12x leuke verjaardagscadeautjes voor de eerste verjaardag

12x leuke verjaardagscadeautjes voor de eerste verjaardag

Mijn kleine madam is alweer meer dan 13 maanden oud. Jeetje, wat vliegt de tijd toch! Het is alweer meer dan een maand geleden dat onze uk haar eerste verjaardag vierde. Ik vond het best wel een uitdaging om leuke cadeau ’s te zoeken voor het verlanglijstje van mijn ukkie. Heb jij dat nou ook? Vandaag geef ik je een paar leuke cadeau tips!

Op zoek naar leuke cadeautjes voor op het verlanglijstje

In ieder geval vond ik het nog best wel even zoeken naar leuke cadeautjes voor mijn ukkie’s eerste verjaardag. Wat vraag je nou aan al die lieve visite die langskomt om je de verjaardag van je ukkie te vieren en de kleine te verwennen met een leuk presentje? Ik ben destijds met onze kleine madam Bruna, Action, Hema en nog wat speelgoedafdelingen afgewandeld met ukkie in de buggy om te kijken waar zij goed op reageerde. Om haar vervolgens weer los te trekken van dat leuke cadeautje, een fotootje te maken van hetgeen ze zo leuk vond om het vervolgens ’s avonds toe te voegen op haar verlanglijstje. En verder heb ik een beetje ingeschat wat ze leuk zou vinden.

1 jaar cadeau kado

Zoektocht voor ons; Inspiratie voor jou!

Nu, na ruim een maand zie ik wel welke dingen ze nu al echt leuk vind en wat ze een beetje links laat liggen. Dat is natuurlijk voor elk ukkie anders, maar gemiddeld gaan al die kleine dreumesen wel door dezelfde fases qua ontwikkeling. Dus misschien helpen onderstaande succesnummers van mijn dochtertje jou ook wel aan inspiratie voor het vinden van leuk, creatief of grappig cadeau voor een kleine uk!

Boeken met dat beetje extra

Mijn ukkie is nog net te jong om lief mee te kijken met het lezen van een boekje. Toch nemen we elke avond even de tijd om samen door een boekje te bladeren. Onze dochter vindt het dan heerlijk om daar iets extra’s bij te kunnen doen, zoals flapjes opzij trekken, lampjes aanzetten, iets te ruiken of iets te voelen. Haar favoriete boekjes zet ik hieronder voor je op een rij!

1. Mijn kleine lampjesboek met dieren – Romain Guyard

Dit boekje vind ik zelf heel origineel. Het boekje laat de dieren overdag en bij nacht zien. Zo zie je overdag de beer lekker honing eten en ’s avonds heerlijk slapen met de sterren aan de hemel. Of de tijger is overdag lekker aan het slapen, maar ’s nachts houden de vuurvliegjes hem wakker. De nachtplaatjes worden verlicht door kleine lampjes. Heel schattig. Ons ukkie wil steeds de lampjes aanraken als ze aan zijn en is druk aan het oefenen om de lampjes ook zelf aan en uit te leren doen. De lampjes gaan overigens automatisch na iets van 20 seconden (ik heb de seconden niet geteld) weer uit. Mocht je ukkie niet van de dieren zijn, is er ook een variant met voertuigen en met kleuren te koop.

2. Dikkie Dik: Dit is Dikkie Dik – Jet Boeke

Dit is een wat groter boek wat vol staat met leuke plaatjes en verhaaltjes van de rode kater. Bovendien wordt er ook spelenderwijs gestimuleerd om te tellen en de seizoenen te ontdekken. Dat gaat ons ukkie op dit moment nog wat boven haar petje, maar ze is in dit boekje wel druk in de weer om alle flapjes om te slaan en te kijken wat daar achter te vinden is. Ik vind de illustraties erg lief en mooi. En eerlijk gezegd is Dikkie Dik voor mij als mama ook een stukje nostalgie wat ik op deze manier mooi door kan geven aan mijn kleine meid.

