Fruithapje: mangomoesje

Fruithapje: mangomoesje

De kleine madam was meteen verkocht

Toen ik de kleine madam één hapje van deze mangomoes gaf, was ze meteen verkocht. Ze hing helemaal over haar stoeltje heen voor meer hapjes en haar mondje ging al wagenwijd open als ik met een nieuw lepeltje mangomoes aankwam.

Overgevoelig

Helaas voor de kleine meid bleek ze een overgevoeligheid te hebben voor de fruitzuren in de mangohapjes. Ze kreeg een aardige rode uitslag. Dat kan gebeuren. Dat is niets om je als mama of papa zorgen om te maken. Het lichaampje geeft aan nog niet klaar te zijn voor het verwerken van de fruitzuren in dit hapje. Volgens het consultatiebureau is het een kwestie van straks als ze zes maanden jong is nog eens proberen. Vaak zijn baby’s dan wel klaar voor mangohapjes en kan het lichaampje het beter aan. Dus tot die tijd gaan we voor haar appelmoesje, bananenhapje of zoete aardappel hapje.

Makkelijk in te vriezen

Maar ja, ik had dus net een hele mango omgetoverd naar een lekker fruithapje.. Maar je kan het gelukkig makkelijk invriezen. Dan blijft het met gemak drie maanden goed. Zo kan de kleine madam later alsnog lekker snoepen van haar mangohapje.

Ook lekker voor mama in de yoghurt

Tenminste… als er nog wat over is. Ik vind dit hapje stiekem zelf zo lekker dat ik af en toe ook wat blokjes voor mezelf ontdooi en het moesje lekker door mijn yoghurt roer als ontbijtje. 😉

In dit recept lees je meer over het bereiden en invriezen van dit hapje. Enjoy!

Recept uitprinten
Recept uitprinten
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Snijd de rijpe mango doormidden langs beide kanten van de pit. Schil vervolgens beide helften.
  2. Snijd de mango in kleine stukken.
  3. Mix de mangostukjes met een klein laagje water tot een lekkere moesjes. Dat kun je gemakkelijk met de staafmixer of een keukenmachine doen. Voeg eventueel extra water toe om het geheel smeuïger te maken.
Notities

Invriezen

Doe het mengsel dan in een ijsblokjesvorm en vries het minimaal 2 uur in. Daarna kun je het uit de vorm halen en invriezen in een diepvrieszakje. Zo kun je ze handig per portie uit de vriezer halen. Is je kleintje al toe aan een heel groentehapje? Gebruik dan een muffinvorm om de hapjes in te vriezen.

Ontdooien en opwarmen

Haal de hoeveelheid die je nodig hebt minimaal een uur van te voren uit de vriezer en ontdooi het bij voorkeur in de koelkast. 


Nieuw hapje: drie dagen achter elkaar

Krijgt je kleine voor het eerst een fruithapje? Geef dan hetzelfde fruithapje minimaal drie dagen achter elkaar. Dit doe je om te kijken of de kleine (nog) overgevoelig is voor fruitzuren. Krijgt de kleine (extra) uitslag in deze periode? Stop dan even met dit fruithapje en probeer het opnieuw als de kleine zes maanden jong is. Lees ook eens het artikel over de eerste oefenhapjes voor je kleintje.

Deel dit Recept

Een reactie plaatsen