dat is echt heel handig! Oh ja, en als iemand ‘Hieperdepiep Hoera’ roept, doe ik mijn armpjes omhoog. Als ik daar zin in heb tenminste. 🙂

Wat vond je niet zo gemakkelijk het afgelopen jaar?

Ik heb eczeem en krampjes gehad in het begin van mijn leventje. Dat jeukte en deed pijn, maar daar ben ik gelukkig nu weer van af. En mijn opoe is overleden. Dat vond ik wel jammer, want hij was erg lief. 

Waar was je afgelopen jaar erg blij mee?

Met mama en papa. Maar ook met mijn oma’s en opa’s waar ik dagjes bij mocht blijven, mocht logeren, mocht knuffelen en mocht lunchen. Ook ben ik erg blij dat ik Apie heb ontmoet; de liefde van mijn leven. Ik slaap, klets, knuffel en gooi graag met Apie. Hij is mijn liefste vriendje. Oh ja, en ik ben blij met de fles: Die gaat er altijd wel in. Eigenlijk ben ik met heel veel blij.

Wat vond je de mooiste blog die je afgelopen jaar hebt geschreven of over jou is geschreven?

Ik vind al mijn blogjes wel leuk, maar op mijn blogje over mijn opoe (de papa van mijn opa) kreeg ik lieve appjes, complimentjes en reacties.

Waar wil jij (of jouw mama) het aankomende jaar sowieso nog over gaan schrijven?

Oh, ik heb nog zoveel te brabbelen.

Alleen heeft mama nog niet altijd de tijd om mijn gebrabbel te vertalen naar een leuk blogje. Maar ik zou nog graag over mijn grote liefde Apie willen schrijven.

En over mijn favoriete boekjes, over lekker in bad zitten en nog zoveel meer. Ik zit vol met leuke verhaaltjes. 

Wat wens je jezelf toe voor het aankomende jaar?

Eén van mijn wensjes is om te leren lopen. Ik vind het nu nog een beetje eng en ga dan liever op mijn billetjes zitten en kruipen.

Maar als ik mama en papa zo zie lopen, lijkt me dat best stoer. Ik ga dat echt wel oefenen. O

ok hoop ik wat beter te worden in woordjes kletsen.

En ik hoop ook dat ik een goed bruidsmeisje wordt voor papa en mama’s bruiloft volgend jaar.

Maar vooral hoop ik nog heel lang fijn bij papa en mama te mogen blijven. Dit jaar en nog heel veel jaren daarna. 

 

hieperdepiep tag verjaardag de kleine madam www.cynspirerend.nl cynspirerend
Deze foto is van mijn cake smash fotoshoot. Cool hè?

Wil je meer lezen over opvoeden en moederschap?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op PinterestFacebook en Instagram.

Deze blog bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen enthousiasme. In deze blog staan wel affliate links.

Cynthia Lukassen

18 gedachten over “Hoera! De kleine madam is één jaar geworden!”

  1. Pingback: Contact - Cynspirerend

Reacties zijn gesloten.