Recept: Salade met chorizo, olijven en pijnboompitjes

Deel dit artikel of sla het op
  • 82
  • 12
  •  
  •  
  •  
    94
    Shares

Nu ik gezonder aan het eten ben, eet ik minder brood. Een lekkere bak sla maken hoeft niet veel tijd te kosten, maar is wel gezond en makkelijk. Deze salade valt zelfs bij mijn man in de smaak! Vandaag deel ik een lekkere, hartige salade met je: Salade met chorizo en olijven met een zelfgemaakte dressing! Jammie!

Salade die mijn man ook lust

Salade met chorizo en olijven

In de zomer kan ik erg genieten van een heerlijke witlofsalade of tonijnsalade.

Maar aangezien mijn man geen fan van ei en vis is, maak ik die zomerse salades vaak voor mezelf alleen als lunch.

Om tijdens het avondeten toch een lekkere salade voor het hele gezin op tafel te zetten, heb ik deze salade met chorizo verzonnen.

Dit is een lekkere hartige en toch ook frisse salade. Het komt hier regelmatig op tafel! Jammie!

Alda’s saladedressing zonder pakjes en zakjes

Advertentie
KokenKoken

De dressing bij deze zomerse salade heb ik ooit bij mijn lieve vriendin Alda geproefd. Het is een simpele, maar heerlijke dressing die overal bij past.

Dus ik heb meteen naar de samenstelling gevraagd en gebruik het nu regelmatig in mijn salades.

Je vindt haar dressing ook terug bij mijn recepten voor zomerse salade met aardbeien en salade met geitenkaas en walnoten.

Salade meenemen naar je werk

salade met chorizo

Deze salade is geschikt om te nemen naar het werk. Zeker wanneer je er – net als ik – een speciale salade lunchbox voor hebt.

Houd de pijnboompitten en chorizo dan in het bijvakje apart. De dressing maak je dan klaar en bewaar je in het aparte potje.

Dan hoef je op je werk alleen maar de pijnboompitten, chorizo en dressing toe te voegen. En je hebt een lekkere verse lunch om van te smullen!

Recept: Salade met chorizo, olijven en pijnboompitjes

salade met chorizo

Recept voor 1 persoon

Ingrediënten:

Benodigdheden:

  • Kommetje
  • Slakom of een saladebox om je sla mee te nemen.

Leestip: Bekijk hier het artikel met al mijn favorieten keukengerei: wat is er onmisbaar in mijn keuken?

Bereidingswijze:

  1. Snijd de komkommer in kleine stukjes, de olijven in schijfjes en de chorizo in kleine blokjes.
  2. Bak de pijnboompitjes en chorizo in een kleine koekenpan. Gebruik hierbij geen olie! Als de pijnboompitjes bruin zijn en de chorizoblokjes een beetje krokant, is het klaar. (Houd het wel goed in de gaten, want de pijnboompitjes branden snel aan. En dat is niet lekker, geloof me)
  3. Voeg de olijfolie, balsamicoazijn en honing bij elkaar in een kommetje. Roer ze met een vorkje goed door elkaar, zodat het één geheel wordt. Laat het even staan.
  4. Doe de sla in een bakje en voeg de komkommer en de olijven toe. Voeg de gebakken chorizo en pijnboompitjes toe.
  5. Schenk nu de dressing over de salade en top het af met wat kruiden naar keuze.

En? Was het lekker? Deel je ervaring en foto’s met me door hieronder een reactie te plaatsen of door @cynspirerend te taggen bij je foto op Facebook en Instagram. Vind ik leuk!

Eet smakelijk!

Bewaar dit recept op Pinterest:

salade met chorizo

Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!

Geef je ook op voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt maximaal 1x per maand een update met al het nieuwe leesvoer op mijn site of alleen over lekkere, nieuwe recepten. Dat bepaal jij zelf! Meld je hier simpel zelf aan!

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

Dit recept bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan wel affiliate links.

4 gedachten over “Recept: Salade met chorizo, olijven en pijnboompitjes”

Plaats een reactie