Groentehapje: Bloemkool met aardappel

Groentehapje: Bloemkool met aardappel

Het tweede oefenhapje wat ik mijn dochter voorgeschoteld heb, is een vrij simpele. Bloemkool met aardappel.

Mijn man en ik hadden aardappels, vlees en bloemkool gegeten. Aangezien een hele bloemkool voor ons tweeën vaak net te veel is om op te eten, was het ideaal om van de restantjes een groentehapje voor de kleine te maken. Het scheelt onnodige verspilling en de kleine is er blij mee.

Althans, ze is er minder enthousiast over dan het groentehapje met zoete aardappel. Daar dook ze echt op af en keek ze al smakkend naar. Maar ook deze at de kleine netjes op. Alleen met iets minder enthousiasme. Dat snap ik op zich wel. De bloemkool met aardappel samen is niet zo dominant of zoet van smaak. Dus even wennen voor de kleine madam.

Hieronder lees je hoe je het groente hapje zelf kunt maken. En ook hoe je het kan invriezen en opwarmen.

Recept uitprinten
Recept uitprinten
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Mocht je niet met de restjes van je eigen avondeten werken: Schil de aardappel en kook deze in ongeveer een kwartiertje gaar. Snijd de roosjes van de bloemkool af en kook deze ook gaar in circa 10 minuten. Dit kan in dezelfde pan, wanneer je de roosjes 5 minuten later toevoegt. Giet het geheel af.
  2. Pureer de aardappel met de bloemkoolroosjes. Dit kan met een vork, een mixer of een keukenmachine.
  3. Proef het. Voeg eventueel nog wat margarine en/of water toe om het geheel wat zachter en smeuïger te maken.
Notities

Wil je de oefenhapjes invriezen? Doe het mengsel dan in een ijsblokjesvorm en vries het ca 2 uur in. Daarna kun je het uit de vorm halen en invriezen in een diepvrieszakje. Zo kun je ze handig per portie uit de vriezer halen. Is je kleintje al toe aan een heel groentehapje? Gebruik dan een muffinvorm om de hapjes in te vriezen.
Ontdooien en opwarmen:

Haal de hoeveelheid die je nodig hebt minimaal een uur van te voren uit de vriezer en ontdooi het bij voorkeur in de koelkast. 

Verwarm het hapje vervolgens au bain marie of in de magnetron. Gebruik water, olijfolie of margarine (die je smeert op je brood) om het hapje eventueel wat smeuïger of dunner te maken.

Deel dit Recept

Een reactie plaatsen