Tonijnsalade (uit onze moestuin!)

Tonijnsalade (uit onze moestuin!)

Onze eerste sla uit de moestuin is geoogst! Speciaal om dat te vieren heb ik er twee lekkere salades van gemaakt. Deze variant met tonijn voor mezelf en binnenkort deel ik degene zonder vis die ik voor mijn man heb gemaakt.

Kattenvoer

Op een anderhalve kibbeling na is mijn man helaas geen fan van vis. Kattenvoer noemt ie het. Dus ik maak hem echt niet blij met een lekker visje. Best jammer, want ik kan er zelf erg van genieten. Een lekkere zalm, goede kabeljauw, een bakje garnalen… Jammm! Dat is wel aan mij besteed. Toch merk ik het minder eet nu ik samen met mijn man ben. Ik heb niet altijd zin om een apart gerecht voor mezelf te maken, zodat ik mijn visjes kan oppeuzelen.

Uitzondering

Een uitzondering maak ik echter voor deze tonijnsalade. Dit is weer een salade die oorspronkelijk van mijn moeder komt (net zoals de witlofsalade) en ik vind het zo
lekker. Met dit warme weer vind ik een goede salade erg makkelijk als avondeten of lunch. Deze salade is lekker in balans: de malse tonijn, de zoete appel, de frisse salade en de knapperige bleekselderij. 

Makkelijke moestuin

Ik vind overigens de sla uit ons eigen moestuintje nóg lekkerder dan de kant en klare uit de supermarkt. Lekker mals. Je proeft echt het verschil. En het geeft simpelweg een kick dat ik het zelf heb gekweekt. Van zaadje tot slaatje. En aangezien wij gebruik maken van de Makkelijke Moestuin, kost het ook niet veel tijd om het te onderhouden. I like it!

Terug naar deze sla: Als je dus wél van vis houdt -net als ik-, is dit echt een aanrader! Het is simpel te maken en het is gewoon lekker!

Eet smakelijk!

Tonijnsalade
Recept uitprinten
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Tonijnsalade
Recept uitprinten
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
Optioneel als eetbare garnering:
  • 1 rode of oranje paprika in blokjes
  • 1 handje pijnboompitjes geroosterd in een pannetje zonder boter of olie.
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de sla in een slakom.
  2. Was de bleekselderij en snijdt de stengels in kleine stukjes. Voeg het toe aan de sla.
  3. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Rasp de appel (of snijd in kleine stukjes) en voeg toe aan de sla.
  4. Open het blikje tonijn en laat het uitlekken. Voeg de tonijn toe aan de sla. Mix het geheel lekker door elkaar.
  5. Voeg naar smaak de dressing toe en klaar! Voeg eventueel nog de garnering toe. Is niet noodzakelijk, maar wel mooier voor het oog. En nog steeds even lekker. Eet smakelijk!
Deel dit Recept

3 gedachten over “Tonijnsalade (uit onze moestuin!)”

Een reactie plaatsen