Recept: Gevulde paprika met kruidenkaas

Recept: Gevulde paprika met kruidenkaas

De eerste indruk van de kookkunsten van mijn man

De allereerste keer dat mijn man voor me kookte, weet ik nog goed. Het was volgens mij ons derde afspraakje.

Hij maakte een pasta met kant en klare saus en een kilo (!) gehakt. Ik had meer het gevoel dat ik gehakt aan het eten was in plaats van een lekkere pasta.

Hij maakte op dat moment behoorlijk indruk met zijn kookkunsten, maar niet op de allerbeste manier. 😉

Zijn revanche met deze gevulde paprika

Maar een hele positieve indruk maakte hij een paar weken later met dit gerecht: Zijn gevulde paprika’s met roomkaas.

Dit was echt een hele lekkere vondst! En het gaf me -naast een lekker bordje eten- ook weer hoop voor de toekomstige gerechten van zijn hand.

Nu zijn we ondertussen zo’n 2,5 jaar later. We hebben een dochtertje, een mooi huis en een geregistreerd partnerschap.

En volgend jaar gaan we trouwen. Heel veel veranderingen.

gevulde paprika

Gevulde paprika blijft favoriet

Maar wat hetzelfde is gebleven is dat hij dit Aziatische gerecht met liefde vaak mag blijven maken voor me.

Ik vind de combinatie van de knapperige, zoete paprika, lekkere vulling en romige kruidenkaas erg lekker.

Het is smullen en toch relatief gezond (Als je niet teveel op de kruidenkaas let). I like it!

Je zou de Kruidenkaas kunnen vervangen voor Heks’nkaas of zachte geitenkaas, wanneer je een mager alternatief zoekt voor de kruidenkaas.

gevulde paprika

Wil jij ook iemands hart veroveren?

Dan is dit lekkere gerechtje een aanrader. Overigens is het ook een aanrader voor een avond zonder veroveringen hoor.

Oh ja, en trouwens: Zijn pasta’s zijn tegenwoordig ook veeeel lekkerder geworden hoor. 

Recept: Gevulde paprika met roomkaas

gevulde paprika

Recept voor 2 personen.

Ingrediënten

  • 2 rode (of gele) paprika’s
  • 300 gram rundergehakt
  • 400 gram Chinese wok groente
  • zoetzure woksaus (bijvoorbeeld van Amoy of Conimex)
  • Basmati of zilvervliesrijst
  • Kruidenkaas
  • Aluminiumfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  3. Snijd het kapje van de paprika overdwars open. Haal de zaadjes en zaadleiders uit de paprika.
  4. Verwarm een wok en bak hierin de gehakt rul.
  5. Wanneer de gehakt lekker bruin is, voeg je de Chinese wokgroentes en de woksaus toe. Roer goed door.
  6. Voeg de gekookte rijst toe aan het gehakt en de groentes. Je hebt nu je Chinese wokgroentevulling.
  7. Vul vervolgens de paprika’s voor ca 1/3 met een laagje Chinese wokgroentevulling. Duw het goed aan met je lepel.
  8. Vul de paprika nu met een lepel kruidenkaas. Druk weer goed aan.
  9. Vul nogmaals met de wokgroentevulling. En eindig weer met een laagje kruidenkaas. Doe het kapje weer op de paprika.
  10. Wikkel de paprika in aluminiumfolie. Zorg dat er geen opening aan de onderkant is, anders kan er vocht uit gaan lopen in de oven. Tip: Blijft je paprika niet goed staan? Verstevig het dan met propjes aluminiumfolie.
  11. Doe dit ca 15 minuten in de oven.
  12. Wanneer de paprika’s klaar zijn, serveer je het samen met de eventueel overgebleven Chinese wokgroentevulling.

Eet smakelijk!

gevulde paprika

Meer recepten lezen?

Volg op Pinterest mijn online kookboekje met daarin al mijn recepten, mijn favoriete kookboeken en ‘knipsels’ met leuke recepten van anderen!

1 gedachte over “Recept: Gevulde paprika met kruidenkaas”

Plaats een reactie