Makkelijke ovenschotel met groentes en chorizo

Dit receptje is zo simpel dat je het bijna geen receptje kunt noemen. Ik maak dit vaak als ik een drukke dag heb gehad, moe ben en geen zin heb om lang in de keuken te staan. Het is namelijk een kwestie van snijden en in de oven gooien. Heerlijk makkelijk en ondertussen heb je tijdens ‘het koken’ de tijd om je favoriete serie te kijken, de kleine de fles te geven of even lekker op de bank te liggen om bij te komen van de dag.

Wil je vegetarisch eten? Laat dan de chorizo uit dit recept achterwege. Het gerecht heeft niet per se het vlees nodig om lekker te zijn.

Dus zoek je een heerlijk simpel diner recept? Wacht niet langer en laat je oven eens goed het werk doen.

Recept uitprinten
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Recept uitprinten
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 2 zoete aardappel(s) geschild en in blokjes gesneden
  • 450 gram champignons schoonborsteld en in kwarten gesneden. (of de hele kleintjes gewoon door midden)
  • 2 handen vol chorizo in plakjes Alternatieven die ook erg lekker zijn: runderchipolata worstjes, runderworst of rundersalami in plakjes)
  • 1 courgette in plakken
  • 2 paprika's in stukken (ontdaan van de zaden natuurlijk)
  • olijfolie
  • Texmex kruiden Dit is mijn favoriete kruidenmix bij dit gerecht. Maar andere kruiden(mixen) zijn ook goed mogelijk hoor: Bijvoorbeeld Italiaanse kruiden, shoarma kruiden of tijm, zeezout en rozemarijn. Kies vooral wat je lekker vind.
  • Eventueel: knoflooksaus Of een andere saus naar keuze. Is niet noodzakelijk.
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een bakplaat of een grote ovenschaal in.
  2. Doe alle groentes en de chorizo in de bakplaat/ovenschaal.
  3. Besprenkel het met de olijfolie en voeg kruiden toe naar smaak. Hussel het met je handen goed door elkaar heen, zodat alles lekker met de olie en kruiden in aanraking komt.
  4. Doe het 20 minuten in de oven. Schep alles even lekker door elkaar. En doe het gerecht daarna nog 20 a 30 minuten in de oven.
  5. Verdeel het gerecht op de borden en serveer eventueel met knoflooksaus.
Notities

Variatietips:
Je kunt ook aubergine, gewone aardappelen, rösti rondjes, uien of knoflook toevoegen. Deze kunnen de volle tijd mee worden gebakken.
Sperziebonen, broccoli, bloemkool of sugarsnaps kun je beter 5 minuten voorkoken en de laatste 20 a 30 minuten meebakken. Anders worden ze erg donker, papperig en/of minder smakelijk.

BodieBoost families per persoon:
- 1 a 1,5 groente (een half bord is één groente)
- 1 eiwit

Eventueel:
- 1 smaakmaker (2 eetlepels knoflooksaus)
- 1/2 koolhydraat (wanneer je een hand rösti rondjes of aardappelen toevoegt)

Deel dit Recept

Een reactie plaatsen