Stoofpotje met kip en veel groente

Een paar maanden terug had ik zo’n zin in een lekker stoofpotje. Dat is altijd zo simpel om te maken en toch erg lekker. En terwijl de boel lekker aan het stoven is, kan ik mooi aandacht besteden aan de kleine meid en mijn grote man. Of even lekker aan mijn website werken. 

Met wat kip uit de vriezer, groente die ik nog had liggen en een beetje fantasie heb ik dit gerechtje bij elkaar verzonnen. God-de-lijk lekker. Al zeg ik het zelf! 

Maar ik was gelukkig niet de enige. Mijn man was zo enthousiast dat hij vroeg of ik het de volgende dag weer kon maken. En ook mijn moeder vond het erg lekker. Ze vroeg meteen of ik dit wilde koken voor haar verjaardag.

Maar naast dat het een lekkere mix is, is ook fijn: Je krijgt bakken groente binnen, terwijl je aan het smullen bent. 🙂 Gezond én lekker: Mijn ideale combinatie dus.

Het meeste werk van dit gerecht zit in het snijden van de groentes en het vlees. Daarna is het een kwestie van lekker laten pruttelen en wachten tot het klaar is.

Ik vind dit gerecht heerlijk met een beetje basmati rijst. Maar het zou ook met quinoa, aardappelen of krieltjes geserveerd kunnen worden. Eet smakelijk!

Recept uitprinten
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Recept uitprinten
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Neem een grote (braad)pan en doe hier wat olijfolie of bakboter in.
  2. Bak in deze pan de kipfiletblokjes met paprikapoeder, peper en zout tot ze lekker bruin zijn.
  3. Voeg de uitjes, knoflook, champignons en zoete aardappels toe en bak even mee. Zo circa 5 tot 10 minuten, totdat de uitjes glazig worden en de champignons een beetje bruin.
  4. Voeg de bouillon, sojasaus, sesamolie, knoflookpoeder, gemberpoeder, laurierblaadjes en tomatenblokjes toe. Breng het geheel aan de kook.
  5. Voeg de sperziebonen toe.
  6. Laat het geheel lekker sudderen voor minimaal 45 minuten op laag vuur. Roer af en toe even om.
  7. Haal voor het serveren de laurierblaadjes uit de pan. Eet smakelijk!
Notities

Houdbaarheid tips:
Dit gerecht kun je afgekoeld circa drie dagen in de koelkast bewaren.

Variatie tips:
Je kunt ook courgette of broccoli toevoegen aan dit gerecht.

Bodieboost families per persoon:
- 1 groente
- 1 smaakmaker
- 1/2 eiwit

 

Deel dit Recept

1 gedachte over “Stoofpotje met kip en veel groente

Een reactie plaatsen