10x leuke en handige bibjes: Laat je ukkie kwijlen in stijl

10x leuke en handige bibjes: Laat je ukkie kwijlen in stijl

Voordat ik mama werd, snapte ik het niet. Ik zag dan een klein ukkie met een puntsjaaltje of klein slabbetje om en dacht: Waarom? Is het bedoeld als iets hips? Ik snapte niet helemaal wat het nut was.

Nu ik zelf mama ben van de kleine madam snap ik het zeker wel. Bij onze kleine meid kwamen de eerste tandjes al doorzetten toen ze vier maandjes jong was. En vanaf die tijd is kwijlen haar nieuwe hobby. Het komt met bakken uit het mondje zetten. Zonder zo’n puntsjaaltje of klein slabbetje zou ons kleine slijmmonster om de paar uur een nieuw shirtje aan moeten. En aangezien je al genoeg wassen moet draaien met zo’n kleine uk, ben ik erg blij met: de bib!

Want zo heet het kleine slabbetje eigenlijk. Ze zijn zacht en heel handig. De meesten hebben twee drukknoopjes, waardoor versteld kunnen worden en dus lekker lang mee kunnen. Bibjes kun je in allemaal verschillende materialen vinden, maar de meest gangbare is katoen. Ook de prijzen verschillen erg. Ik heb online eens een onderzoekje gedaan en de goedkoopste die ik tegen kwam was minder dan een euro per stuk en de duurste kwam ruim boven de twintig euro uit!

Zelf heb ik wel tien verschillende bibjes voor de kleine madam. Zodat ik ze ook een beetje kan matchen met de kleertjes die ze aan heeft. Ik koop ze vooral bij H&M, Zeeman en AliExpress. Aangezien we ze veel gebruiken en wassen, hoeven ze van mij niet heel duur te zijn. Voor zo’n klein prijsje is het voor mij ook gemakkelijker om er ééntje weg te doen als de vlekjes er niet meer uit willen of de drukknoopjes het begeven hebben.

Voor deze blog heb ik een paar leuke, grappige en mooie bibjes voor je verzameld. Zie je er een leuke bij? Klik op de foto voor meer informatie.

Gebruik jij zelf ook bibjes voor je kleine ukkie? Of heb jij een andere oplossing voor het gekwijl?

 

1 gedachte over “10x leuke en handige bibjes: Laat je ukkie kwijlen in stijl”

Een reactie plaatsen