Groentehapje: doperwtjes

Groentehapje: doperwtjes

Smikkelen van de doperwtjes

De jonge madam is gek op groentehapjes en ook dit hapje vond ze erg lekker. Ze smikkelde zo het hele bakje leeg! Ik vind het belangrijk om onze kleine meid al meteen wat groentehapjes aan te bieden, zodat ze al aan die smaken went. Tegenwoordig (ze is iets ouder dan vijf maanden) krijgt ze een hapje te grootte van vier ijsblokjes. En ze eet het allemaal op!

Wil je meer lezen over het geven van de eerste groente- en fruithapjes aan je kleintje? Lees dan ook eens dit artikel met praktische tips over de eerste oefenhapjes.

Koelkast

In de koelkast blijft je erwtenhapje circa 2 a 3 dagen goed.

Invriezen

Doe het hapje in een ijsblokjesvorm en vries het ca 2 uur in. Daarna kun je het uit de vorm halen en invriezen in een hersluitbaar diepvrieszakje. Zo kun je ze handig per portie uit de vriezer halen. Is je kleintje al toe aan een heel groentehapje? Gebruik dan een muffinvorm om de hapjes in te vriezen. In de vriezer blijft je hapje tot 3 maanden goed.

Ontdooien en bereiden

Haal de hoeveelheid die je nodig hebt minimaal een uur van te voren uit de vriezer en ontdooi het bij voorkeur in de koelkast. Verwarm het hapje au bain marie of in de magnetron. Voeg olijfolie, water of margarine toe om het geheel een beetje smeuïger te maken.

 

Recept uitprinten
Recept uitprinten
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Haal je doperwten uit de verpakking en doe ze in een pannetje. Voeg eventueel een klein laagje water toe.
  2. Kook de doperwten circa 5 minuten op laag vuur.
  3. Giet de doperwtjes af en bewaar het kookvocht in een apart bakje.
  4. Mix de doperwtjes met een staafmixer of keukenmachine tot een glad geheel. Voeg eventueel wat kookvocht, margarine, olijfolie en/of water toe om het geheel wat smeuïger te maken.
Deel dit Recept

Een reactie plaatsen