Fruithapje: baby’s eerste banaantje

Fruithapje: baby’s eerste banaantje

Allereerste fruithapje

Het allereerste fruithapje van de kleine madam was banaan. Ze vond het erg lekker. Sterker nog: ze smulde ervan. Als ik met een lepeltje naar haar mond ging, ging ze voorover hangen en deed haar mond wagenwijd open. Zo leuk!

Oefenhapje

Ik geef de kleine een kwart banaantje als oefenhapje en smikkel de rest lekker zelf op. Want ook ik kan een lekker banaantje zeker waarderen.

Ik heb hier en daar gelezen dat sommige baby’s opstoppingen krijgen van banaan. Onze kleine meid had er geen last van. Die poepte en plaste er nog steeds rustig op los. Maar je kunt het voor de zekerheid even in de gaten houden, wanneer je de kleine een paar dagen achter elkaar een lekker bananenhapje geeft.

Eigenlijk geen recept

Het recept is eigenlijk bijna geen recept te noemen. Maar ik deel het toch. Zodat alle mama’s en papa’s lekkere simpele bananenhapjes kunnen maken voor hun kleine ukkies.

Invriezen?

Je kán een bananenhapje invriezen, maar het wordt in de vriezer al snel bruin. Daarom doe ik het zelf niet. Ik vind het niet mooi en de smaak wordt er niet beter op. Ik eet liever de rest van het banaantje zelf op of maak er een lekkere bananenpannenkoek van.

Recept uitprinten
Porties
1 oefenhapje
Porties
1 oefenhapje
Recept uitprinten
Porties
1 oefenhapje
Porties
1 oefenhapje
Ingrediënten
Porties: oefenhapje
Instructies
  1. Haal de schil van de banaan en haal eventuele bruine plekken weg. Snijd 1/4 van je banaan af.
  2. Vervolgens prak je met je vork lekker lang de banaan tot een prutje. Als het papperig is en weinig/ geen klontjes heeft, is je fruithapje klaar. Smikkelen maar.
Deel dit Recept

Een reactie plaatsen