Recept: Indische stoofpot met zoete aardappel

Recept: Indische stoofpot met zoete aardappel

Zin in een simpel stoofpotje

Hoe ik op het recept van deze Indische stoofpot met zoete aardappel en kip kom?

Een paar maanden terug had ik zo’n zin in een lekker stoofpotje. Dat is altijd zo simpel om te maken en toch erg lekker.

Maar ik vind het leuk om er een lekkere twist aan te geven. In deze stoofpot voeg ik lekkere sojasaus en kruiden toe voor een lekkere Aziatische smaak.

Indische stoofpot met zoete aardappel

Kliekjes en een beetje fantasie

Met wat kip uit de vriezer, zoete aardappelen en leftovers heb ik dit gerechtje bij elkaar verzonnen.

En de zelfverzonnen kruidenmix is gewoon een kwestie van blijven proeven, totdat ik tevreden ben.

Ik vind het zo heerlijk om zelf gerechten te verzinnen zonder pakjes en zakjes.

Weinig werk, wel even wachten

Het meeste werk van dit gerecht zit in het snijden van de groentes en het vlees. Daarna is het een kwestie van lekker laten pruttelen.

Ondertussen kan ik mooi aandacht besteden aan de kleine meid en mijn grote man.

Of even lekker aan mijn website werken.

Ik raad je aan om het gerecht minimaal 45 minuten te laten pruttelen. Maar heb je meer tijd?

Laat het gerust nog wat langer staan: Dan worden de smaken nog lekkerder.

Het viel niet alleen bij mij in de smaak

Ik vind het zelf god-de-lijk lekker, maar ik was gelukkig niet de enige.

Mijn man was zo enthousiast dat hij vroeg of ik het de volgende dag weer kon maken.

En ook mijn moeder vond het erg lekker. Ze vroeg meteen of ik dit wilde koken voor haar verjaardag.

Gezond én lekker: De ideale combinatie

Maar naast dat het een lekkere mix is, is ook fijn: Je krijgt bakken groente binnen, terwijl je aan het smullen bent. 🙂

Gezond én lekker: Mijn ideale combinatie dus.

Ik vind dit gerecht heerlijk met een beetje basmati of zilvervliesrijst. Maar het zou ook met nasi goreng, aardappelen of krieltjes geserveerd kunnen worden.

stoofpot met zoete aardappel

Recept: Indische stoofpot met zoete aardappel

Dit recept is voor 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram stukjes kipfilet
  • 1 aubergine
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote zoete aardappel
  • 250 gram champignons
  • 2 tomaten
  • handje sperziebonen (kan ook uit de diepvries)
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 500 ml water
  • 8 eetlepels sojasaus
  • 4 theelepels sesamolie
  • 4 eetlepels honing
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 3 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Was de aubergine en snijd deze in blokjes. Snipper de uien en snijd de knoflook in kleine plakjes. Snijd de champignons in schijfjes. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes.
  2. Neem een grote (braad)pan en doe hier wat olijfolie of bakboter in.
  3. Bak in deze pan de kipfiletblokjes met paprikapoeder, peper en zout tot ze lekker bruin zijn.
  4. Voeg de uitjes, knoflook, champignons en zoete aardappels toe en bak even mee. Zo circa 5 tot 10 minuten, totdat de uitjes glazig worden en de champignons een beetje bruin.
  5. Maak kippenbouillon: Kook het water (in de waterkoker bijvoorbeeld) en los het bouillonblokje op in het gekookte water.
  6. Voeg de kippenbouillon, sojasaus, sesamolie, knoflookpoeder, gemberpoeder, laurierblaadjes en tomatenblokjes toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook.
  7. Voeg de sperziebonen toe.
  8. Laat het geheel lekker sudderen voor minimaal 45 minuten op laag vuur. Roer af en toe even om.
  9. Haal voor het serveren de laurierblaadjes uit de pan.

Eet smakelijk!

stoofpot met zoete aardappel

Meer recepten lezen?

Volg op Pinterest mijn online kookboekje met daarin al mijn recepten, mijn favoriete kookboeken en ‘knipsels’ met leuke recepten van anderen!

1 gedachte over “Recept: Indische stoofpot met zoete aardappel”

Plaats een reactie