Witlofsalade met ananas, ei en Witte Wievendressing

Witlofsalade met ananas, ei en Witte Wievendressing

Mijn moeders recept

Met dit lekkere warme weer krijg ik altijd zin in salades. Deze salade met rauwe witlof is één van mijn favorieten. Het is eigenlijk een recept van mijn moeder. Zij maakt echt lekkere salades, dus heb ik dit gerecht met liefde van haar overgenomen. 

Tegenhanger voor de bitterheid van de witlof

Zoals ik eerder al aangaf, vind ik witlof  vrij bitter en niet zo lekker zonder wat smaakmakers. Bij de witlof met ham en kaas uit de oven voegde ik een bouillonblokjes en uitjes toe als smaakmaker. Nu is het vooral de ananas en de dressing die het geheel een andere twist geven. Lekker zoetig.

Dressing van Witte Wievenkaas of Heks’nkaas

Mijn moeder gebruikte altijd de Yogomix als dressing bij deze salade. Dat is ook lekker, maar nog moeilijk te vinden in de supermarkt. Dus heb ik er zelf een dressing bij gemaakt. Gewoon, omdat zelf een dressing maken erg makkelijk is. Plus, ik weet wat er in zit en wat ik binnen krijg. Deze Witte Wieven dressing maak ik met de Witte Wievenkaas van de Aldi. Maar je kunt ook Heks’nkaas gebruiken. Dat mag je helemaal zelf weten.

Je kunt de salade eten als lekkere lunch. Of als diner met lekkere boerenfrites of krieltjes. En een lekker visje of vlees. Jammie! Ik heb er nu al zin in. Ik denk dat ik het vanmiddag meteen ga maken! 

Eet smakelijk!

Recept uitprinten
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Recept uitprinten
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
 • 2 a 3 stronken witlof
 • 2 hardgekookte eieren Gepeld en in stukjes gesneden.
 • 2 plakjes ham of kipfilet. In stukjes gesneden.
 • 2 plakken kaas of geitenkaas. In stukjes gesneden.
 • 2 augurken in plakjes gesneden.
 • 0,5 komkommer in blokjes gesneden
 • 6 blokjes ananas Uit een blikje met ananasblokjes op sap. (Of evt een verse ananas.)
Witte Wieven Dressing
Porties: personen
Instructies
 1. Snijd de onderkant van de stronkjes witlof eraf. Snijd de stronk in de lengte doormidden. Haal het binnenste gedeelte uit de witlof: Dit is het meest bitter. Snijd de rest van de witlofbladeren in dunne reepjes. Was het in een vergiet schoon en laat het even staan.
 2. Maak in een apart kommetje de dressing. Doe de yoghurt en Witte Wievenkaas bij elkaar en roer goed door. Voeg vervolgens naar smaak de ananassap toe. Doe dit totdat de dressing de gewenste smaak en dikte heeft. Laat het even staan.
 3. Snijd de zes blokjes ananas tot kleine stukjes.
 4. Doe de witlof in een schaal en voeg daarna de ham, kaas, augurk, komkommer en ananas toe. Voeg als laatste de stukjes ei toe en top het af met de lekkere dressing. Hussel het lekker door elkaar en eet smakelijk!
Deel dit Recept

1 gedachte over “Witlofsalade met ananas, ei en Witte Wievendressing”

Een reactie plaatsen