Turks Brood Pizza met pulled chicken en olijven

Turks Brood Pizza met pulled chicken en olijven

 —-
 —-
De Turkse supermarkt verkoopt bij ons kleine bruine Turkse broden. Daarvan maak ik voor mezelf altijd deze heerlijke lunch. Namelijk een lekkere pizza uit de oven. Je kunt het natuurlijk ook als diner eten of als borrelhapje serveren als je het netjes in pizza puntjes snijdt.
Heerlijk, makkelijk en toch gezond.
   
Ik deel hier mijn favoriete combinatie toppings, maar je kunt de pizza natuurlijk beleggen met je eigen favorietjes. Of wat je nog over hebt in huis natuurlijk. Het is ook een ideale manier om restjes van je groentes en vleeswaren te verwerken.
Recept uitprinten
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Recept uitprinten
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd het Turkse brood overdwars doormidden, zodat je twee ronde schijven hebt. Snijd het brood doormidden, zodat je in totaal vier helften over houdt. (Ik vind dat makkelijker om in de oven te zetten straks en om handiger eten. Maar dat is niet per se nodig)
  3. Smeer de vier helften in met ketchup. Laat de randen iets vrij. Daar krijg je lekkere krokante randen van.
  4. Beleg je Turkse broden met het beleg. Begin met de pulled chicken en daarna de olijven, paprika en uitjes.
  5. Scheur, rasp of snijd de geitenkaas in kleine stukjes en strooi dit over je Turks brood pizza.
  6. Strooi kruiden naar smaak over de pizza en wat druppeltjes olijfolie.
  7. Doe het geheel in de oven voor 10 tot 15 minuten. En daarna: Smullen maar!
Notities

Dit gerecht valt bij Bodieboost onder de volgende families per persoon:

  • 1 koolhydraat
  • 1 smaakmaker
  • 3/4 groente (5 olijven zijn sowieso al een halve groente)
  • 1 eiwit
Deel dit Recept

1 gedachte over “Turks Brood Pizza met pulled chicken en olijven

Een reactie plaatsen