Lekkere nasi goreng zonder pakjes en zakjes

Lekkere nasi goreng zonder pakjes en zakjes

Nederlandse en Indische nasi goreng

Nasi goreng. Oftewel gebakken rijst. Ik ben met verschillende versies opgegroeid: De Indische versie van mijn opa met lekker kruidige smaak en amper groenten. En de wat meer Nederlandse versie van mijn moeder met een bakje nasi groenten en kruiden uit een zakje. Beiden waren op hun eigen manier lekker en aan beiden heb ik goede herinneringen. Alleen miste ik bij opa’s variant de groenten en bij mijn moeders variant de lekkere Indische smaak. Uit een pakje smaakt het toch echt wel anders.

Kookkriebels

En dus kwamen bij mij die bekende kookkriebels naar boven. Ik wilde een eigen variant creëren die lekker kruidig is én ook lekker wat groentes bevat. Ook wilde ik lekker grote stukjes kip erin, zodat je het als een gehele maaltijd kan serveren. 

Een eigen nasi kruidenmix maken

Ik heb een aardig volle kruidenla en ik vind het dan ook een echte uitdaging om zelf kruidenmixen te verzinnen (zoals bijvoorbeeld ook mijn gehaktkruiden). Gewoon door te mixen en proeven, totdat ik er tevreden over ben. Om tot deze nasi kruidenmix te komen, heb ik wel wat pogingen moeten doen. Maar nu ben ik echt tevreden. En deze nasi is ook – niet onbelangrijk – door de keuring gekomen bij mijn lieve man en bij mijn dochtertje. 

kruiden nasi

Ben je overigens niet bekend met alle kruiden die ik hieronder noem? Je kunt ze allemaal gewoon bij de plaatselijke supermarkt kopen. Maar loop ook eens een toko in, want daar zijn ze meestal stukken goedkoper.

Cynthia’s nasi goreng

Dus na de heerlijke varianten van mijn opa en mijn moeder is hier nu ook mijn eigen versie: Cynthia’s nasi goreng. Een makkelijk te maken recept, met een eigen kruidenmix en simpel te serveren als een volledige maaltijd. Ik vind het persoonlijk erg lekker om deze nasi te serveren met wat satésaus, kroepoek, gebakken uitjes en/of schijfjes komkommer. Gezond én toch een lekker Indische smaak. 

En oh ja, je kunt de nasi ook in porties invriezen. Je kunt het circa zes maanden in de vriezer bewaren. Heb je een keer lekkere nasi-trek, maar geen zin om lang in de keuken bezig te zijn? Ontdooi de nasi goreng dan en bak het eventjes op in een pan. Selamat makan! (Oftewel: eet smakelijk)

nasi goreng

Ik hoop dat je het lekker vind. Laat het me vooral weten via Facebook of Instagram als je het gemaakt hebt! Ik ben benieuwd wat je ervan vind!

nasi goreng recept
Lekkere nasi goreng (zonder pakjes en zakjes)
Recept uitprinten
Porties
4 personen
Porties
4 personen
nasi goreng recept
Lekkere nasi goreng (zonder pakjes en zakjes)
Recept uitprinten
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Nasi kruidenmix
Overige ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Mix de kruiden voor de nasi kruidenmix in een schaaltje door elkaar. Laat even staan.
  2. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  3. Doe een scheutje olijfolie of boter in een wok of hapjespan. Bak hierin je kipblokjes gaar en lekker krokant.
  4. Voeg hierna de nasigroenten toe aan de kipblokjes. Bak het geheel circa 3 minuten goed door op hoog vuur. Schep het regelmatig om.
  5. Voeg de rijst en nasikruiden toe aan je wok/hapjespan. Meng het geheel lekker goed door elkaar.
  6. Voeg de scheutjes ketjap manis toe en hussel goed door. Als je dat wilt, kun je nu ook sambal toevoegen. Doe dit naar eigen smaak. Als je het niet te pittig wil hebben, is een theelepeltje sambal prima te doen. (Tip: Toch te pittig gemaakt? Voeg suiker of een klein scheutje melk aan je maaltijd toe om de smaken wat af te zwakken)
  7. Bak het geheel op middelhoog vuur nog een paar minuutjes door. Et voila! Je lekkere nasi goreng is er klaar voor!
Deel dit Recept

31 gedachten over “Lekkere nasi goreng zonder pakjes en zakjes

  1. Zelf mag ik eigenlijk meer bami of mihoen dan nasi..
    en het smaakt elke anders, dat vind ik net leuk! maar het is op zich allemaal zo lekker.
    bij mij is dat echt iets van “we kappen wat bij elkaar tot het lekker is.” 😉 En ondertussen staat iedereen gek van mijn zogenaamde befaamde bami! 😉

  2. Wat een overheerlijk recept. Ik moet toegeven dat ik echt een zakjes/pakjes koker ben. Wel met een vleugje van mezelf erbij. Volledig de juiste balans tussen kruiden vind ik heel lastig om te vinden.

  3. Ik vind nasi maken zonder pakjes ook zo lekker, het smaakt dan gewoon net als vroeger thuis, ik ga een kijken naar ons recept maar volgen mij komt het aardig overeen met deze van jou. In vedergeval kruiden en specerijen die ik hie vind eikast heb staan, dus ik kan het zo maken.

  4. mijn dochters zijn dol op nasi-goreng, maar met een zus die een Indisch afhaalrestaurant heeft, ga ik mij er niet aan wagen 🙂 In elke familie is maar plaats voor 1 expert. Het ziet er wel lekker uit!

Een reactie plaatsen