cranberry appel chutney recept
Cranberry chutney met appel
cranberry appel chutney recept
Cranberry chutney met appel
Porties
1grote pot chutney
Porties
1grote pot chutney
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe de cranberry’s, rozijnen, kaneel, gemberpoeder, kruidnagel, water en beide suikers bij elkaar in een steelpan.
  2. Breng het geheel op een laag vuurtje aan de kook tot de bessen gaan barsten. (Dat is ongeveer na 5 minuten zachtjes koken)
  3. Voeg vervolgens de stukjes ui, bleekselderij en appel toe en roer het goed door elkaar.
  4. Breng het op laag vuur aan de kook. Blijf goed roeren. Na circa vijf tot tien minuten koken, merk je dat het gaat indikken.
  5. Dit is het proefmoment: Neem een lepeltje en proef even voor. Voeg eventueel naar smaak nog wat kaneel, gemberpoeder, suiker of kruidnagel toe.
  6. Wanneer je smaak naar wens is, doe je jouw chutney in een (bij voorkeur glazen) pot en laat je het rustig afkoelen. Zet het een nachtje in de koelkast.
  7. Eet smakelijk!