Nieuw begin, nieuwe blog

Nieuw begin, nieuwe blog

Lieve jij die dit leest,

Welkom.

Welkom op mijn allereerste tekst op mijn allernieuwste blog. Het past bij me nu om weer te beginnen met schrijven. Want er is zoveel veranderd in een jaar tijd. Mijn baan kwijt, een pittige zwangerschap, een kindje gekregen, geregistreerd partnerschap met mijn lieverd…

De zwangerschap was zo pittig dat ik negen maanden uit de running ben geweest. Op wat wandelingetjes en verplichte bezoeken (huisarts, ziekenhuis, verloskundige etc) na zat ik thuis. Ik kon niet veel in die tijd. Mijn zwangerschap begon met een longontsteking en toen dat begon te herstellen kwam de HG eroverheen. HG is een ziekte die je tijdens je zwangerschap kunt hebben, waardoor je je hele zwangerschap misselijk bent. Met overgeven, uitdroging en alles van dien. Maar daar ga ik nu niet verder op in. Want vandaag is het stiekem een beetje feest: Ik start met iets nieuws.

En dat leek me mooi. Want als moeder ben ik ontzettend trots, maar ook nog zoekende. Als werknemer ben ik zoekende naar een leuke baan. En daarnaast ben ik op zoek naar een nieuw ritme, een conditie die weer opgebouwd moet worden, hoe ik mijn zwangerschapskilo’s kwijt kan raken en naar mooie geluksmomentjes. Alleen, met mijn gezin en met anderen.

Eén zo’n geluksmomentje is dit: Het starten van een eigen blog. Want ik houd van schrijven en weet eigenlijk niet waarom ik er ooit mee gestopt ben. Jawel, ik was te druk, te moe en later te ziek. Dat ben ik nu niet meer. Dus ik ga schrijven. Ik neem je – als je me toelaat – mee in mijn eigen wereldje. Als nieuwbakken mama. Als enthousiast hobbykokje. Als creatieveling. Als spirituele, gevoelige dame. Maar bovenal als mezelf. Ik neem je mee in mijn zoektocht naar balans en naar nieuwe uitdagingen.

Ook is er ruimte voor mijn dochter op deze site. Ze is ruim drie maanden nu en op dit moment hoor ik haar via de babyfoon wakken worden. er is bijna geen tijd meer voor mij om dit verder te typen. Maar ook mijn kleine madam schrijft af en toe stukjes op haar hoekje op deze website. Over haar nieuwe ontdekkingen. Want zij heeft nog een grotere start: Een start van haar leven. Waarin ze van alles leert, ontdekt en groeit. Al lachend, huilend, etend en poepend. En ik en mijn lieve man mogen haar helpen de wereld ontdekken, van haar houden en haar koesteren.

Dus bij deze begin ik in het klein. Zonder een woord te zeggen aan wie dan ook – zelfs mijn man weet nog van niets- begin ik aan mijn eerste teksten. Er weer lekker voor zitten en genieten van de rust en vrijheid die schrijven me geeft. En rustig bouwen aan een site die bij me past: vol schrijfsels, creativiteit, spiritualiteit en lekkere receptjes.

Ik ga mijn dochter eens uit bed halen.

Liefs, Cynthia

Een reactie plaatsen