Bloemkoolsoep met champignons en gehaktballetjes

Vandaag deel ik een receptje met jullie waar ik heel trots op ben. Zelf verzonnen en oh zo lekker: Bloemkoolsoep met champignons en gehakballetjes… Jammie!

Bloemkoolsoep: Een uitdaging om het smaakvol te maken 

Tot nu toe had ik nog niet veel goede ervaringen met bloemkoolsoep. De twee keer dat ik het bij een ander had gegeten, vond ik het redelijk smakeloos. Niet heel vies, maar ook niet bepaald smullen. De smaak van bloemkool is wat onopvallend en weeïg. Maar toch bleef het me intrigeren. Ik wilde graag een soep maken zonder pakjes en zakjes, maar met een heerlijke volle smaak. Zoals de Chinese tomatensoep bijvoorbeeld. 

Lekkere gevulde soep mét balletjes

Ik nam als basis het recept voor bloemkoolsoep van Francesca Kookt, maar ik ben niet zo’n fan van het idee van kaas in mijn soep. Dus halverwege heb ik het roer omgeslagen en heb ik mijn eigen kruiden toegevoegd. En om het een lekkere gevulde soep te laten worden, heb ik champignons en gehaktballetjes toegevoegd. Hierdoor lijkt het erg op champignonsoep, alleen dan met een subtiele bloemkoolsmaak. De kruiden zorgen ervoor dat deze soep een lekkere volle smaak heeft. En balletjes, ja, die vind ik onmisbaar in een lekker soepje. Dus die toevoeging was makkelijk verzonnen. 

Bij iedereen een succes

Tot nu toe heb ik het laten proeven aan mijn man, moeder, schoonouders en nichtje. Zelfs de kleine madam heeft een klein hapje mogen proeven. En iedereen is enthousiast! Een nieuw soepje is geboren. Vol groente, kruiden en lekkere balletjes gehakt. 🙂 Niet moeilijk om te maken, maar wel erg lekker om van te smullen. 

Een lekkere maaltijdsoep voor de avond of een lekkere lunch. Broodje erbij en eet smakelijk!

Recept uitprinten
Porties
5 personen
Porties
5 personen
Recept uitprinten
Porties
5 personen
Porties
5 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet een grote (soep)pan op hoog vuur en voeg olijfolie toe. Bak hierin de ui en bleekselderij, totdat de ui glazig is.
  2. Voeg de bloemkool toen en bak dit een paar minuutjes mee.
  3. Voeg aan het gekookte water het blokje bouillon toe en roer goed door tot een kippenbouillon. Voeg dit toe bouillon aan de (soep)pan toe samen met de rozemarijn, laurierblaadjes en nootmuskaat. Breng het geheel aan de kook en laat het ca een uur op laag vuur pruttelen.
  4. Rol ondertussen de rundergehakt ik kleine balletjes en snijdt de champignons in dunne plakjes.
  5. Als het soepje een uurtje heeft geprutteld, haal je de laurierblaadjes er weer uit. Pak vervolgens een staafmixer en mix het totdat je een egaal soepje Hoe langer je mixt, hoe romiger de soep wordt.
  6. Voeg vervolgens de Maggi Smaakmaker kruiden toe naar smaak. Blijf goed proeven!
  7. Wanneer je de soep lekker op smaak vindt, voeg je de champignons en balletjes gehakt toe. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens zo'n 20 a 30 minuten op laag vuur pruttelen.
  8. Je soep is klaar! Eet smakelijk!
Deel dit Recept

6 gedachten over “Bloemkoolsoep met champignons en gehaktballetjes

  1. Deze ga ik zeker een keer maken. Zondag is voor ons soep dag. En variaties op bekende soepen zijn altijd welkom! Deze lijkt mij erg lekker. En vriendlief zal de gehaktballetjes zeker waarderen.

Een reactie plaatsen