gehaktballen
Heerlijke gehaktballen met jus (zonder pakjes en zakjes!)
gehaktballen
Heerlijke gehaktballen met jus (zonder pakjes en zakjes!)
Porties
4grote ballen gehakt
Porties
4grote ballen gehakt
Ingrediënten
Voor de gehaktkruidenmix: Voeg onderstaande bij elkaar en meng het goed door elkaar heen
Voor de gehaktballen en jus
Instructies
  1. Doe de rundergehakt, het gehaktkruidenmix, de paneermeel en het ei in een grote kom en kneed alles met je handen goed door elkaar.
  2. Verdeel het gehakt in gelijke porties en draai hier mooie ballen gehakt van. Leg de ballen op een bord met vershoudfolie of aluminiumfolie eroverheen en zet ze minimaal een half uurtje in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat de gehaktballen bij het bakken minder makkelijk uit elkaar vallen.
  3. Verhit een hapjespan of grote braadpan. Voeg de boter/olijfolie toe en bak hier je gehaktballen in op hoog vuur tot ze aan alle kanten lekker bruin zijn. Keer ze hiervoor regelmatig om.
  4. Wanneer je gehaktballen goed bruin zijn, voeg je de paprikapoeder, het bouillonblokje (verpulver het bij voorkeur tussen je vingers bij het toevoegen) en het water toe aan de pan. Roer lekker door en laat het geheel aan de kook komen. Wanneer het kookt, zet je het vuur laag en laat je het minimaal 30 minuten pruttelen. Hoe langer je het laat pruttelen, hoe meer de smaken van de jus en de gehaktballen zich zullen vermengen.
  5. Eet smakelijk!
Notities