Recept: Salade met chorizo en olijven

Recept: Salade met chorizo en olijven

Gezond eten met salades

Nu ik gezonder aan het eten ben, eet ik minder brood.

Vaak ontbijt ik daardoor met yoghurt en fruit, maar soms heb ik gewoon zin in een lekkere bak sla als lunch.

Want een lekkere bak sla maken hoeft niet veel tijd te kosten, maar is wel gezond en makkelijk.

salade met chorizo

Neem deze salade mee naar je werk!

Dit recept is geschikt om te nemen naar het werk, wanneer je er – net als ik – een speciale salade lunchbox voor hebt.

Houd de pijnboompitten en chorizo dan in het bijvakje apart. De dressing maak je dan klaar en bewaar je in het aparte potje.

Dan hoef je op je werk alleen maar de pijnboompitten, chorizo en dressing toe te voegen. En je hebt een lekkere verse lunch om van te smullen!

Alda’s dressing

De dressing bij deze salade met chorizo en olijven heb ik ooit bij mijn lieve vriendin Alda geproefd en dat vond ik meteen erg lekker.

Dus ik heb meteen naar de samenstelling gevraagd en gebruik het regelmatig in mijn salades.

Deze dressing kan namelijk overal bij. Het is simpel, makkelijk, lekker en niet te dominant.

Met als bijkomend voordeel dat het niet uit een pakje, zakje of flesje komt en ik dus precies weet wat ik eet.

Kruiden toevoegen aan de sla

Ik vind het zelf lekker om wat (verse) kruiden toe te voegen aan dit recept. Als ik bieslook, peterselie of dille in mijn moestuintje heb staan, voeg ik er een beetje aan toe.

Maar ook gedroogde kruidenmixen kunnen lekker zijn. Ik gebruik in salades graag Italiaanse kruiden of Roos & Marie (te koop bij Xenos).

Maar gewoon een beetje peper en zout kan ook lekker zijn.

salade met chorizo

Recept: Salade met chorizo en olijven

Recept voor 1 persoon

Ingrediënten:

  • 1/4 komkommer
  • 5 zwarte olijven
  • 1 handje pijnboompitten
  • 5 plakjes chorizoworst
  • ca 100 gram ijsbergsla
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • 3 theelepels olijfolie extra virgin
  • 1 theelepel honing
  • 1 snufje kruiden naar keuze (kan ook peper en zout zijn)

Bereidingswijze:

  1. Snijd de komkommer in kleine stukjes, de olijven in schijfjes en de chorizo in kleine blokjes.
  2. Bak de pijnboompitjes en chorizo in een kleine koekenpan. Gebruik hierbij geen olie! Als de pijnboompitjes bruin zijn en de chorizoblokjes een beetje krokant, is het klaar. (Houd het wel goed in de gaten, want de pijnboompitjes branden snel aan. En dat is niet lekker, geloof me)
  3. Voeg de olijfolie, balsamicoazijn en honing bij elkaar in een kommetje. Roer ze met een vorkje goed door elkaar, zodat het één geheel wordt. Laat het even staan.
  4. Doe de sla in een bakje en voeg de komkommer en de olijven toe. Voeg de gebakken chorizo en pijnboompitjes toe.
  5. Schenk nu de dressing over de salade en top het af met wat kruiden naar keuze.

Eet smakelijk!

salade met chorizo

Meer recepten lezen?

Volg op Pinterest mijn online kookboekje met daarin al mijn recepten, mijn favoriete kookboeken en ‘knipsels’ met leuke recepten van anderen!

2 gedachten over “Recept: Salade met chorizo en olijven”

Plaats een reactie