perenjam uit eigen tuin
Heerlijke perenjam (uit eigen tuin)
perenjam uit eigen tuin
Heerlijke perenjam (uit eigen tuin)
Porties
1grote pot jam
Porties
1grote pot jam
Ingrediënten
Instructies
  1. Neem een pan en voeg hier de jam, geleisuiker en het scheutje vruchtensap aan toe. Breng het al roerend aan de kook.
  2. Laat het één minuut goed doorkoken.
  3. Voeg nu naar de gemberpoeder en kaneel toe. Roer goed door elkaar en proef het. Voeg naar smaak eventueel nog wat extra kruiden toe.
  4. Heeft de jam nog teveel en/of te grote stukjes peer naar jouw smaak? Gebruik dan een staafmixer of keukenmachine om de jam een beetje te pureren. De jam gaat nog indikken, wanneer het is afgekoeld. Dus als het nog wat waterig is, maakt dat niets uit.
  5. Vul je glazen potten met de jam. Doe ze dicht en laat ze minimaal 5 minuten op de kop rusten. Als ze afgekoeld zijn, kun je ze in de koelkast bewaren.
Notities

Nee, we hebben geen producten gratis gekregen en we verdienen ook niets met het delen van dit recept. Dit is puur uit eigen initiatief en enthousiasme bedacht en gedeeld.