boeken eerste verjaardag 1 jaar

3. Huisdieren voelboekje – Dawn Sirret

Ons ukkie is helemaal gek van de voelboekjes van Dawn Sirret. We hebben er al diversen bij de bibliotheek geleend en ze vind ze allemaal interessant. De enige die we echt in huis hebben, is de variant met de dieren uit de dierentuin (nu niet meer te koop). Het leuke aan deze boekjes is dat er stukjes stof in zitten die aanvoelen als de huid van het betreffende dier. Spelenderwijs leren de ukkies op die manier dieren kennen. Mijn dochter heeft een groot zwak voor de ijsbeer in haar boekje. Ze kan lekker door die witte haartjes voelen met haar kleine handjes. Je hebt van deze boekjes ook andere varianten, zoals boerderijdieren, konijntjes en hondjes en poesjes.

Creatieve, persoonlijke cadeautjes

Deze persoonlijke cadeautjes hebben indruk gemaakt op papa en mama door hun creativiteit en de aandacht die is besteed om iets liefs aan onze jarige te geven. En totaal niet onbelangrijk: Ze waren alledrie een groot succes bij onze kleine madam!

4. Een cd’tje met jouw favoriete kinderliedjes

Een cd’tje? Ja, je weet wel, zo’n rond schijfje waar muziek op staat. Onze kleine madam kreeg van mijn nichtje en haar vriendin een hele leuke cd met hun eigen favoriete kinderliedjes van vroeger cadeau. Dat hadden ze speciaal voor ons ukkie gebrand. Ik vond dat zo attent en creatief bedacht! Het cd’tje heeft een mooi plekje in onze auto gekregen, zodat we tijdens rondritten en vakanties lekker mee kunnen zingen met Bert en Ernie!

5. Een fotoalbum voor de kleine uk

Zo rond het eerste jaar ontdekte onze kleine madam haar wijsvinger. Zij wijst en mama (of papa, oma etc) zegt wat het is. Geweldig vind ze dat! Dus hebben we een fotoalbum gevuld met foto’s van onszelf, familie en vrienden. Dan kan zij lekker wijzen en kunnen wij lekker vertellen wie al die leuke mensen zijn. Ik hoop stiekem dat ze op deze manier ook een beetje onthoud wie wie is, omdat ze al haar familie en vriendjes natuurlijk niet dagelijks ziet. Tip: Maak je album hufter… eh… babyproof! Zet de foto’s goed vast en zorg dat het niet te makkelijk te verscheuren is. Versie één is bij ons al behoorlijk aan flarden (zie foto hieronder). En dus is versie twee wegens overweldigend succes in de maak. Mocht je overigens wat creatieve tips hebben voor het babyproof maken van dit album: Laat het me gerust weten!

cadeautips eerste verjaardag 1 jaar

6. Doosje met rozijntjes

Zoals jullie misschien al wel op mijn Instagram account hebben kunnen zien, is ons ukkie dol op rozijntjes. Zij vindt het eten van die kleine smakelijke dingetjes een hele serieuze business en is er werkelijk verzot op! Van mijn tante kreeg ze daarom een heel mooi afsluitbaar bakje vol rozijntjes als cadeau. Ukkie was er helemaal gek op. Ze liep meteen te snaaien. Het is ondertussen haar vaste doosje voor de rozijntjes geworden. Als dit bakje tevoorschijn komt, verschijnt er een big smile op haar gezicht en begint ze smakgeluiden te maken. Zo leuk!

