Met deze gevulde paprika stal mijn man mijn hart! Dit recept voor gevulde paprika met gehakt en roomkaas is een echte aanrader voor een makkelijke maaltijd, waarmee je toch een goede indruk achterlaat. Of iemands hart mee wil stelen natuurlijk! π©·π₯°
In dit recept lees je
Bewaar dit recept op Pinterest:
Succesrecept van mijn man: gevulde paprika uit de oven
De allereerste keer dat mijn man voor me kookte, was tijdens ons derde afspraakje.Β
Hij maakte een pasta met kant en klare saus en een grote bak gehakt klaar.Β Best een dingetje voor mij, aangezien ik graag zoveel mogelijk kook zonder pakjes en zakjes en met het liefst met verse groentes. π―
Een paar weken later stelde hij weer voor om te koken. Eerlijk gezegd: ik hield mijn hart vast.
Gelukkig maakte hij deze heerlijke, gevulde paprika’s met gehakt. Het gaf me -naast een lekker bordje eten- ook weer hoop voor de toekomstige gerechten van zijn hand. π
Knapperig, romig en een volle smaak!
Ik vind de combinatie van de knapperige paprika, de smaakvolle vulling en de romige kruidenkaas erg lekker. Het is smullen! π
Je kunt dit recept ook makkelijk voorbereiden voor een etentje met gasten door alles vooraf klaar te maken.
De paprika’s stop je op het laatste moment in de oven en voila: je hebt moeiteloos een heerlijke maaltijd op tafel gezet.
Deze gevulde paprika vegan of lactosevrij maken?
Kun je – net als wij – niet goed tegen lactose of eet je regelmatige een vegan maaltijd?
Pas dan het volgende aan:
- De roomkaas kun je gemakkelijk vervangen door een vegan roomkaas. Wij vinden de Terra plantaardige spread van Albert Heijn heel fijn. Maar je kunt ook simpel zelf vegan roomkaas maken.
- De gehakt uit dit recept kun je weglaten of vervangen voor vegan gehakt.
πRecept: Gevulde paprika met roomkaas uit de oven
Recept voor 4 personen
IngrediΓ«nten
- 4 grote paprika's (geel of rood)
- 300 gram rundergehakt
- 450 gram gesneden groente
zoals wortel, spitskool, prei, rode ui, sperziebonen, taugΓ© en/of witte kool - 150 ml Woksaus (liefst zoetzuur of teriyaki)
- 400 gram rijst
- 300 gram roomkaas
Benodigdheden
- Wok (of grote koekenpan)
- Aluminiumfolie
- Oven
Bereidingswijze
1.Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.
3. Snijd het kapje van de paprika overdwars open. Haal de zaadjes en zaadleiders uit de paprika.
4. Verwarm een wok en bak hierin de gehakt rul.
5. Wanneer de gehakt lekker bruin is, voeg je de Chinese wokgroente en de woksaus toe. Roer goed door.
6. Voeg de gekookte rijst toe aan het gehakt en de groentes. Je hebt nu je Chinese wokgroentevulling.
7. Vul vervolgens de paprika’s voor ca 1/3 met een laagje Chinese wokgroentevulling. Duw het goed aan met je lepel.
8. Vul de paprika nu met een lepel kruidenkaas. Druk weer goed aan.
9. Vul nogmaals met de wokgroente vulling. En eindig weer met een laagje kruidenkaas. Doe het kapje weer op de paprika.
10. Wikkel de paprika in aluminiumfolie. Zorg dat er geen opening aan de onderkant is, anders kan er vocht uit gaan lopen in de oven. Tip: Blijft je paprika niet goed staan? Verstevig het dan met propjes aluminiumfolie.
11. Doe dit ca 15 minuten in de oven.
12. Wanneer de paprika’s klaar zijn, serveer je het samen met de eventueel overgebleven Chinese wokgroentevulling.
Eet smakelijk!
π©π»βπ³Ken je deze lekkere avondmaaltijden al?
Dit recept bevat geen samenwerking met een bedrijf en komt voort uit mijn eigen liefde voor koken.
Wil je mijn recept op jouw eigen website delen? Lees mijn proclaimer voor de juiste wettelijke richtlijnen i.v.m. auteursrecht en bronvermelding.Β
1 gedachte over “Recept: Gevulde paprika met gehakt en kruidenkaas”
Oehh! Dit ziet er heerlijk uit. Ik ben dol op paprika
Reacties zijn gesloten.