Fruithapje: Appelmoesje

Fruithapje: Appelmoesje

Het tweede fruithapje van de kleine madam is één van haar grote favorieten: Een appelmoesje. Madam is regelmatig een beetje gepikeerd als dit hapje op is: Nu al?! Ze moppert dan even, totdat ze beseft dat het geen zin heeft. Het is toch echt opperdepop.

Dit appelmoesje maak je met appel en water, dus je kleintje krijgt de pure smaak van de appel mee.

Ik heb het zelf ook geproefd en ik moet zeggen: Ik vind het zelf ook heel erg lekker. Nog lekkerder dan de appelmoes uit een potje. Dus heb ik er zelf ook van gesnoept. Stiekem. In de keuken. Terwijl de kleine op bed lag.

In het onderstaande receptje lees je hoe je het moesje zelf kunt maken en invriezen.

Recept uitprinten
Recept uitprinten
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Schil de appels, haal de klokhuizen eruit en snijd ze blokjes.
  2. Laat de appelstukjes ca. 10 tot 20 minuten koken. Wanneer de appelstukjes lekker zacht worden en je ze met een lepel gemakkelijk zacht kunt prakken, is het klaar.
  3. Mix de appel en het water met een staafmixer of keukenmachine tot een lekker moesje. Dit mag gerust voor twee minuutjes. Hierdoor wordt de moes lekker smeuïg.
Notities


Koelkast:

In de koelkast blijft je appelmoesje circa 2 a 3 dagen goed.

Invriezen:
Doe het moesje in een ijsblokjesvorm en vries het ca 2 uur in. Daarna kun je het uit de vorm halen en invriezen in een diepvrieszakje. Zo kun je ze handig per portie uit de vriezer halen. Is je kleintje al toe aan een heel fruithapje? Gebruik dan een muffinvorm om de hapjes in te vriezen. In de vriezer is je moesje circa 2 tot 3 maanden goed.

Ontdooien:
Haal de hoeveelheid die je nodig hebt minimaal een uur van te voren uit de vriezer en ontdooi het bij voorkeur in de koelkast. Opwarmen is niet nodig.

Nieuw hapje: drie dagen achter elkaar
Krijgt je kleine voor het eerst een fruithapje? Geef dan hetzelfde fruithapje minimaal drie dagen achter elkaar. Dit doe je om te kijken of de kleine (nog) overgevoelig is voor fruitzuren. Krijgt de kleine (extra) uitslag in deze periode? Stop dan even met dit fruithapje en probeer het opnieuw als de kleine zes maanden jong is. Lees meer op
de wikiCynthia over oefenhapjes.

Deel dit Recept

Een reactie plaatsen