Vrolijke muziekmakers

Mijn dochter houdt wel van een lekker deuntje en dus is speelgoed wat een beetje muziek maakt al snel een hit. Ze kan soms wel drie muziekjes tegelijkertijd aan hebben staan en dan staat ze vol plezier te dansen in haar box. Ik vind het allemaal prima, zolang er af en toe ook maar een uitknop op die speeltjes zit. Deze vrolijke muziekmakers zijn een groot succes bij onze kleine madam. Haar meest populaire muziekmakertjes blijken overigens allemaal van het merk Vtech te zijn, zie ik nu. Dat is eerlijk gezegd meer toeval dan wijsheid. (Of reclame)

7. Zoef Zoef Anne

Zoef Zoef is de dierenvariant op de -waarschijnlijk wat bekendere- Toet Toet autootjes. Ze zijn vooral erg populair bij ukkies van 1 tot 3 jaar heb ik begrepen. Onze kleine madam vind deze diertjes erg leuk. Voor haar verjaardag vroegen we Anne het (hoe kan het ook anders) aapje. Mijn dochter kan ermee rijden, het is gooi- stoot- en valproof en bovendien zingt Anne leuke deuntjes waar ukkie vervolgens weer lekker op kan swingen. Het zijn lichte, kleine diertjes en dus gaat Anne ook regelmatig mee op visite. Anne is zo’n succes geweest, dat de kerstman ondertussen al Olga de olifant is komen brengen. En onlangs heeft Nellie het Nijlpaard zich aangesloten bij het muzikale gezelschap!

8. Baby Speel en Swing aap

Deze vrolijk zingende aap heeft de kleine madam samen met haar oma uitgezocht in de speelgoedwinkel. Hij zingt, danst en rijdt alle kanten op. Je kunt met deze aap dansen, maar je kunt hem ook achterna lopen of kruipen om te proberen om hem te vangen. Het is eigenlijk een kleine robot. Ons ukkie loopt nog niet zelfstandig en kan soms wel gefrustreerd of verdrietig raken als deze aap weer bij haar weg rijdt. Misschien is ze daar nog net iets te jong voor. Ze danst wel lekker mee met zijn muziekjes en geeft hem kusjes. Dus voor nu hebben we hem lekker opgehangen in de box. Dan kan ze genieten van zijn muziekjes zonder dat ze bang hoeft te zijn dat ie ervandoor gaat.

Swing Aap Vtech Zoef Zoef microfoon speelgoed kind muziek baby

9. Microfoontje

Ons vrolijke muzikale ukkie is ook heel blij met haar microfoontje. Eerst waren vooral de knopjes met geluid leuk, maar al snel begon ze te draaien aan de draaischijf en later ontdekte ze ineens dat ze erin kon gaan zingen. Hele verhalen en liedjes brabbelt ze in haar microfoontje en soms mag mama ook meedoen met een gezellig liedje. De kleine madam is blij en mama’s hart smelt bij het zien van haar kleine popster! Oh ja, een tip: Koop deze microfoon bij de Action. Dat scheelt je al gauw de helft met andere speelgoedwinkels!

Denk groot

Dit zijn de cadeautjes die wat meer ruimte innemen in je huis of tuin. Dus als je een krap flatje hebt, is dit misschien niet zo’n briljant plan. Maar voor de rest zijn dit echte toppers voor mijn kleine madam. Ze kan hier nu al haar lol mee op!

10. Speelgoedkeukentje

Via mijn schoonzus en zwager hebben wij een leuk keukentje voor mijn dochtertje cadeau gekregen. Ze is er helemaal verliefd op! Nu met haar 13 maandjes kan ze druk bezig zijn met de deurtjes opentrekken en weer dichtdoen. Spulletjes uit het kastje halen en er weer indoen. Ik was zelf vrij verbaasd dat ze haar speelgoedglaasjes meteen aan haar mond zette en vervolgens drinkgeluidjes ging maken! Zo leuk! Dus tegenwoordig drinken wij samen lucht uit de glaasjes en komt ze me pannetjes met vers gekookte bijtringen brengen. Heerlijk! Ik geef haar overigens nog niet alle keukenspeelgoedjes om mee te spelen. Kleine bestekjes en speelgoedjes met kleine onderdelen staan te wachten op zolder, totdat ze wat ouder is. Momenteel heeft ze wat plastic glaasjes, bordjes, kommetjes, pannetjes en een theepotje. Daar is ze al de koning te rijk mee!

