De kleine madam: Hallo, wie ben jij?

Deel dit artikel of sla het op

Mama kwam een leuke tag tegen op de blog van een andere blogger Mariska. Daarmee mag je jezelf voorstellen met behulp van een paar vraagjes. Aangezien ik nu al een grote meid van zes maanden en een dag ben, mag ik de vraagjes uit deze tag beantwoorden van mama. Zij stelt me de vraagjes en ik brabbel de antwoordjes. Mama vertaalt het naar Nederlands en zet mijn antwoordjes op de vragen op deze blog. Want Nederlands spreek ik nog niet. Ik praat baby. Nou, hier komen de vraagjes hoor.

Wat is je naam en je leeftijd?

Ik ben Sterre en ik ben zes maanden en één dag oud. Op 10 december word ik één jaar oud. Ik woon bij mijn mama en papa in huis. Op deze blog noemt mama me liever ‘de kleine madam’. En dat ben ik ook. Ik bekijk alles en ben een enorme wijsneus. Ik vind mezelf al best een knapperd: Ik kan al omrollen, vliegen en tanden poesten hoor!

What’s going on in your life?

Op dit moment ben ik blij met mijn nieuwste hobby: Omrollen! In de box, op het bed van mama en papa, in mijn eigen bedje. Ik ben er echt goed in. Een zwaai met mijn benen en hoppa! Ik lig op mijn buik. En weer hoppa! En ik lig weer op mijn rug. Leuk joh! Op het aankleedkussen mag ik niet omrollen van mama en papa. Dat vind ik jammer. Ik probeer het soms stiekem toch, maar helaas hebben ze het elke keer weer door.
Verder eet ik steeds nieuwe hapjes. Ik heb net voor het eerst meloen gegeten. Jammie! Soms drink ik al uit een bekertje, al vind ik de fles met melk nog steeds het lekkerst hoor. 

Op dit moment ben ik soms een beetje verdrietig, want ik krijg weer nieuwe tandjes. Mama zegt dat het handig is, omdat ik dan nog beter kan bijten en sabbelen. Maar ik vind het wel jammer dat het zo’n pijn moet doen. Als het te erg wordt ga ik even goed huilen en wil ik het liefst knuffelen met mama of bijten op één van mijn bijtringetjes. 

Typisch jij?

Ik stop alles in mijn mond. Het is een fase, zeggen mama en papa. Dat weet ik niet. Ik vind het gewoon lekker. Verder herkent mama in mij dat ik best gevoelig ben. En papa heeft goed door dat ik alles wil zien. Dat heb ik van papa.

Werk(zoekende), studie, vrijwilligerswerk of iets anders?

Op dit moment ben ik druk genoeg met alles ontdekken en leren. Ik heb nog echt geen tijd voor een baan hoor. Bovendien betalen papa en mama alles voor me. Dus ik heb het ook niet echt nodig. Studeren doe ik wel. Ik bestudeer wel graag mijn handjes en voetjes. Ook vind ik mensen erg interessant om te bekijken. En eigenlijk alles wel wat beweegt. 

Hobby’s en passie?

Naast dat ik stukjes schrijf voor mama’s blog, houd ik ook van vliegen, dansen, zwemmen, zubberts krijgen, visjes kijken en spelen met mijn speelgoedvriendjes Happy, Winnie the Pooh en meneer de Octopus. Slapen vind ik ook lekker. Het liefst samen met mevrouw de Bij. Tv kijken met papa vind ik ook gezellig. En lekker een dagje naar mijn opa en oma’s vind ik ook reuze leuk!

Ik ben gepassioneerd over mijn fles met melk. Als ik het zie staan, wil ik het hebben. Meteen nu. Ik doe mijn mondje al open en houd mijn ogen er niet van af. Als het te lang duurt voordat ik het krijg, kan ik wel eens gaan mopperen.

Welke quote/motto past precies bij jou?

Mama vindt het liedje ‘Isn’t she lovely’ van Stevie Wonder wel bij me passen en dan vooral de tekst: ‘Isn’t she lovely, made from love’. Ik weet het nog niet zo. Ik snap nog niet zoveel van Engels. Maar het is wel een leuk liedje om op te dansen, dus ik vind het prima.

Blog jij of gebruik jij andere social media (linkjes)?

Ik schrijf tekstjes op mama’s website www.cynspirerend.nl en mama heeft ook een Facebook pagina, een Instagram pagina en een Pinterest pagina. Als ik iets nieuws heb geschreven, zie je dat ook op die pagina’s. Mama houdt dat allemaal bij. 

Hoe ben je op Mariska’s blog en tag gekomen en wat spreekt je aan?

Mama heeft de blog van Mariska gevonden via Facebook. Zij vindt Mariska leuk en herkenbaar schrijven, zegt ze. Dus dat pennen we maar neer. Ze kijkt er vaak eventjes op als er een berichtje voorbij komt via Facebook, zoals over deze tag. Ik heb geen tijd voor Facebook. Ik lees nog maar net knisperboekjes.

Noem je top 3 blogs

Mama’s blog vind ik leuk, maar verder heb ik nog geen idee. Ik mag niet achter de laptop van mama. Mijn top 3 boekjes kan ik wel noemen: Mijn baby voelboekje over diertjes in de dierentuin, mijn knisperboekje over de boerderij en mijn knisperboekje over Gonnie vind ik erg leuk. Ik lees nog niet zo goed, maar ik kan al wel wat bladeren, ernaar kijken en er op kwijlen. Toch best knap hè? Mama volgt wel wat blogs. Ze vindt Chickslovethelittleones, Brenda en Stefanie leuk om te volgen..

Dit was het alweer. Het was best leuk om de vraagjes van deze tag te beantwoorden. Maar ik ben nu wel moe van het gebrabbel. Ik gaap en ben moe. Ik ga eens lekker naar bedje toe. Welterusten!

Liefs,

de kleine madam

3 gedachten over “De kleine madam: Hallo, wie ben jij?”

Plaats een reactie