Boerenomelet de luxe

Vandaag deel ik een heerlijk lunchgerechtje met je: Boerenomelet de luxe. Het is een bijzonder smakelijke manier om tijdens je lunch lekker wat groentes binnen te krijgen.

Ik gebruik de boerenomelet kruidenmix van Knorr in dit recept. Die vind je in de meeste supermarkten in de buurt van de treetjes eieren. Mijn doel is om dit gerecht ooit eens te maken met een zelf verzonnen kruidenmix, maar tot nu toe heb ik nog geen kruidenmix bij elkaar gesprokkeld die deze mix van Knorr kan overtreffen. Dus vooralsnog maak ik het regelmatig met deze mix.

Je kunt eigenlijk bijna alle groente die je nog hebt liggen toevoegen aan deze omelet. Ook plakjes ham of kipfilet kun je lekker toevoegen. Oh ja, en heb je gekookte aardappels over van de avond ervoor? Ook die kun je prima toevoegen aan dit recept. Variaties genoeg. In dit recept deel ik mijn favoriete combinatie met jou.

Deze omelet is warm lekker, maar koud ook heel erg smakelijk. Ik nam het ook wel eens mee naar werk. Gewoon in een plastic zakje. Deze omelet vult goed en is daarom prima als lunch of stevig ontbijt. Ook kun je lekker een puntje eten als tussendoortje. Niks mis mee. Het vult bij mij behoorlijk. Maar wil je dat het nog meer vult? Het is ook lekker op een bruin bolletje of een bruine pistolet.

Zelf maak ik altijd een hele boerenomelet en eet ik daar een kwart van als lunch. Of een halve omelet als ik heel erg trek heb. De rest doe ik in een hersluitbaar zakje in de koelkast. Dan is het circa drie dagen goed. Invriezen kan ook, maar dat heb ik nooit gedaan. Voor die tijd is het al op bij mij. 🙂

Recept uitprinten
Porties
1 omelet
Porties
1 omelet
Recept uitprinten
Porties
1 omelet
Porties
1 omelet
Ingrediënten
Porties: omelet
Instructies
  1. Doe de vier eieren in een kom en voeg de inhoud van het zakje kruidenmix toe. Kluts het goed door elkaar. Zet het vervolgens even opzij.
  2. Doe wat olie of boter in een koekenpan. Voeg de champignons, ui en knoflook in de pan en bak goed aan.
  3. Wanneer de uien glazig worden, voeg je de kipfilet en rösti rondjes toe. Wanneer de rösti rondjes goed bruin gebakken en zacht zijn, prak je ze met een vork in kleine stukjes. Hussel alles in de koekenpan goed door elkaar.
  4. Voeg de spinazie, sperziebonen en Mexico mix toe. Laat de spinazie rustig ontdooien in de pan.
  5. Wanneer de spinazie volledig ontdooid is, roer je alle ingrediënten goed door elkaar heen.
  6. Voeg de inhoud van de koekenpan door het eiermengsel. Roer dit snel door elkaar (een garde is het handigst), anders stolt je ei.
  7. Verhit weer een beetje boter of olijfolie in je koekenpan en zet het op een laag vuurtje. Voeg het eiermengsel toe. Laat het rustig bakken. Dit kan wel vijf minuten duren.
  8. Is de onderkant van de omelet lekker bruin en de bovenkant amper vochtig? Dan is het tijd om de omelet te gaan draaien. (Dat kan in één keer. Zelf ben ik daar geen held in. Ik verdeel de omelet in acht delen en keer ze lekker stuk voor stuk om. Veel makkelijker. Daarnaast heb je meteen lekkere omelet punten. Handig om te eten, maar ook om eventueel te bewaren in de koelkast of vriezer.)
  9. Wanneer beide kanten een lekker een beetje bruin zijn geworden, is je omelet klaar. Smullen maar!
Notities

Bodieboost families per omelet:
- 2 eiwit
- 1 groente
- 1/2 koolhydraat

Deel dit Recept

3 gedachten over “Boerenomelet de luxe

Een reactie plaatsen