oliebollen bakken homemade
Home made oliebollen
oliebollen bakken homemade
Home made oliebollen
Porties
12oliebollen
Porties
12oliebollen
Ingrediënten
Instructies
  1. Was de krenten en rozijnen. Laat ze goed uitlekken.
  2. Verwarm de melk, totdat het lauwwarm is. Meng de gist door de helft van de lauwwarme melk.
  3. Pak een grote emmer of bak en doe hier de bloem en het zout in. Meng door elkaar en maak een kuiltje midden in het bloem.
  4. Schenk de melk met gist, het ei en de restant melk in het kuiltje. Vanuit het midden meng je al roerend het geheel tot een glad beslag. (Dit kan enkele minuten duren). Ik gebruikte hier een handmixer voor, maar je kunt het ook met de hand doen.
  5. Voeg vervolgens de krenten, rozijnen en appel toe en meng het goed door het beslag.
  6. Dek de emmer/bak met beslag vervolgens af met vershoudplastic of aluminiumfolie en een theedoek. Laat het beslag circa één uur op een tamelijk warme plek rijzen.
  7. Vul je frituurpan met zonnebloemolie en verhit het tot 180 graden.
  8. Zet een bakje met lauwwarm water naast je friteuse. Doe hier twee lepels in. Haal de lepels eruit en vorm met behulp van de lepels bollen met je beslag en laat de bollen in de olie glijden. (Tip: In plaats van twee lepels kun je ook een ijsschep gebruiken)
  9. Keer na circa drie minuten je oliebollen om (wanneer ze dit nog niet uit zichzelf hebben gedaan), totdat de oliebol aan beide kanten lekker goudbruin is geworden.
  10. Laat de oliebollen goed uitlekken op een bak of vergiet met keukenpapier. Eet smakelijk!