Gevulde paprika a la mijn man

Gevulde paprika a la mijn man

De allereerste keer dat mijn man voor me kookte, weet ik nog goed. Hij maakte een pasta met kant en klare saus en een kilo (!) gehakt. Ik had meer het gevoel dat ik gehakt aan het eten was in plaats van een lekkere pasta. Hij maakte op dat moment behoorlijk indruk met zijn kookkunsten, maar niet op de allerbeste manier. Hahaha!

Maar een hele positieve indruk maakte hij een paar weken later met dit gerecht: Zijn gevulde paprika’s met roomkaas. Dit was echt een hele lekkere vondst! En het gaf me -naast een lekker bordje eten- ook weer hoop voor de toekomstige gerechten van zijn hand. 😉

Nu zijn we ondertussen zo’n 2,5 jaar later. We hebben een dochtertje, een mooi huis en een geregistreerd partnerschap. En volgend jaar gaan we trouwen. Heel veel veranderingen.

Maar wat hetzelfde is gebleven is dat hij dit gerecht met liefde vaak mag blijven maken voor me. Ik vind de combinatie van de knapperige, zoete paprika, lekkere vulling en romige kruidenkaas erg lekker. Het is smullen en toch relatief gezond. I like it!

Wil jij ook een vrouwenhart (of mannenhart) veroveren? Dan is dit lekkere gerechtje een aanrader. Overigens is het ook een aanrader voor een avond zonder veroveringen hoor. Eet smakelijk!

Oh ja, en for the record: Zijn pasta’s zijn tegenwoordig ook veeeel lekkerder geworden hoor. 😉

Recept uitprinten
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Recept uitprinten
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd het kapje van de paprika overdwars open. Haal de zaadjes en zaadleiders uit de paprika.
  3. Verwarm een wok en bak hierin de gehakt rul.
  4. Wanneer de gehakt lekker bruin is, voeg je de Chinese wokgroentes en de woksaus toe. Roer goed door.
  5. Voeg de rijst toe aan het gehakt en de groentes. Je hebt nu je Chinese wokgroentevulling.
  6. Vul vervolgens de paprika's voor ca 1/3 met een laagje Chinese wokgroentevulling. Duw het goed aan met je lepel.
  7. Vul de paprika nu met een lepel kruidenkaas. Druk weer goed aan.
  8. Vul nogmaals met de wokgroentevulling. En eindig weer met een laagje kruidenkaas. Doe het kapje weer op de paprika.
  9. Wikkel de paprika in aluminiumfolie. Zorg dat er geen opening aan de onderkant is, anders kan er vocht uit gaan lopen in de oven. Tip: Blijft je paprika niet goed staan? Verstevig het dan met propjes aluminiumfolie.
  10. Doe dit ca 15 minuten in de oven.
  11. Wanneer de paprika's klaar zijn, serveer je het samen met de overgebleven Chinese wokgroentevulling. Eet smakelijk!
Notities

Bodieboost:
Eiwit: 1
Koolhydraten: 1 (bij 2 a 3 handen rijst)
Groente: 1
Zuivel: 1/2
Smaakmakers: 1

Deel dit Recept

4 gedachten over “Gevulde paprika a la mijn man

  1. Oocch, het klnkt lekker??!!
    Ik ben benieuwd wanneer we dit lekkers ook mogen komen meegenieten . . , ??
    Ondertussen wacht ik (wij) heel geduldig af . . .
    Veel liefs,
    Opa Ronnie & Oma Corrie8123

Een reactie plaatsen