8 tips voor een uitdagende babybox

meeples bordspellen

Onze kleine madam is bijna één jaar en nog steeds is ze gek op de box. Regelmatig wijst ze naar haar box met het verzoek om er lekker te kunnen spelen. Ik vind het heerlijk dat ze nog zo gek is op die box, want het geeft mij de vrijheid om rustig te koken, het huishouden te doen of te bloggen bijvoorbeeld. Vandaag geef ik je 8 tips voor de babybox: Hoe houd je de box langer interessant voor je baby?

Op verkenningstocht in de box

Ik geloof dat het te maken heeft met de uitdaging die een kind krijgt, wanneer het in de box speelt. Zo veranderen wij de spulletjes aan en in de box ongeveer wekelijks en zorgen we voor lekker veel variatie.

Dit maakt dat onze kleine madam altijd druk in de weer is met nieuwe uitdagingen, verkenningen en lekker veel leert.

Tips voor de babybox: Het hoeft niet duur te zijn

De uitdaging die je geeft aan je baby hoeft niet eens veel te kosten. Sommige dingen kosten zelfs helemaal niets. Het is een kwestie van een beetje creatief denken en zo’n beetje één keer in de week de box een kleine metamorfose geven.

Vandaag deel ik tips voor de box die een groot succes zijn bij onze kleine madam.

Tip 1: Natuurlijk een activitycenter

tips voor de babybox

De eerste tips van onze 8 tips voor de babybox is één van haar favorieten. Zij heeft een Winnie de Pooh activity center met allemaal knopjes, schuifjes en muziekjes. Alhoewel ik soms een beetje moe wordt van wéér hetzelfde deuntje, smelt ik al snel als ik mijn dochter erbij zie swingen.

Het is goed voor haar kleine motoriek én ze blijft uitgedaagd. Hoe ouder ze wordt, hoe meer ze ontdekt en kan.

Kijk bijvoorbeeld eens naar leuke activitycenters bij Bol.com of Prenatal.

Tip 2: Een bijtringenset om alles mee vast te maken

tips voor de babybox

Dit is voor mij als mama ideaal: Bijtringen, die je overal aan vast kan maken.

Ik gebruik ze niet alleen om van alles aan de box te bevestigen, maar we gebruiken het ook in de auto, buggy en kinderstoel om te zorgen dat we niet de hele dag van alles van de grond lopen te rapen. Ik hang met gemak knuffeltjes, plastic bakjes, tassen en nog veel meer aan de box.

Soms maak ik er een slinger van die over de box heen hangt en hang ik daar allemaal speeltjes aan vast. Ze hebben verschillende kleuren en het is geen probleem als je ukkie erop bijt: Het zijn bijtringen! Daar zijn ze voor bedoeld. Onze kleine meid is er dol op.

Ze verkopen de bijringen bij Bol.com, maar bij AliExpress zijn ze stukken goedkoper. Een set van 24 bijtringen heb ik daar voor amper vier euro gekocht. Het kost geen drol, maar wij hebben er veel plezier van.

Tip 3: Muziek maken met de trappel piano

tips voor de babybox

Vanaf een maand of vier lag onze uk in de box. Ze spartelde al lekker met haar beentjes, maar echt dingen vastpakken lukte nog niet zo.

Een vriendin gaf de tip om een trappelpiano te kopen. Het is een piano die je heel handig aan de box vast kunt maken. Je legt je ukkie zodanig in de box dat ze met haar voetjes bij de toetsen kan. En met haar leuke gespartel maakt ze spelenderwijs muziek.

Eerst per ongeluk, maar wij merkten al snel dat ukkie bewust aan het trappen sloeg. Ze vond het geweldig om muziekjes te maken. 

Tegenwoordig (ukkie is nu bijna één jaar) trappelt ze er niet meer tegenaan. Toch hangen we de trappelpiano nog wel eens in de box. Lekker hoog, zodat ze met haar handen muziek kan maken. 

Tip 4: Plastic bakjes en emmertjes hergebruiken

tips voor de babybox

Onze uk vindt het reuze interessant om ergens iets in te doen. Om het er dan weer uit te halen. Er weer in te doen. En weer uit te halen. En weer… Ach ja, je snapt het wel.

Dus bewaar ik af en toe wat plastic bakjes voor haar. Ik zorg dat het plastic bakjes zijn zonder scherpe randjes en kleine onderdeeltjes die je er makkelijk af kan trekken of bijten. Maar verder is alles prima voor madam. Vooral de bakjes van de snoeptomaatjes zijn hier reuze handig voor.

Ik maak ze vast met de simpele bijtringetjes van AliExpress, maar je kunt natuurlijk ook touw of lint gebruiken natuurlijk.

