Recept: Lekkere ovenschotel met asperges van Brenda Kookt

Recept: Lekkere ovenschotel met asperges van Brenda Kookt

Knipsels in mijn kookboekje

In een kookboekje horen ook knipsels en uitgescheurde recept ideeën. Zo ook in de online versie van mijn kookboek.

De meeste recepten in mijn boekje zullen door mij zelf verzonnen zijn, maar zo nu en dan wil ik een lekkere ontdekking van een andere blog graag met jullie delen.

ovenschotel met asperges

Foodblogger Brenda Kookt

Eén van mijn favoriete foodbloggers is Brenda. Ze is foodblogster op Brenda Kookt en schrijfster van het boek ‘Snelle klassiekers met een twist’.

Ik volg haar met veel plezier. Haar lekkere recepten zijn een inspiratiebron voor mij.

Aspergeseizoen

Het aspergeseizoen is weer begonnen. En door de goede oogst, zijn de prijzen ook relatief laag.

Toen mijn man laatst vroeg of ik eens lekker asperges wilde maken, stond ik voor een uitdaging. Het standaard recept voor asperges is met ham, een sausje en eieren. En mijn man lust absoluut geen eieren. Maar hij vind asperges wel lekker.

Op zoek naar een alternatief recept met asperges

Dus ging ik op zoektocht naar een lekker gerecht. Toen kwam ik op dit recept van Brenda Kookt terecht: Een ovengerecht met asperges met lenteuitjes, hamblokjes en tomaten.

En ik moet zeggen: We hebben genoten.

De zachtheid van de asperges bleef in tact en werd aangevuld met een rijk sausje en wat lekkere kaas.

Ik heb het recept ietsjes aangepast naar onze smaak, maar zo weinig dat alle credits voor dit recept gewoon bij Brenda hoort. Klik hier om het originele recept van Brenda te lezen.

ovenschotel met asperges

Dit is een recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 400 gram geschilde witte asperges
  • 1 zakje Maggi saus voor asperges
  • 450 gram gekookte kruimige aardappelen
  • 200 gram hamblokjes
  • 3 stengels lente ui (in ringetjes gesneden)
  • 2 tomaten (in kleine blokjes gesneden)
  • 100 gram geraspte geitenkaas

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
  2. Kook de asperges in circa 10 minuten in ruim water gaar.
  3. Bereid de saus volgens de aanwijzing op de verpakking. Roer de hamblokjes, lente ui en tomaat door de saus.
  4. Doe de gekookte aardappelen in de ovenschaal en stamp het daar fijn. Verdeel de aardappelen gelijkmatig over de bodem van de schaal.
  5. Verdeel de saus over de aardappelen. Leg hier de asperges in.
  6. Verdeel de kaas over de asperges.
  7. Bak de ovenschotel in 15 a 20 minuten in de oven, totdat de kaas krokant geworden is.

Eet smakelijk!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cynthia | Blog Cynspirerend (@cynspirerend) op

 

Een reactie plaatsen