Zomersalade met aardbeien, lente ui en geitenkaas

Zomersalade met aardbeien, lente ui en geitenkaas

Met dit heerlijke, zomerse weer wordt het tijd voor een zomersalade. En wat is dan beter dan een salade met de heerlijke zomerkoninkjes: De aardbeien!

Toen laatst onze kropsla uit onze Makkelijke Moestuin klaar was om van te smikkelen, heb ik meteen een lekkere tonijnsalade voor mezelf gemaakt. Mijn man is geen liefhebber van vis, dus speciaal voor hem had ik deze variant in elkaar geïmproviseerd. Met aardbeien, lente ui, komkommer en lekker zachte geitenkaas. En hij vond het lekker! Wat bijzonder is, aangezien mijn man een echte carnivoor is. En deze sla dus helemaal geen vlees bevat! Het is dus eigenlijk een geschikte salade voor een vegetariër, maar ook voor de carnivoor met een vegetarisch dagje. 😉

Voor deze sla heb ik weer gekozen voor Alda’s dressing (net als bij de sla met chorizo en olijven). Een dressing die ik ooit van Alda – een goede vriendin – heb geleerd. Het is een simpele en lekkere dressing. Het past bij veel soorten salades. Wij gebruiken de dressing vaak in allerlei salades. En wat ik een voordeel vind t.o.v. een kant en klare dressing: Je weet wat je eet! Daar houd ik altijd zelf van. 

Het oogsten van een sla viel me ook enorm mee. Even met een gekarteld mesje de sla goed afsnijden. Lekker grondig wassen en dan simpelweg lekker klein snijden. Ik moet zeggen dat ik sla uit eigen moestuin tien keer lekkerder vind dan uit de supermarkt. De versheid en de knapperigheid komen je tegemoet. Jam!

Ook de lente ui komt uit onze eigen moestuin. Hoe je dat zelf kweekt is erg simpel en zal ik binnenkort eens delen op mijn site. Dan koop je één keer een bosje lente uitjes en dan kun je er de rest van de zomer met veel plezier van oogsten!

Maar nu terug naar dit lekkere recept voor een simpele, maar frisse salade. Ideaal voor deze zomerse dagen! Eet smakelijk!

 

Zomersalade met aardbeien, lente ui en geitenkaas
Recept uitprinten
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Zomersalade met aardbeien, lente ui en geitenkaas
Recept uitprinten
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
 • sla ijsbergsla, kropsla of veldsla bijvoorbeeld. Indien nodig nog snijden.
 • 6 aardbeien gewassen, ontkroond en in schijfjes gesneden
 • 1 paprika rood, oranje of geel bij voorkeur. In stukjes gesneden.
 • 1 schijfje(s) zachte geitenkaas O.a. bij AH of Aldi te koop
 • 1 handje(s) pijnboompitjes
 • 0,5 komkommer gewassen en in blokjes gesneden
 • 1 stengeltje(s) lente ui gewassen en in kleine ringetjes gesneden
Dressing
Porties: personen
Instructies
 1. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar in een apart kommetje. Laat het even staan.
 2. Verwarm een koekenpannetje zonder boter of olie. Bak hierin de pijnboompitjes lekker bruin. (Let op! Ze worden snel zwart en dat is niet lekker. Regelmatig keren dus!)
 3. Doe de sla in een kom. Voeg hier vervolgens de paprika, komkommer en lente uitjes aan toe.
 4. Voeg de schijfjes aardbei toe. En brokkel daarna het schijfje geitenkaas over de sla.
 5. Voeg de pijnboompitjes toe.
 6. Voeg de dressing toe en meng het geheel goed door elkaar. Eet smakelijk!
Deel dit Recept

4 gedachten over “Zomersalade met aardbeien, lente ui en geitenkaas”

Een reactie plaatsen