8 tips om de box langer interessant te houden

8 tips om de box langer interessant te houden

Couponactie INT boeken - Juli

Onze kleine madam is bijna één jaar en nog steeds is ze gek op de box.

Ze vindt het heerlijk om te spelen, ontdekken, maar ook rustig een boekje te lezen in haar box. Regelmatig wijst ze naar haar box met het verzoek om er lekker te kunnen spelen.

Ik vind het heerlijk dat ze nog zo gek is op die box, want het geeft mij de vrijheid om rustig te koken, lezen, huishoudelijke taken te doen of te bloggen bijvoorbeeld.

Op verkenningstocht in de box

Toch hoor ik veel om me heen dat veel ukkies al snel geen zin meer hebben in de box. Ze willen de wereld buiten de box gaan verkennen.

Misschien is het afhankelijk van het karakter van je kindje of ze snel buiten de box aan de slag wil.

Toch geloof ik ook dat het te maken heeft met de uitdaging die een kind krijgt, wanneer het in de box speelt. Zo veranderen wij de spulletjes aan en in de box ongeveer wekelijks en zorgen we voor lekker veel variatie. Dit maakt dat onze kleine madam altijd druk in de weer is met nieuwe uitdagingen, verkenningen en lekker veel leert.

Variatie in de box: Het hoeft niet duur te zijn

En de variatie die je aanbrengt hoeft niet eens veel te kosten. Sommige dingen kosten zelfs helemaal niets.

Het is een kwestie van een beetje creatief denken en zo’n beetje één keer in de week de box een kleine metamorfose geven.

Vandaag deel ik makkelijke en leuke tips om de box interessant te houden, die een groot succes zijn bij onze kleine madam:

Tip 1: Natuurlijk een activitycenter

Dit is misschien een beetje een inkoppertje, maar voor mijn dochtertje is dit toch echt één van haar favorieten.

Zij heeft een Winnie de Pooh activity center met allemaal knopjes, schuifjes en muziekjes. Alhoewel ik soms een beetje moe wordt van wéér hetzelfde deuntje, smelt ik al snel als ik mijn dochter erbij zie swingen.

Het is goed voor haar kleine motoriek én ze blijft uitgedaagd. Hoe ouder ze wordt, hoe meer ze ontdekt en kan.

Wij hebben de Winnie de Pooh activity center gekregen van haar opoe. Al denk ik zelfs dat ik er zelf wel de volle pond voor over had gehad.

Tip 2: Een bijtringenset om alles mee vast te maken

Dit is voor mij als mama ideaal: Bijtringen, die je overal aan vast kan maken.

Ik gebruik ze niet alleen om van alles aan de box te bevestigen, maar we gebruiken het ook in de auto, buggy en kinderstoel om te zorgen dat we niet de hele dag van alles van de grond lopen te rapen. Ik hang met gemak knuffeltjes, plastic bakjes, tassen en nog veel meer aan de box.

Soms maak ik er een slinger van die over de box heen hangt en hang ik daar allemaal speeltjes aan vast. Ze hebben verschillende kleuren en het is geen probleem als je ukkie erop bijt: Het zijn bijtringen! Daar zijn ze voor bedoeld. Onze kleine meid is er dol op.

Ze verkopen de bijringen bij Bol.com, maar bij AliExpress zijn ze stukken goedkoper. Een set van 24 bijtringen heb ik daar voor amper vier euro gekocht. Het kost geen drol, maar wij hebben er veel plezier van.


trappelpiano cynspirerend box baby

3. Trappelpiano voor de allerkleinsten

Vanaf een maand of vier lag onze uk in de box. Ze spartelde al lekker met haar beentjes, maar echt dingen vastpakken lukte nog niet zo.

Een vriendin gaf de tip om een trappelpiano te kopen.

Het is een piano die je heel handig aan de box vast kunt maken. Je legt je ukkie zodanig in de box dat ze met haar voetjes bij de toetsen kan. En met haar leuke gespartel maakt ze spelenderwijs muziek.

Eerst per ongeluk, maar wij merkten al snel dat ukkie bewust aan het trappen sloeg. Ze vond het geweldig om muziekjes te maken. Er zit ook een lampje op die knippert, wanneer het muziekje speelt. Ook die vond ukkie heel boeiend.

Tegenwoordig (ukkie is nu bijna één jaar) trappelt ze er niet meer tegenaan. Toch hangen we de trappelpiano nog wel eens in de box. Lekker hoog, zodat ze met haar handen muziek kan maken. Wij hebben de trappelpiano via Marktplaats voor een prikkie op de kop getikt, maar je kunt het ook nieuw kopen. 

4. Plastic bakjes en emmertjes hergebruiken

Onze uk vindt het reuze interessant om ergens iets in te doen.

Om het er dan weer uit te halen. Er weer in te doen. En weer uit te halen. En weer… Ach ja, je snapt het wel.

Dus bewaar ik af en toe wat plastic bakjes voor haar. Ik zorg dat het plastic bakjes zijn zonder scherpe randjes en kleine onderdeeltjes die je er makkelijk af kan trekken of bijten. Maar verder is alles prima voor madam.

Ze vindt het reuze interessant. Vooral de bakjes van de snoeptomaatjes zijn hier reuze handig voor.

