Contactgegevens:
cynspirerend@gmail.com
https://www.cynspirerend.nl
Cynspirerend is een persoonlijke hobby blog.

Persoonsgegevens die Cynspirerend verwerkt

Cynspirerend verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van de diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan Cynspirerend verstrekt, bijvoorbeeld via een reactie onder een blogbericht. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die verwerkt worden:

  • voor- en achternaam;
  • e-mailadres;
  • je website;
  • IP-adres;
  • apparaat type;
  • overige persoonsgegevens die je actief verstrekt, bijvoorbeeld in een reactie die je plaatst of in correspondentie;
  • gegevens over jouw activiteiten op de website.

Je bent niet verplicht om je echte naam, e-mailadres en/of website te vermelden. Dit is immers niet noodzakelijk voor het kunnen reageren op een blogbericht. Ik vind het wel leuk te weten wie mijn lezers zijn en als je meedoet aan een winactie is het natuurlijk wel handig als ik je kan bereiken voor het cadeau. Wees je ervan bewust dat de gegevens die je invoert openbaar zijn. 

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens

Cynspirerend heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger dan 16 jaar zijn, tenzij ze toestemming hebben van hun ouders of voogd. Cynspirerend kan echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 jaar is. Ik raad ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je ervan overtuigd bent dat Cynspirerend zonder die toestemming persoonlijke gegevens heeft verzameld over een minderjarige, neem dan contact met me op, zodat we deze gegevens kunnen verwijderen.

Doel en grondslag voor verwerking persoonsgegevens

Cynspirerend verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • verzenden van een bericht bij een nieuw blogbericht (de nieuwsbrief);
  • je te kunnen e-mailen als reactie op jouw geplaatste reactie, bijvoorbeeld als je een winactie hebt gewonnen;
  • analyseren van jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod af te stemmen op jouw voorkeuren.

Geautomatiseerde besluitvorming

Cynspirerend neemt geen besluiten op basis van geautomatiseerde verwerkingen over zaken die (aanzienlijke) gevolgen voor je kan hebben.

Termijn bewaren persoonsgegevens

Cynspirerend bewaart je gegevens niet langer dan strikt noodzakelijk is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens verzameld worden. Cynspirerend hanteert de volgende bewaartermijnen:

  • gegevens die je achterlaat via je een reactie onder een blogbericht: deze gegevens blijven openbaar zichtbaar;
  • mailwisselingen worden 4 weken na afsluiting van de reden van contact verwijderd.
  • gegevens die we nodig hebben om je een nieuwsbrief te sturen, bewaren we zolang je je hiervoor hebt ingeschreven. Wanneer je je via de link in de ontvangen e-mail inschrijft, worden je gegevens direct uit ons systeem verwijdert.

Delen van persoonsgegevens met derden

Cynspirerend verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. 

Cookies, of vergelijkbare technieken, die Cynspirerend gebruikt

Cynspirerend gebruikt functionele, analytische en tracking cookies.

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij een eerste bezoek aan de website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Cynspirerend gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren.

Daarnaast plaatst Cynspirerend cookies die jouw surfgedrag bijhouden, bijvoorbeeld via Google Analytics, zodat er op maat gemaakte content op het juiste moment aangeboden kan worden. Bij jouw eerste bezoek aan de website ben je geïnformeerd over de cookies en is je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting https://www.veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/
Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale media-bedrijven.

Social media knoppen

Om het zo makkelijk mogelijk te maken om mijn blogs te delen op social media heeft Cynspirerend een aantal social media buttons verwerkt. De meeste social media kanalen werken met cookies. Daar heb ik geen invloed op. Lees de privacy verklaringen van de social media kanalen om te weten hoe zij met verzamelde informatie omgaan.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Door je gegevens op de website achter te laten heb je toestemming gegeven om deze te verwerken.

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Cynspirerend en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij Cynspirerend een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die Cynspirerend van jou heeft in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar het eerder genoemde e-mailadres.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jouzelf is gedaan, stuur je een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van jouw privacy. Ik reageer zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek. Cynspirerend wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Beveiliging van je persoonsgegevens

Cynspirerend neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met mij op via het eerder genoemde e-mailadres.

Deze verklaring kan ieder moment wijzigen, doordat ik wijzigingen in het beleid door kan voeren. Ik raad je daarom aan om de verklaring regelmatig te bekijken.