Ons ukkie vind ook eierdozen, inpakpapier en kartonnen dozen erg leuk om mee te spelen. 

Tip 5: Een grote knuffel of kussen om te relaxen

tips voor de babybox

In onze box ligt een lekkere grote blauwe olifant.

Als onze kleine meid even moe is van al het gespeel, kan ze er heerlijk tegenaan liggen om een boekje te lezen, tv mee te gluren of lekker voor zich uit te staren. Is ze in een wat actievere bui? Dan heeft de olifant het soms zwaar te verduren. 😉

Meer over de olifant kun je lezen in deze blog met tips voor kraamcadeautjes die ik eerder dit jaar heb geschreven. Maar ik denk dat een grote zachte kussen trouwens net zo goed kan werken.

Wij hebben deze heerlijke zachte olifant bij AliExpress gekocht, maar ook Bol.com verkoopt ‘m. Wel iets duurder, maar dan heb je het wel sneller in huis.

Tip 6: Een grote (box)zak

tips voor de babybox

Deze tip is vooral handig voor mama en papa. Maar ook steeds leuker wordt voor je ukkie, naarmate ze groter wordt. Hang een grote boxzak aan de box, waar je al het overtollige speelgoed in kan doen.

Als de box overvol is met babyspeelgoed, kan je kind overprikkeld worden door alle prikkels en mogelijkheden. Zeker wanneer je kindje een beetje moe is, wil het dan liever uit de box.

Daarom hebben wij een grote zak aan de box hangen, waar we één keer in de zoveel dagen (ja, ik zou willen zeggen elke dag, maarre… daar heb ik echt niet elke avond de energie voor) bijna al het speelgoed in gooien.

Kijk hier eens naar het assortiment van boxzakken bij Bol.com of bij Babypark.

Tip 7: Het autospiegeltje hergebruiken in de box

tips voor de babybox

De eerste maanden hebben we ons ukkie in de maxi cosi vervoerd in de auto. De kleine zit dan achterstevoren en heeft een heel mooi uitzicht op… de achterbank. Bovendien konden wij ons ukkie ook niet in de gaten houden. Daarom kochten we een simpel autospiegeltje bij Bol.com. Wij konden ukkie zien en zij had wat interessanter uitzicht.

Na zes maanden mocht onze kleine meid in de autostoel en werd de autospiegel overbodig in de auto. Maar dat houd niet in dat het niet meer nuttig is!

Sindsdien hangt het spiegeltje in de box. En daar is het een groot succes. Onze kleine meid houdt hele gesprekken tegen zichzelf, ze zwaait en lacht naar zichzelf. En de spiegel zit goed vast met een band met klitteband. Hij is ten slotte ook bedoeld om goed vast te zetten. 

Tip 8: Een oude tas van mama

tips voor de babybox

Zoals ik eerder al schreef, vind ons ukkie het heerlijk om dingen ergens in en uit te halen.

Daarom heb ik een oude tas van mezelf van zolder gehaald en die opgehangen in de box. Elke avond doe ik er bij het opruimen wat speelgoed in. Ik vul ook alle kleine bijvakjes voor een extra uitdaging. Ritsjes doe ik half open, zodat madam lekker een beetje kan zitten pielen om het speeltje eruit te krijgen.  Ukkie zorgt elke dag wel weer dat het speelgoed eruit gehaald wordt.

Dit waren onze ultieme tips voor de babybox. Hopelijk heb je er wat aan!

Is of was jouw ukkie ook gek op de box? Of heb je nog tips voor de babybox? Laat het me weten!

tips voor de babybox

Wil je meer lezen over opvoeden en moederschap?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op PinterestFacebook en Instagram.

Deze blog bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen enthousiasme. In deze blog staan wel affliate links.

Deel dit artikel of bewaar het voor later
 • 312
 • 24
 •  
 •  
 •  
  336
  Shares

7 gedachten over “8 tips voor een uitdagende babybox”

  • Natuurlijk is elk kind anders, maar ik merk het zelf niet bij mijn dochtertje. Ze is een echte ontdekker en vind het heerlijk als we de box weer even hebben ‘verbouwd’ voor haar. We hebben dan ook niet alles tegelijkertijd in de box hangen hoor.

   Beantwoorden
 1. Neen hoor, kinderen zijn, áls het voor de kleine uk maar interessant blijft, zijn ze onvermoeibaar !
  Maar .vallen uiteindelijk toch heus wel in slaap natuurlijk . . . !!
  Maar te bedenken hoe je ze met de simpelste. dingetjes tot slimme dingen kunt stimuleren !
  Veel liefs van Oma/0poe

  Beantwoorden

Plaats een reactie