Groentehapje: doperwtjes

De jonge madam is gek op groente en ook dit hapje vond ze erg lekker. Ze smikkelde zo het hele bakje leeg! Tegenwoordig (ze is iets ouder dan vijf maanden) krijgt ze een hapje te grootte van vier ijsblokjes. En ze eet het allemaal op!

Ook in dit receptje krijg je weer informatie over het bereiden, bewaren en opnieuw verwarmen van dit lekkere hapje. Zodat jouw kleine madam of mijnheertje ook lekker kan genieten van een zelf gemaakt groentehapje.

Recept uitprinten
Recept uitprinten
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Haal je doperwten uit de verpakking en doe ze in een pannetje. Voeg eventueel een klein laagje water toe.
  2. Kook de doperwten circa 5 minuten op laag vuur.
  3. Giet de doperwtjes af en bewaar het kookvocht in een apart bakje.
  4. Mix de doperwtjes met een staafmixer of keukenmachine tot een glad geheel. Voeg eventueel wat kookvocht, margarine, olijfolie en/of water toe om het geheel wat smeuïger te maken.
Notities

Koelkast:
In de koelkast blijft je erwtenhapje circa 2 a 3 dagen goed.

Invriezen:
Doe het hapje in een ijsblokjesvorm en vries het ca 2 uur in. Daarna kun je het uit de vorm halen en invriezen in een hersluitbaar diepvrieszakje. Zo kun je ze handig per portie uit de vriezer halen. Is je kleintje al toe aan een heel groentehapje? Gebruik dan een muffinvorm om de hapjes in te vriezen. In de vriezer blijft je hapje tot 3 maanden goed.

Ontdooien en bereiden:
Haal de hoeveelheid die je nodig hebt minimaal een uur van te voren uit de vriezer en ontdooi het bij voorkeur in de koelkast. Verwarm het hapje au bain marie of in de magnetron. Voeg olijfolie, water of margarine toe om het geheel een beetje smeuïger te maken.

 

Deel dit Recept

Een reactie plaatsen