Ik maak ze vast met simpele bijtringetjes van AliExpress, maar je kunt natuurlijk ook touw of lint gebruiken natuurlijk.

Ons ukkie vind ook eierdozen, inpakpapier en kartonnen dozen erg leuk om mee te spelen. Ook die krijgt ze wel van ons, maar dan blijven we er wel bij voor het geval ze haar tanden erin zet en besluit een lekkere hap te willen nemen.

En meestal verdwijnen die dozen weer in de oud papier bak als ukkie die avond op bed ligt.

5. Een grote knuffel of kussen om te relaxen

In onze box ligt een lekkere grote blauwe olifant.

Als onze kleine meid even moe is van al het gespeel, kan ze er heerlijk tegenaan liggen om een boekje te lezen, tv mee te gluren of lekker voor zich uit te staren.

Is ze in een wat actievere bui? Dan heeft de olifant het soms zwaar te verduren.

Hij wordt alle kanten op gegooid, ze gluurt wat eronder ligt en gooit het van haar af. Ideaal!

Meer over de olifant, kun je lezen in deze blog met tips voor kraamcadeautjes die ik eerder dit jaar heb geschreven. Maar ik denk dat een grote zachte kussen trouwens net zo goed kan werken.

6. Een grote (box)zak

Deze tip is vooral handig is voor mama en papa. Maar ook steeds leuker wordt voor je ukkie, naarmate ze groter wordt.

Hang een grote zak aan de box, waar je al het overtollige speelgoed in kan doen.

Als de box overvol is met speelgoed, kan je kind overprikkeld worden door alle prikkels en mogelijkheden. Zeker wanneer je kindje een beetje moe is, wil het dan liever uit de box.

Daarom hebben wij een grote zak aan de box hangen, waar we één keer in de zoveel dagen (ja, ik zou willen zeggen elke dag, maarre… daar heb ik echt niet elke avond de energie voor) bijna al het speelgoed in gooien.

Zo wordt ukkie niet overdonderd door duizenden speeltjes, maar kan ze wel lekker graaien als ze een extra speeltje wil hebben. Daar kan ze best even zoet mee zijn.

Bovendien leert ze gericht spullen pakken, maar doet er soms ook speelgoed weer terug in waar ze kennelijk even geen zin in heeft.

Je kunt zelf creatief doen met een oude boodschappentas of grote rugzak, maar er zijn ook speciale boxzakken in verschillende winkels.

7. Het autospiegeltje hergebruiken in de box

De eerste maanden hebben we ons ukkie in de maxi cosi vervoerd in de auto.

De kleine zit dan achterstevoren en heeft een heel mooi uitzicht op… de achterbank. Bovendien konden wij ons ukkie ook niet in de gaten houden.

Daarom kochten we een simpel autospiegeltje. Wij konden ukkie zien en zij had wat interessanter uitzicht.

Na zes maanden mocht onze kleine meid in de autostoel en werd de autospiegel overbodig in de auto.

Maar dat houd niet in dat het niet meer nuttig is!

Sindsdien hangt het spiegeltje in de box. En daar is het een groot succes. Onze kleine meid houdt hele gesprekken tegen zichzelf, ze zwaait en lacht naar zichzelf. Oh ja, en ze laat zichzelf haar speelgoed zien. Ook kijkt ze via de spiegel om zich heen. Naar mama, papa of oma bijvoorbeeld. Ze heeft er de grootste lol mee.

En de spiegel zit goed vast met een band met klitteband. Hij is ten slotte ook bedoeld om goed vast te zetten. 

8. Een oude tas van mama

Zoals ik eerder al schreef, vind ons ukkie het heerlijk om dingen ergens in en uit te halen.

Daarom heb ik een oude tas van mezelf van zolder gehaald en die opgehangen in de box. Elke avond doe ik er bij het opruimen wat speelgoed in.

Ik vul ook alle kleine bijvakjes voor een extra uitdaging. Ritsjes doe ik half open, zodat madam lekker een beetje kan zitten pielen om het speeltej eruit te krijgen.

Ach ja, en ukkie zorgt elke dag wel weer dat het speelgoed eruit gehaald wordt.

Is of was jouw ukkie ook gek op de box? Of heb je nog tips? Laat het me weten!

 

Deze blog bevat affliate links. Dat houdt in: wanneer je op een link van Bol.com klikt en dan het betreffende product bij Bol.com koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Hiermee kan ik de onderhoudskosten van de website betalen. Dit kost jou niets extra’s, maar kan mij net een kleinigheidje opleveren.

 

Sale juli 2019

8 gedachten over “8 tips om de box langer interessant te houden”

    • Natuurlijk is elk kind anders, maar ik merk het zelf niet bij mijn dochtertje. Ze is een echte ontdekker en vind het heerlijk als we de box weer even hebben ‘verbouwd’ voor haar. We hebben dan ook niet alles tegelijkertijd in de box hangen hoor.

  1. Neen hoor, kinderen zijn, áls het voor de kleine uk maar interessant blijft, zijn ze onvermoeibaar !
    Maar .vallen uiteindelijk toch heus wel in slaap natuurlijk . . . !!
    Maar te bedenken hoe je ze met de simpelste. dingetjes tot slimme dingen kunt stimuleren !
    Veel liefs van Oma/0poe

Een reactie plaatsen