Salade met chorizo, olijven en pijnboompitjes

Salade met chorizo, olijven en pijnboompitjes

Omdat ik gezonder aan het eten ben, eet ik minder brood. Vaak ontbijt ik daardoor met yoghurt en fruit, maar soms heb ik gewoon zin in een lekkere bak sla als lunch. Want een lekkere bak sla maken hoeft niet veel tijd te kosten, maar is wel gezond en makkelijk.

De dressing heb ik ooit bij een vriendin van me – Alda – geproefd en dat vond ik meteen erg lekker. Dus ik heb meteen naar de samenstelling gevraagd en gebruik het regelmatig in mijn salades. De dressing kan namelijk overal bij. Het is simpel, makkelijk, lekker en niet te dominant. Met als bijkomend voordeel dat het niet uit een potje of flesje komt en ik dus precies weet wat ik eet.

Ik vind het zelf lekker om wat (verse) kruiden toe te voegen aan dit recept. Als ik bieslook, peterselie of dille in mijn moestuintje heb staan, voeg ik er een beetje aan toe. Maar ook gedroogde kruidenmixen kunnen lekker zijn, zoals Italiaanse kruiden of Roos & Marie (te koop bij Xenos). De laatste is wat pittiger van smaak. Ik gebruik zelf bij deze salade vaak Roos & Marie. Maar gewoon een beetje peper en zout kan ook lekker zijn.

Variatietips: Je kunt gemakkelijk groentes in dit gerechtje vervangen door paprika, augurk of uitjes. Of het extra toevoegen natuurlijk. 

Dit recept is helaas niet geschikt om te nemen naar het werk, maar wel één om thuis lekker van te genieten. Als lunch of als bijgerecht tijdens het diner.

Eet smakelijk!

 

Recept uitprinten
Porties
1 persoon
Porties
1 persoon
Recept uitprinten
Porties
1 persoon
Porties
1 persoon
Ingrediënten
Porties: persoon
Instructies
  1. Bak de pijnboompitjes en chorizo in een kleine koekenpan zonder olie!. Als de pijnboompitjes bruin zijn en de chorizoblokjes een beetje krokant, is het klaar. (Houd het wel goed in de gaten, want de pijnboompitjes branden snel aan. En dat is niet lekker, geloof me)
  2. Voeg de olijfolie, balsamicoazijn en honing bij elkaar in een kommetje. Roer ze met een vorkje goed door elkaar, zodat het één geheel wordt. Laat het even staan.
  3. Doe de sla in een bakje en voeg de komkommer en de olijven toe. Voeg de gebakken chorizo en pijnboompitjes toe.
  4. Schenk nu de dressing over de salade en top het af met wat kruiden naar keuze. Eet smakelijk!
Notities

Bodieboost families:

  • Groente: 1
  • Eiwit: 0,5
  • Smaakmaker: 0,5
Deel dit Recept

2 gedachten over “Salade met chorizo, olijven en pijnboompitjes”

Een reactie plaatsen