salade met chorizo

Recept: Salade met chorizo en olijven

kruiden kopen

Nu ik gezonder aan het eten ben, eet ik minder brood. Vaak ontbijt ik daardoor met yoghurt en fruit, maar soms heb ik gewoon zin in een lekkere bak sla als lunch. Want een lekkere bak sla maken hoeft niet veel tijd te kosten, maar is wel gezond en makkelijk.

Neem deze salade mee naar je werk!

salade met chorizo

Dit recept is geschikt om te nemen naar het werk, wanneer je er – net als ik – een speciale salade lunchbox voor hebt.

Houd de pijnboompitten en chorizo dan in het bijvakje apart. De dressing maak je dan klaar en bewaar je in het aparte potje.

Dan hoef je op je werk alleen maar de pijnboompitten, chorizo en dressing toe te voegen. En je hebt een lekkere verse lunch om van te smullen!

Alda’s dressing

De dressing bij deze salade met chorizo en olijven heb ik ooit bij mijn lieve vriendin Alda geproefd en dat vond ik meteen erg lekker.

Dus ik heb meteen naar de samenstelling gevraagd en gebruik het regelmatig in mijn salades.

Deze dressing kan namelijk overal bij. Het is simpel, makkelijk, lekker en niet te dominant.

Met als bijkomend voordeel dat het niet uit een pakje, zakje of flesje komt en ik dus precies weet wat ik eet.

Kookboeken Top 10

Kruiden toevoegen aan de sla

Ik vind het zelf lekker om wat (verse) kruiden toe te voegen aan dit recept. Als ik bieslook, peterselie of dille in mijn moestuintje heb staan, voeg ik er een beetje aan toe.

Maar ook gedroogde kruidenmixen kunnen lekker zijn. Ik gebruik in salades graag Italiaanse kruiden of Roos & Marie (te koop bij Xenos).

Maar gewoon een beetje peper en zout kan ook lekker zijn.

Recept: Salade met chorizo en olijven

salade met chorizo

Recept voor 1 persoon

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  1. Snijd de komkommer in kleine stukjes, de olijven in schijfjes en de chorizo in kleine blokjes.
  2. Bak de pijnboompitjes en chorizo in een kleine koekenpan. Gebruik hierbij geen olie! Als de pijnboompitjes bruin zijn en de chorizoblokjes een beetje krokant, is het klaar. (Houd het wel goed in de gaten, want de pijnboompitjes branden snel aan. En dat is niet lekker, geloof me)
  3. Voeg de olijfolie, balsamicoazijn en honing bij elkaar in een kommetje. Roer ze met een vorkje goed door elkaar, zodat het één geheel wordt. Laat het even staan.
  4. Doe de sla in een bakje en voeg de komkommer en de olijven toe. Voeg de gebakken chorizo en pijnboompitjes toe.
  5. Schenk nu de dressing over de salade en top het af met wat kruiden naar keuze.

Tip: Heb je nog wat sla over? Maak er eens een lekkere tonijnsalade van!

Eet smakelijk!

Bewaar dit recept op Pinterest:

salade met chorizo

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe recepten?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op PinterestFacebook en Instagram.

Deze blog bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan wel affliate links.

Deel dit artikel of bewaar het voor later
  • 82
  • 12
  •  
  •  
  •  
    94
    Shares

4 gedachten over “Recept: Salade met chorizo en olijven”

Plaats een reactie