Recept: Gevulde paprika met gehakt en kruidenkaas

Deel dit artikel of sla het op
  • 512
  • 45
  •  
  •  
  •  
    557
    Shares

Met dit recept stal mijn man mijn hart: gevulde paprika met gehakt en kruidenkaas uit de oven! Een echte aanrader voor een makkelijke maaltijd, waarmee je toch een goede indruk achterlaat. Of iemands hart mee wil stelen natuurlijk! ­čśë

gevulde paprika

De eerste indruk van de kookkunsten van mijn man

De allereerste keer dat mijn man voor me kookte, was tijdens ons derde afspraakje. Hij maakte op dat moment behoorlijk indruk met zijn kookkunsten, maar niet echt op een goede manier.

Hij maakte een pasta met kant en klare saus en een kilo (!) gehakt. Ik had meer het gevoel dat ik gehakt aan het eten was in plaats van een lekkere pasta.

Best een dingetje voor mij, aangezien ik graag zoveel mogelijk kook zonder pakjes en zakjes en met het liefst met verse groentes.

Advertentie
Sportzomer 2021Sportzomer 2021

Zijn revanche met zijn gevulde paprika met gehakt

gevulde paprika

Een paar weken en dates later stelde hij weer voor om te koken. Eerlijk gezegd: ik hield mijn hart vast.

Gelukkig maakte hij deze heerlijke, gevulde paprika’s met gehakt. Het gaf me -naast een lekker bordje eten- ook weer hoop voor de toekomstige gerechten van zijn hand.

Inmiddels zijn we 2,5 jaar samen, gaan we trouwen en hebben we een dochter samen. Enne… dit gevulde paprika’s maken we nog steeds met veel plezier!

Gevulde paprika blijft favoriet

gevulde paprika

Ik vind de combinatie van de knapperige, zoete paprika, lekkere vulling en romige kruidenkaas erg lekker. Het is smullen!

Je kunt de kruidenkaas eventueel vervangen voor Heks’nkaas of zachte geitenkaas, wanneer je een mager alternatief zoekt.

Al met al is het een lekker makkelijke maaltijd, waarmee je toch iets speciaals op tafel zet.

Recept: Gevulde paprika met gehakt en kruidenkaas

recept gevulde paprika met gehakt en kruidenkaas

Recept voor 2 personen.

Ingredi├źnten

Benodigdheden:

  • Oven
  • Aluminiumfolie
  • Wok of koekenpan

Leestip: Bekijk hier het artikel met al mijn favorieten keukengerei: wat is er onmisbaar in mijn keuken?

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.

3. Snijd het kapje van de paprika overdwars open. Haal de zaadjes en zaadleiders uit de paprika.

gevulde paprika met gehakt en kruidenkaas

4. Verwarm een wok en bak hierin de gehakt rul.

5. Wanneer de gehakt lekker bruin is, voeg je de Chinese wokgroente en de woksaus toe. Roer goed door.

6. Voeg de gekookte rijst toe aan het gehakt en de groentes. Je hebt nu je Chinese wokgroentevulling.

gevulde paprika met gehakt en kruidenkaas

7. Vul vervolgens de paprika’s voor ca 1/3 met een laagje Chinese wokgroentevulling. Duw het goed aan met je lepel.

8. Vul de paprika nu met een lepel kruidenkaas. Druk weer goed aan.

9. Vul nogmaals met de wokgroente vulling. En eindig weer met een laagje kruidenkaas. Doe het kapje weer op de paprika.

10. Wikkel de paprika in aluminiumfolie. Zorg dat er geen opening aan de onderkant is, anders kan er vocht uit gaan lopen in de oven. Tip: Blijft je paprika niet goed staan? Verstevig het dan met propjes aluminiumfolie.

gevulde paprika met gehakt en kruidenkaas

11. Doe dit ca 15 minuten in de oven.

12. Wanneer de paprika’s klaar zijn, serveer je het samen met de eventueel overgebleven Chinese wokgroentevulling.

En? Was het lekker? Deel je ervaring en foto’s met me door hieronder een reactie te plaatsen of door @cynspirerend te taggen bij je foto op Facebook en Instagram. Vind ik leuk!

Eet smakelijk!

Bewaar dit recept op Pinterest:

Recept Gevulde Paprika met Gehakt

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe recepten op Cynspirerend.nl?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg mijn online kookboekje op Pinterest.

Deze blog bevat geen samenwerking en komt voort uit mijn eigen liefde voor koken. In dit recept staan affiliate links.

1 gedachte over “Recept: Gevulde paprika met gehakt en kruidenkaas”

Plaats een reactie