speelgoedkeuken cadeautip 1 jaar eerste verjaardag keuken

11. Zandbak schelp

Dit is het cadeau wat ze van ons heeft gekregen. Het is enerzijds jeugdsentiment (ik had dit ook als kind) en anderzijds ook praktisch. Want het is een zandbak, zwembadje en ballenbak voor buiten in één! Daarnaast kan het lekker dicht, wanneer ukkie er niet mee speelt. Dan hoef ik niet bang te zijn dat de buurtpoes het als toilet gaat gebruiken. Ik heb zelf goede herinneringen aan deze schelp. Maar aangezien het december was toen onze kleine madam één jaar werd, staat deze schelp nog in de schuur te wachten op warmere dagen. Dus ik kan je nog niet vertellen hoe onze kleine madam er zelf op heeft gereageerd.  

12. Een ballenbad

Dit cadeau kreeg ze van haar opa en oma: een ballenbak met maar liefs 250 (!) ballen! In eerste instantie zag ik in mijn gedachten het hele huis vol liggen met ballen, maar dat viel gelukkig in de praktijk enorm mee. Bovendien was dit cadeau een walhalla voor onze kleine uk. En niet alleen onze dochter, maar ook alle andere kleine ukkies (en een enkele volwassene) die op bezoek waren verdwenen zo in de ballenbak. Daar had je geen kind meer aan! Hartstikke leuk! Het is meteen een handige must-have voor toekomstige (kinder)feestjes of buitenspeeldagen! 

ballenbak kind eerste verjaardag tip cadeautip

Hopelijk levert deze lijst met leuke cadeautjes voor éénjarigen wat inspiratie voor je op! Heb je zelf ook nog leuke tips of geslaagde cadeautjes? Laat het me weten!

 

Nee, wij hebben deze producten niet gratis ontvangen om er een review over te schrijven. Wij krijgen ook niet betaald voor deze tips.

Ja, deze blog bevat wel affliate links. Dat houdt in: wanneer je op een link van Bol.com klikt en dan het betreffende product bij Bol.com koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Hiermee kan ik de onderhoudskosten van de website betalen. Dit kost jou niets extra’s, maar kan mij net een kleinigheidje opleveren.

24 gedachten over “12x leuke verjaardagscadeautjes voor de eerste verjaardag

  1. Wat een leuke cadeau’s, die swing aap wat een schatje! Ik vraag me nu meteen af wat wij toen gaven toen e een jaar werden, maar ik weet het echt niet meer. Wel makkelijk zo om alles op een rijtje te zetten.

  2. leuke cadeautjes. Ik met bekennen: ik zou het niet meer weten, wat ik vroeg. Wel hadden we in de straat de gewoonte met alle moeders samen cadeutjes te geven.Onder het motto: liever een wat groter cadeautjes dna vijf prulletjes

  3. Oh een speelgoedkeukentje, dat vond ik ge-wel-dig als kind! Ik had er één bij mijn grootouders en keek er echt naar uit als we op bezoek gingen. Mijn grootouders aten braaf mijn luchtig eten terwijl ik me uitleefde als mini-keukenprinses. Een fantastisch cadeau dus!

  4. Ik heb zelf geen kinderen en ook geen kleine nichtjes en neefjes meer maar vroeger kocht ik voor hun eerste verjaardag vaak houten speelgoed, gewoon omdat ik dat zelf ook mooi vond.

  5. Leuke tips. Keukentje kreeg mijn dochter ook voor haar eerste verjaardag. Groot succes. Ze kreeg ook de little trike fiets. Een fiets waar een kind de eerste paar jaar mee voort kan.

Een reactie plaatsen