aardappel anders cynspirerend diner ovenschotel
Aardappel Anders ovenschotel met Mexico Mélange
aardappel anders cynspirerend diner ovenschotel
Aardappel Anders ovenschotel met Mexico Mélange
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Vet de ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden. Gebruik je een blik Mexico Melange? Laat dan de melange even goed uitlekken in een vergiet.
  2. Heb je kant en klare aardappelschijfjes? Prik dan gaatjes in de verpakking, leg het op een bordje en doe het 5 minuten in de magnetron. Zo zijn de aardappels al lekker voorgekookt. Haal het daarna uit de magnetron (Let op! Heet!) en laat het even afkoelen.
  3. Bak ondertussen de gehakt rul en bruin in een koekenpan of wok. Indien gewenst kun je er peper en zout naar smaak aan toevoegen. Dit is niet per se nodig.
  4. Nu begin je jouw ovenschotel op te bouwen. Onderin vul je de schaal met de Mexico Melange en daarna voeg je de rulle gehakt toe. Vervolgens plaats je de aardappelschijfjes dakpansgewijs op de ovenschotel.
  5. Ga je later pas eten? Dan kun je nu aluminiumfolie over de ovenschaal plaatsen, totdat je het wil gaan bakken in de oven.
  6. Wanneer je het wil gaan bakken in de oven: Smeer dan met de bolle kant van een lepel een dunne laag Aardappel Anders over de ovenschotel. Doe de ovenschoten vervolgens circa 35 minuten in de oven, totdat de Aardappel Anders een lekkere goudbruine kleur gekregen heeft.
  7. Je ovenschotel is klaar. Lekker appelmoes erbij serveren en smullen maar!